Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karola, wiem ze jest Wam smutno. Nie dziwię się bo to fantastyczny pies.

3 razy pokazałam siad i już siada sama jak tylko rękę wyciągnę. Acha, i w końcu wygrałam z łóżkiem :lol: Powolna konsekwencja działa cuda.

Samuel, rety...cudne imię. Jak tak chciałam syna nazwać ale mam córkę :wink:

Chyba jeszcze Wam nie podziękowałam, bo gdybyście nie zgodzili się podjechać do Krakowa, na pewno nie pojechałabym do Wrocławia specjalnie po psa. Jak widać, tak musiało być :lol:

Dzień dobry

Za kompleksy na temat Luny dziękuję.

Nadal boi się mojego męża i najgorzej jest przy spacerach. Ja z kolei dziś nie mogłam spać w drugim pokoju, bo Luna musiała byc obok mnie. No i ostatecznie po wielu bojach przeniosłam się na inne łóżko, nawet jej koc przeniosłam przy samym łóżku ale na łóżko już nie pozwoliłam wejść :lol: czyt. osiągneliśmy kompromis. :lol:

Magi, Luna jest jeszcze młoda. Boi się trochę ale myślę, że to minie z czasem. Julka jest przeszczęśliwa, Maniiek trochę mniej :wink:

Wiola

Lunka też musiała spac tam gdzie ja, nie odstępowała mnie na krok.

Arka na początku też się bała, widocznie jakiś facet źle ją traktował. Ten strach jej minie, później jak Arek wracał z pracy to była pierwsza przy drzwiach żeby go witac.

Tak myślałam, że spacery na początku będą trudne. Ja miałam taki patent, że chodziłam codziennie w to samo miejsce, tam gdzie mało ludzi, gdzie mogła biegac z innymi psami. Brałam zawsze trochę jedzonka na zachętę. Szybko oswoiła się z nowym terenem i było super. Ja jej nie nosiłam, bo zwyczajnie nie dałam rady, po schodach szła najchętniej bez smyczy i co parę schodów była nagroda. Po 3 dniach biegała już bez problemu.

Przepraszam, że Ci się tak wtrącam.

http://www.ikea.com/PIAimages/23056_PE098256_S3.jpg

a ja od kogoś na FM -już nie pamiętam od kogo :roll: :oops: odgapilam takie w Cargo 15cm -i te bede miała :) :

http://www.reling.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/b9b9de8d023d31b85ce55497c0b788bb.jpg

Kachna fajowe, a jaka szerokosc drzwiczek musi byc do tego carga?

Dzień dobry

Jaki to miły dzień, nie? wstaje człowiek o 5:30 bo do pracy na 7 a trzeba z psem wyjść :lol:

Karolka, bardzo dobrze że piszesz.

Luna już sama stoi przy drzwiach żeby wyjść. Nauczyłam ją że na słowo "spacer" zawsze wychodzimy :lol: i reaguje.

Od wczoraj już jest super, znalazła koleżankę, labradorkę w swoim wieku i szaleja pod blokiem.

Byliśmy też u weta, ma małą ranę na łapie, nie wiem kiedy ale musiała sobie rozciąć. Nie zszywał jej ale ma zastrzyki i psikanie takim czymś, żeby szybciej się wygoiło. No i już myślimy o sterylce bo jakoś nie uśmiecha mi się jej puścić tam na wsi. A im młodsza tym lepiej to znosi. Tylko serce mnie boli, jak pomyślę o operacji.

U nas na budowie-tudzież domku spokój, dziś w końcu wypycham dziecię do przedszkola i idę zamówić łóżko i materace. Już czas bo nie będziemy mieli na czym spać. W czwartek ekipa domowa (mąż i koledzy) kończą układać panele :lol:

Moje dzieci bardzo chcą mieć psa, ja bardzo chcę mieć psa.....

Dzień dobry

Jaki to miły dzień, nie? wstaje człowiek o 5:30 bo do pracy na 7 a trzeba z psem wyjść :lol:

ale nie wiem czy jestem na to gotowa :roll:

dzięń dobry....

bardzo się cieszę, że Julcia w przedszkolu, bo to znak, że zdrowa... i że zakupki się w końcu zmaterializują, i że panele tyż :) to jest dobry dzień, nie?