Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Lipowa Panienka witaj :D

co do koloru szafek to myślę na ciemnym bordo, nie wiem jak nazywa sie taki odcien, ale na pewno nie brąz. Chociaż nie będę sie zarzekać bo to różnie bywa. :wink:

Okap chciałam trochę szklany, półokrągły. Takie są wg mnie najładniejsze i chyba jedne z droższych :cry:

Stół mały, taki na śniadanie dla rodzinki. I prosty. Chyba nie chcę rozkładanego, bo do salonu może kiedyś rozkładany kupimy. O wymiarach jeszcze nie myślałam, ale jakiś nieduży.

ewikS, zamawiaj i zdjęcia podrzuc :wink:

Poza tym u nas nie ma przejścia z kuchni do salonu

próbuję to sobie wyobrazić u siebie i jakoś nie mogę...

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
cześć rzadko się odzywam ale prawie codziennie odwiedzam twój dziennik. sprawdzam czy nie zamieściłaś nowych fotek. domek z dachem i oknami super. my jesteśmy na etapie ustalania gdzie co będzie stało. to pierwsze zdjęcie to łazienka u góry? te przyłącza są zrobione pod pralkę?? a ta rura która wychodzi nad murłatę to do czego?? macie dwie wnęki w tej łazience?? łazienka na dole wydaje się długa. u nas łazienka wyszła jeszcze mniejsza bo komin jest trochę inaczej zrobiony, nie wiem jak my tam coś zmieścimy. podoba nam się twój projekt kuchni. czy możesz zamieścić inne projekty.

Cześć janec :D

Ale pytań..

to pierwsze zdjęcie to łazienka u góry? te przyłącza są zrobione pod pralkę?? a ta rura która wychodzi nad murłatę to do czego??

pierwsze dwa pytania tak, a do czego ta rura to pojęcia nie mam. Podobno jeszcze nie skończyli. Nie wiem, czy to czasami nie tamtędy będą szły rurki do solarów, bo tym to wogle się nie zajmuję. Ale konkretna odpowiedź jak męza dopytam.

macie dwie wnęki w tej łazience??

Tak, obie wnęki naprzeciw siebie. Mało wygodne pod kibelek lub coś podobnego ale szafki można tam ustawić.

łazienka na dole wydaje się długa
.

tylko na zdjeciu wydaje się długa, bo nie ma tam jeszcze ścianki oddzielającej ją od pokoju. Ta ścianka bedzie tam, gdzie widzisz na dole zdjecia cegłę.

Tak wiec nadal uważam że jest mała.

co do projektu kuchni to tylko ten nam się udał. Innych już nie pokażę bo nie mam. Co zrobiłam to wyrzuciłam, bo to nie to. :wink:

• 2 weeks później...

Witam, Dawno nie zaglądałam bo się ścigam z czasem przy wykończeniówce.

A tu zmiany, zmiany, zmiany. :) :)

Domek pięknieje w oczach.

Jest naprawdę bardzo ładny i proporcjonalny.

Teraz przy dachu to widać w całej okazałości.

Fajnie ,że kuchnia w L.Moim zdaniem to najlepszy układ .Też taki mogłam zrobić , ale się zgapiłam :oops: :p

Widzę ,że masz zlew pod oknem -uważaj z możliwością otwarcia okna. Ja właśnie przerobiłam ten problem.

A co do tynków- przy takiej pogodzie naprawdę trzeba grzać, żeby schły.

My od dwóch miesięcy grzejemy kominkiem, ale trzeba jeździć codziennie i palić.

Jeżeli nie macie na to czasu-może faktycznie lepiej poczekać do wiosny?

Chociaż rozumiem, że się niecierpliwisz.

Było nie było -to już bliżej niż dalej :)

Dzięki Kasia.

co do zlewu, to już wcześniej wymyśliłam, że kran będzie z boku okna, bo tak naprawdę zlewozmywak nie będzie centralnie pod oknem ale lekko z boku.

Tak jak u Ciebie prawie..

A potem okazuje się , że zlewozmywak z centralnie umieszczoną baterią =niemożność szerokiego otwarcia okna.

Z tego powodu bateria zostanie zamontowana z boku, w blacie.I okno się otworzy w całej że tak powiem szerokości. Stąd nietypowe zamówienie.Na zlewozmywak bez otworów.

lecę do pracki :D

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.

Serdeczne życzonka uśmiechu i słonka...

Śniegu po pas białego, pod choinką dużo dobrego,

a Sylwestra z Nowym Roczkiem

powitaj trochę chwiejnym kroczkiem.

http://img528.imageshack.us/img528/945/wzimowymnastrojudg0.gif

http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg

'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,

oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały'

życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku

dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną