Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

niewybiegany jest napewno,

a jaki leniwy do zadania domowego? a to pierwszak dopiero.

tatus byl sumienny, sam wszystko robil od przedszkola, to pewnie prawo kontrastu teraz :).

słuchaj co ostatnio zrobil.

bylismy u rodzicow na wsi (ja w metropoli tez nie mieszkam :) ), a tam jest taki uklad ze za kazdym domem sa pola i drogi przez nie, i sie ciagna, ciągna, jako maluch sam tam chodzilem i biegalem. i po moze 2,5-3km droga sie konczy i jest taka gruntowa poprzeczna. no, i w sobote poszlismy tam na spacer pieszo, a w niedziele pojechalismy na okrezną do tej poprzecznej - autem. a mlodemu bylo malo wiec oswiadczyl, ze on biegnie do babci, i uciekl mi ta drogą prowadzącą do rodziców, ja musialem z corka wracac autem, zajechalismy a mlody juz z lasu wybiega, normalnie te 2,5-3km przebiegl sam, przez pola i laski, w dobrym czasie - sie pochwale :). ale troche mi bylo nieswojo, babcie brzuch rozbolal.

etiopczyk jakiś czy co?

a wracajac do tematow budowlanych, jakie ludziska tynki macie albo planujecie na fasadzie?

mineralne, akryle, silikaty, silikony?

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

taa, najgorzej, że to bieganie łączy z karabinami w łapach i strzelaniem, a mlodsza siostra jak w obraz patrzy i go nasladuje.

w wojne by się bawili na okrągło.

ale chyba jak każdy chłopak, ja sam zresztą też. i jak to jest ze vier panzer soldaten podoba się im niezmiennie jak nam? :)

ech, człowiek z wiekiem dopiero pacyfieje.

sorensen, ze sie wtranzoliłem z tymi tynkami bez pytania, ale robie taką małą ankiete dla siebie.

tez myślę o mineralnych z malowaniem, ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej walnąć od razu silikatowych lub silikonowych.

Dzień dobry

Gregorczyk, taka wojna to nie jest straszna rzecz. Wszędzie na świecie tak się dzieci bawią. Dobrze, ze jeszcze zabawkami a nie prawdziwą bronią :roll:

A z tego, że siostra go naśladuje powinieneś się cieszyć. Będą sie super rozumieć w przyszłości. WIem, bo sama tak mam do dziś :oops: My robiliśmy łuk i strzały, dobrze że żadnych przykrych konsekwencji tej zabawy nie było i wszyscy cali i zdrowi wyrośli :wink:

Odnośnie mineralnego, mój tłumaczył, że tynk będzie oddychał, nie będzie tworzyła się skorupa. ALe nie dam sobie głowy uciąć, że dobrze zapamiętałam i nic nie pokręciłam. Czasem wpuszczam jednym a wypuszczam drugim :oops:

Och muszę sie pochwalić, jakiego to ja mam zdolnego męża :o

Wczoraj w dwie godziny zrobił stół i dwie ławki na dzisiejszy spęd :o

kupił nowego grilla, bo ten stary to tymczasowy był na budowę, no szaleje gościu normalnie :o :o

Muszę moją mamusię zaprosić znowu, to może zrobi mi taras jeszcze w tym roku :roll: :wink:

Gość justyna_m
wiola u nas też będzie mineralny i też mamy styropian ... tak nam budowlaniec polecił i na ten tynk jakąś dobrą farbę. silikonowego nam nie polecał ... ale to jego zdanie my zrezygnowaliśmy ze względu na koszty takiego tynku.

Gość justyna_m

ja chcę biały domek więc mineralny + farba powinno być ok.

a jaka jest mniej więcej procentowa różnica w cenie takich tynków ... mineralny a silikonowy??? orientujecie się???

Oto nasz nowy budynek, made by hands mojego męża. Na razie niepomalowany jeszcze i nieocieplony ale juz można mieszkać. I oto tymczasowi mieszkańcy

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/DSCF9388.jpg

W całości wygląda tak:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/DSCF9389.jpg

Jeśli mogę coś p[odpowiedzieć. Zrób wyższy próg. Spodziewam się, że będziesz chciała tam dawać jakąś ściółkę, a przy tak niskim progu nie utrzyma się ona długo. Psu naprawdę nie sprawi kłopotu podniesienie trochę wyżej łap przy wchodzeniu, A otwór w budzie im mniejszy tym lepszy :)