Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a i jeszcze jedno wiolasz

to tylko chwilowy kryzys, to jest normalne tego się nie leczy :D

pamiętaj o pozytywach:

- jesteś naprawdę u siebie panem, sterem ....

- odwaliłaś kawał dobrej roboty

- wchodząc do gotowego wypicowanego mieszkania byłabyć załamana - tyle do poprawy

- tyle ciekawych pomysłów masz szanę jeszcze wdrożyć w swych truskawach

- szczęście dawkujesz sobie etepami (teraz płytka, jutro półeczka)

- twoja mała będzie spokojnie jeździć na rowerku i sypać piachem gdzie dusza zapragnie i wogóle się rozbestwiać

- gdy masz syf w domu możesz zewsze "nie być w domu" dla niezapowiedzianych gości albo wytłumaczyć się budową

- a gdy zażułci się w około ty w kawusią i ciachem słuchać bedziesz skowronków, wieczorkiem świerszcze i takie tam ... komary

- żyć nie umierać - to mówię ja - całe życie mieszkająca na wsi

z wielką przyjemnością śledządza twój wątek :wink:

[/b]

Dzień bry

Wszystkim dziękuję za miłe słowa. Wiecie co, schowałam dumę do kieszeni, znaleźliśmy z pomocą sąsiada ekipę od kostki i zadzwoniłam po funusze do tatusia. No i dziś zaczęli układać opaskę wokół domu, schody i chodniczek od schodów do ulicy :lol:

Nie wiem czy mam humor lepszy w związku z tym. Moze nie wspaniały ale może być.

MaEmi0 witam serdecznie, miło mi że Tobie jest miło :lol:

Buty "robocze" wożę i nie tylko buty :wink:

Zaczynam swój tydzień w pracy to moze jakieś zaległosci nadrobię.

Co do ogródka-w tym roku nic w nim nie robię, mam zakaz dotykania się. Mąż musi po swojemu coś podkombinować. Planuję tylko na jesień jakieś truskawki posadzić i drzewka owocowe. U mnie raczej kwiatków nie będzie. Wolę warzywka i owoce :lol:

Ja myśle że to wielce niesprawiedliwe jest. Naoglada się człowiek na forum zdjeć z domków już gotowych, piknych, wychuchanych, wysprzątanych i myśli że jak wejdzie do swojego to taki sam zachwyt będzie czuł. G..no prawda. U siebie się mieszka, inne domy się ogląda.

Anjamen, ja to jednak Ci współczuję. Nie chcę rodziny aż tak blisko, choć nie zarzekam się wcale. Może kiedyś los sprawi inaczej. nie wiem. Ale ja z moimi dogaduje sie najlepiej przez telefon. :oops: no i jak przyjadę to przez pierwsze 4 dni :wink:

lecę, bo niedługo kończę robotę.

Jutro wpadnę

Ps. pikne kwiatki :lol:

Witaj :lol:

Ja miałam dokładnie takie same odczucia przy przeprowadzce :roll: Błoto na około, samochód na deskach i po deskach do furtki, buty na zmianę w aucie. Do tego brak wody zdatnej do picia, więc wożenie w bańkach i noszenie przez błotko, tak samo z ciuchami, bo pranie u teściowej :roll: Syf na około, trawko zero, tylko krzaczory :roll: W domu ciągły kurz i brud, tylko mop i ściera :roll: Brak mebli i większość niedokończona :roll:

I ja w ciąży :roll: :roll: :roll:

Ale to minęło, jak tylko skończyła się zima i jak zrobiliśmy kostkę :lol: Od razu wróciła chęć do życia, bo do domu wchodziłam suchymi butami :lol: Wodę w końcu dociągnęli, gaz też :lol: Meble po troszku się pojawiały :lol:

Teraz pora na trawkę i myślę, że będzie mi już całkiem dobrze :lol:

No może jeszcze jakbym znalazła bliżej pracę, to by było całkiem git :lol:

Także uszy do góry :lol: Idzie ku lepszemu :lol:

Trzymaj się i nie poddawaj :lol: