gregorczyk 04.06.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 niewybiegany jest napewno, a jaki leniwy do zadania domowego? a to pierwszak dopiero. tatus byl sumienny, sam wszystko robil od przedszkola, to pewnie prawo kontrastu teraz . słuchaj co ostatnio zrobil. bylismy u rodzicow na wsi (ja w metropoli tez nie mieszkam ), a tam jest taki uklad ze za kazdym domem sa pola i drogi przez nie, i sie ciagna, ciągna, jako maluch sam tam chodzilem i biegalem. i po moze 2,5-3km droga sie konczy i jest taka gruntowa poprzeczna. no, i w sobote poszlismy tam na spacer pieszo, a w niedziele pojechalismy na okrezną do tej poprzecznej - autem. a mlodemu bylo malo wiec oswiadczyl, ze on biegnie do babci, i uciekl mi ta drogą prowadzącą do rodziców, ja musialem z corka wracac autem, zajechalismy a mlody juz z lasu wybiega, normalnie te 2,5-3km przebiegl sam, przez pola i laski, w dobrym czasie - sie pochwale . ale troche mi bylo nieswojo, babcie brzuch rozbolal. etiopczyk jakiś czy co? a wracajac do tematow budowlanych, jakie ludziska tynki macie albo planujecie na fasadzie? mineralne, akryle, silikaty, silikony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.06.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Ja mam silikon ale o wyzszosci owego nad innymi sie nie wypowiem bo nie mam zbyt dlugiego doswiadczenia ani porownania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.06.2009 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Na pewno będzie maratończyk za młodu Ale co na starość wyrośnie, to nie wiem Odnośnie tynku my chyba mineralny mamy mieć. Nic nie wiem o innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 04.06.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 taa, najgorzej, że to bieganie łączy z karabinami w łapach i strzelaniem, a mlodsza siostra jak w obraz patrzy i go nasladuje. w wojne by się bawili na okrągło. ale chyba jak każdy chłopak, ja sam zresztą też. i jak to jest ze vier panzer soldaten podoba się im niezmiennie jak nam? ech, człowiek z wiekiem dopiero pacyfieje. sorensen, ze sie wtranzoliłem z tymi tynkami bez pytania, ale robie taką małą ankiete dla siebie. tez myślę o mineralnych z malowaniem, ale nie wiem czy nie wyjdzie taniej walnąć od razu silikatowych lub silikonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Przy sylikatowych bardzo trzeba chronic okna, parapety bo sie wzera i jest nie do usuniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dzień dobry Gregorczyk, taka wojna to nie jest straszna rzecz. Wszędzie na świecie tak się dzieci bawią. Dobrze, ze jeszcze zabawkami a nie prawdziwą bronią A z tego, że siostra go naśladuje powinieneś się cieszyć. Będą sie super rozumieć w przyszłości. WIem, bo sama tak mam do dziś My robiliśmy łuk i strzały, dobrze że żadnych przykrych konsekwencji tej zabawy nie było i wszyscy cali i zdrowi wyrośli Odnośnie mineralnego, mój tłumaczył, że tynk będzie oddychał, nie będzie tworzyła się skorupa. ALe nie dam sobie głowy uciąć, że dobrze zapamiętałam i nic nie pokręciłam. Czasem wpuszczam jednym a wypuszczam drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Och muszę sie pochwalić, jakiego to ja mam zdolnego męża Wczoraj w dwie godziny zrobił stół i dwie ławki na dzisiejszy spęd kupił nowego grilla, bo ten stary to tymczasowy był na budowę, no szaleje gościu normalnie Muszę moją mamusię zaprosić znowu, to może zrobi mi taras jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 A pod tym tynkiem co masz styropian??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 No tak, dlatego piszę, że mogłam coś pokręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 05.06.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 wiola u nas też będzie mineralny i też mamy styropian ... tak nam budowlaniec polecił i na ten tynk jakąś dobrą farbę. silikonowego nam nie polecał ... ale to jego zdanie my zrezygnowaliśmy ze względu na koszty takiego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Oooo koszty też pewnie miały wpływ na wybór. Ja miałam wybrać kolor tylko, ale niestety nie mogłam sie zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Koszty nie sa duzo wyzsze, nam akurat bardzo polecal wykonawca A o oddychaniu scian to sciema, zwlaszcza jak masz warstwe styro to co siatka ma oddychac pod tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nie wiem, naprawdę, nie bedę dyuskutować bo sie nie znam. Każdy wykonawca coś tam poleca. Ja wiem tylko na 100%: gdzie dwóch Polaków dyskutuje tam 3 opinie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.06.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja miałam wybór prosty-ma mi wystarczyć na pigment a tynk to juz nieważne Mam akrylowy ale kolor mnie szarpnął więc na jedno wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.06.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wiola - przywitać się chciałam - przy zimnej już kawie i pozdrowionka wysyłam i zachwyty jak piknie u ciebie dziołcha - no i chodniczki już masz toś to siok Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 oooo YreQ, żyjesz!! Miło że pamietasz i odwiedzasz, rzadko bo rzadko ale zawsze... Mayland, Twój kolor wszystko kładzie na łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Akurat kolor jak ma Mayland jest w silikonach chyba nieosiagalny, przynajmniej tak mi klarowal gosciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 05.06.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ja chcę biały domek więc mineralny + farba powinno być ok. a jaka jest mniej więcej procentowa różnica w cenie takich tynków ... mineralny a silikonowy??? orientujecie się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Zaraz ci sprawdze dla kabe. Jednak jest spora roznica silikonowy 6.15 zl/kg akrylowy 4.59 zl/kg mineralny 1.31zl/kg - ten tylko w kolorze bialym i ciemnym szarym. Zuzycie jakies 2.5kg na m2, w hurtowni mozna do 20% znizki dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.06.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Oto nasz nowy budynek, made by hands mojego męża. Na razie niepomalowany jeszcze i nieocieplony ale juz można mieszkać. I oto tymczasowi mieszkańcy http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/DSCF9388.jpg W całości wygląda tak: http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/DSCF9389.jpg Jeśli mogę coś p[odpowiedzieć. Zrób wyższy próg. Spodziewam się, że będziesz chciała tam dawać jakąś ściółkę, a przy tak niskim progu nie utrzyma się ona długo. Psu naprawdę nie sprawi kłopotu podniesienie trochę wyżej łap przy wchodzeniu, A otwór w budzie im mniejszy tym lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts