Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

to juz 23 dni nie pale :wink:

ZUCH DZIEWCZYNA :)

plusy jakie zauwazylam:

zawsze mam w portfelu pieniadze na jakis obiad czy inny drobiazzg (zazwyczaj wyzbywalam sie w kioskach gdzie nie mozna bylo placic za fajki karta calej gotowki)

wstaje pol godziny pozniej bo nie siedze przy kawce i papierosku rano

duzo osob mowi mi ze ladnie pachne :roll:

jak jestem w wirze pracy to nie przerywam go wyjsciem na fajke

co tydzien kupuje sobie nagrode za to ze nie pale (mam 2 pary nowych butow i nowy zakiet)

ale wcale sie lepiej nie czuje i ciagle mnie ciagnie :-?

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anja, bedzie Cie ciagnelo jeszcze dlugo, ale to w koncu minie. Kiedys przestaniesz wiedziec, ile kosztuja fajki (nie bedziesz ich w ogole zauwazac) i to bedzie ten moment... :wink: Musisz byc czujna w chwilach jakiegos wiekszego stresu, ale jak juz tyle przetrwalas to najgorsze za Toba.

Mam na myśli te tradycyjne, niedrogie np. FOTO http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60125813 Zawsze jak widzę wnętrze w którym one wiszą to mi się podobają :lol:

ja kupiłam nieco podobną z Marksjold -do kuchni własnie. No i ją w tym. tyg. zwróciłam -było strasznie ciemno -jednak stawiam na szklane klosze :roll:

Np ta z ikea mi się podoba:

http://www.ikea.com/PIAimages/42520_PE137396_S4.jpg

ale wcale sie lepiej nie czuje i ciagle mnie ciagnie

anja mam to samo..to akurat miedzy bajki mozna wlozyc..jak na razie po okolo 2 miesiacach niczego zbawczego nie zauwazam..

trzymaj sie . mnie tam nie ciagnie no moze chwilkami raz na czas ale coraz rzadziej..

Kochany Duchu oraz Anju. Roznicy nie odczuwa sie samemu w sensie jakiegos polepszenia zdrowia czy czegos tam. Ja na przyklad zauwazylam po jakims czasie roznice w czystosci cery, moj malz tez zaczal jakos mniej "ziemisto" wygladac... Najlepsze jednak jest to, ze latwiej jest podrozowac, wysiedziec na jakichs nasiadowkach, zebraniach itd. Czlowiek przestaje byc niewolnikiem. No i jak jedzie za granice to nie musi cierpiec, ze tyle kasy mu idzie w gwizdek. :roll:

No sorrryyy... To nie chodzi o kase, tylko gdybym miala dzisiaj 10 dolarow wydac na paczke fajek dziennie przez 3 czy 4 miesiace, to sorry Cie bardzo, ale mam za to podwojna butelke swietnego wina, za 1,5 paczki mam wielkie sushi z sake, a za 4 dni niepalenia mam perfumy Versace 100 ml. :lol: :lol: :lol: Jednak wole sobie 3 razy w miesiacu zrobic potezne ciuchowe zakupy niz sie truc za wlasne pieniadze. Ze nie wspomne o tym skrecaniu przez 9 h w samolocie + 4 na lotnisku. :x

ale ja nie robiem sakupuff..ciuchowych..co 2 niedziele..ino ros na pol roku styknie..parfumuff..łuzywom tys markowych ale jakos i łod zesłego czerwca jak wydołem 800zł to do tyj pory mom i jesce bedem trochem miec..

co do sushi i takich tam jadam rzadka na miescie wiec jakos tam jesce stykało..zasek se sam wolałem ugotoffac..ale ok racyjem mos..tylko mnie wiecznie biadolenie z tom kasom wokol palenio denerwuje szkoda sdroffia i tyle..nio..

Duchu, bo tego sie nie czuje w PLu, bo proporcje sa inne. 6 zl czy ile tam malboraski kosztuja, to nie majatek i wiele za to nie kupisz, ale w Stanach zarcie, ciuchy, kosmetyki tanie, a fajki drogie jak jasny pieron. Gdybys mial 35 zl na paczke wydac, to tez bys sie zastanowil... :roll: No i... tam sie wszedzie czujesz jak zadzumiony i u nas tez sie to zacznie, czy tego chcemy, czy nie. A ze zdrowia szkoda, to jasne, tylko poprawy sie nie zauwaza golym okiem specjalnie, co nie znaczy, ze jej nie ma. 8)

Duchu, bo tego sie nie czuje w PLu, bo proporcje sa inne. 6 zl czy ile tam malboraski kosztuja, to nie majatek i wiele za to nie kupisz, ale w Stanach zarcie, ciuchy, kosmetyki tanie, a fajki drogie jak jasny pieron. Gdybys mial 35 zl na paczke wydac, to tez bys sie zastanowil... :roll: No i... tam sie wszedzie czujesz jak zadzumiony i u nas tez sie to zacznie, czy tego chcemy, czy nie. A ze zdrowia szkoda, to jasne, tylko poprawy sie nie zauwaza golym okiem specjalnie, co nie znaczy, ze jej nie ma. 8)

nio kurna 200zł tyg..se wydawałem okolo na smierdziuszki...to nie malo..ale nie zalowałem bo lubiałem..

nio kurna 200zł tyg..se wydawałem okolo na smierdziuszki...to nie malo..ale nie zalowałem bo lubiałem..

To co Ty paliles??? :o :o :o :o

tyroz to skrecane łouce tyla kosztujom hłe hłe..

Masztalska pyta córkę:

- Czy chłopcu z którym byłaś dziś na randce cały czas mówiłaś "nie" jak ci kazałam?

- Tak mamo.

- A co on ci proponował?

- Pytał na przykład: "Czy nie przeszkadza ci że cię tutaj dotknę?" albo: "Czy nie przeszkadza ci że tutaj cię pocałuję?" :lol: :lol:

Kasia, nie wiesz, co stracilas... A jaka satysfakcja z pokonania wlasnej slabosci... 8)

Malgos -sorki ale mi sie papierosy tylko z wielkim smrodem kojarzą :roll: u mnie w pracy obok jest "palarnia" (nieoficjalna) i jak wyjde tylko na korytarz to cała tym smrodem przesiąkam -oczywiście mycie glowy codziennie -no i pranie ubrań po jednym razie nieuniknione :x (mężul też nie pali :) ).