Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry

żyję, żyję. już od 6:30 byłam na dworze pobiegać :lol:

Droga w okolicach krakowskich była okropna. A to stłuczka, a to światła, ślisko, samochód sie ślizga. I staliśmy pewnie z godzinę.

Pies jechał pięknie z tyłu, grzecznie. Wogle, jest śliczna. I mądra niesamowicie. Tylko przestraszona. Problem żeby ją wsadzić do samochodu, żeby Ją wyjąć. Jak tylko otworzyłam drzwi od razu dała w długą. Był jeden wielki pisk, żeby ją do bloku wnieść. W mieszkaniu już jest super. Je jak dwoje dorosłych, opędzlowała mi już lodówkę :lol: Już wiem że kaszy nie lubi.

Z Mańkiem chodzą koło siebie, wąchają sie, łazą jedne za drugim. Maniek goni ją od miski, Luna chce sie bawić z nim, a ten z pazurami do niej. Myślę, że albo będą sie kochać albo tolerować.

Acha, wielkie zaskoczenie dla nas nastąpiło wieczorem, kiedy my kładziemy sie do łóżka a tu takie coś wielkie myk, koło naszej trójki. Na wersalkę, rozumiecie :o i nijak nie szło jej wyrzucić z łóżka. A dziś od rana walczę, żeby nie wskakiwała na fotel :p

Pozdrowienia przesyłamy Karolinie i Arkowi, Mai, Marcelowi i Najmłodszemu, którego imienia niestety nie zapamiętałam z Wrocławia. Będzie dobrze. Musi być.

A wogle to dziekuję za życzenia walentynkowe. Odwzajemniam je wszystkie tylko inwencji twórczej nie mam :oops:

Tez lubie kasze, ale psom przeciez nie wolno jej dawac.

malgos -właśnie psom się kaszę daje -bo jest lekkostrawna. Nie powinno się dawac gotowanych ziemniaków i makaronów. Niestety -moja kaszy nie tknie i ja ją właśnie makaronem z ryżem na przemian pasę :roll:

Wiolasz -przez pierwsze pół roku nie dawaj psince kości z kurczaka! one są niebezpieczne bo się rozdzielają na takie "igiłowate" ostre części i mogą uszkadzac przełyk. Poza tym przynajmniej raz w tygodniu kostka sera białego z wbitym surowym jajkiem (to na sierśc) :wink:

a te takie gotowe karmy suche czy tam mięsne to co? złe są?

Dobre są -moja je wcina :) chodzi tylko o to czego na poczatku unikac. Moja suka je 2 razy dziennie -rano makaron (lub ryż) z psim mięchem (z puszki lub "psią kiełbasę" -są takie w mięsnych), a popołudniu micha suchej karmy. Tylko ona wybredna jest i np Pedigree jej nie podchodzi, Chappi nie zawsze, najbardziej lubi Friskiesa i Darlinga -no i Frolic -ale on za drogo wychodzi (16zl/2kg, podczas gdy darling 13zl/3kg). koszt utrzymania mojego psa to ok 350zl/m-c :roll: ...

a te takie gotowe karmy suche czy tam mięsne to co? złe są?

Dobre są -moja je wcina :) chodzi tylko o to czego na poczatku unikac. Moja suka je 2 razy dziennie -rano makaron (lub ryż) z psim mięchem (z puszki lub "psią kiełbasę" -są takie w mięsnych), a popołudniu micha suchej karmy. Tylko ona wybredna jest i np Pedigree jej nie podchodzi, Chappi nie zawsze, najbardziej lubi Friskiesa i Darlinga -no i Frolic -ale on za drogo wychodzi (16zl/2kg, podczas gdy darling 13zl/3kg). koszt utrzymania mojego psa to ok 350zl/m-c :roll: ...

i rozumiem, że to samo żarełko....

koszt utrzymania mojego psa to ok 350zl/m-c :roll: ...

i rozumiem, że to samo żarełko....

no tak.... tylko ze mój pies wazy ok 80kg. jej dzienna porcja to np yorkowi by na 2tyg wystarczyła :)

fiu.... musze w takim razie się zastanowić czy mnie będzie stać....

Przedstawiam Wam Kochani Lunę :lol:

http://lh6.ggpht.com/_e-Cfm87-CEs/SZgrq2auc2I/AAAAAAAAAHM/QlmxpxU9VII/s720/DSCF9030.JPG

http://lh4.ggpht.com/_e-Cfm87-CEs/SZgrwWVSlrI/AAAAAAAAAHQ/YuqOt49HTuQ/s720/DSCF9034.JPG

http://lh3.ggpht.com/_e-Cfm87-CEs/SZgoP-1vzHI/AAAAAAAAAGY/NoaRGaOmpAI/s720/DSCF9025.JPG

Ma jakieś 7-8 miesięcy może. Uwielbia zabawy na śniegu i już dziś powoli sama weszła po schodach do mieszkania. Zawsze idzie za Julką, jak Julki nie ma to sama nie wejdzie, siada ze strachu. Pewnie swoje przejścia ma jakieś.