Gość justyna_m 05.06.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Zaraz ci sprawdze dla kabe. Jednak jest spora roznica silikonowy 6.15 zl/kg akrylowy 4.59 zl/kg mineralny 1.31zl/kg - ten tylko w kolorze bialym i ciemnym szarym. Zuzycie jakies 2.5kg na m2, w hurtowni mozna do 20% znizki dostac. niestety jak widzisz różnica ogromna mąż nie przełknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 JoShi, powiem swojemu, żeby pomyślał nad tym. Tak naprawdę buda jest na stopkach, ma stać na kostce, to nie wiem czy ten próg jej potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Lunka ma w budzie mieszkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś, Lunka musi w budzie mieszkać. Wpada do domu z brudnymi łapami i zamiast siadać na swoim miejscu to najpierw obleci mi cały parter a potem z podkulonym ogonem idzie na swoje miejsce.Poza tym śmierdzi mi deszczem, dworem, psem i czym tam jeszcze... Są chwile, że wchodzę do domu i od razu do łazienki lecę, bo zapach poczuję. Na sierści pewnie przynosi też kleszcze, nie wiem ale cały czas mam tego świadomość.Czerwiec wytrzymam, bo ma mieć zabieg i potem musi w domu być ale potem musi iść na swoje włoscia. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Biedna Lunka. A zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgos, ta buda teraz tak wygląda jak szopa jakaś na polu Jak znam męża, to już wiem co będzie: ocieplona, dach ocieplony, chciał jej okno zrobić to już dodałam, że może firanki mam jej uszyć specjalne Będzie cieplejsza niż Twoje mieszkanie w bloku Poza tym Luna uwielbia zimę i śnieg, nie zapominaj że to krew husky, więc nie sądzę,żeby ta buda zimą była oblegana przez nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Jeszcze jej lancuch daj, na pewno szczesliwa bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nie płacz, Luna na podwórzu jest szczęśliwa Biega, szaleje, przewraca sie, ma kolegów i koleżankę z którą świetnie się rozumie. Wszystkie te psy biegają luzem. Luna zaczyna tyć. Odkąd jest u nas przytyła jakieś 5-7 kg. To dużo, mimo że to duży pies, obroża jest na ostatnim zapięciu, boję sie że będę musiała kupić drugą. A co będzie po sterylce? Nawet żarcia dla psów nie chce jeść, wszystko to co my. Inaczej już o nią dbać nie mogę, bo chemii nie bedę w nią pchać. Ma być na powietrzu i z innymi zwierzakami się bratać. A co bedzie jak urodzi sie dziecko? Julkę przewraca niechcący, wczoraj machnęła mi łapą po policzku i mam rysę przez cały. A to wszystko z miłości do nas, wiekszych domowników. Łąńcucha nie ma i nie będzie, najwyżej w gre wchodzi kaganiec, ale jak już go widzi, to wie że narozrabiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.06.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 JoShi, powiem swojemu, żeby pomyślał nad tym. Tak naprawdę buda jest na stopkach, ma stać na kostce, to nie wiem czy ten próg jej potrzebny Chodzi o to, żeby się ściółka nie wywlekała ze środka No i mały otwór to mniej wiatru w środku. Łatwiej psu taką budę ogrzać zimą. Jeszcze jej lancuch daj, na pewno szczesliwa bedzie. Nie przesadzaj. Nie każdy pies to francuski kanapowiec. A trzymanie huskiego w domu przy kominku to chyba by było przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 05.06.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgoś ... brat mojego męża jak kiedyś pisałam ma championa berneńczyka i trzymał psinkę w domu ponieważ kupili jesienią żeby nie marzł itp. nadeszła wiosna i coraz częścieł była na dworze i tak się przyzwyczaiła i polubiła podwórko że teraz nie chce do domu wchodzić siedzi cały dzień przed domem na schodach i pilnuje a w nocy do garażu ma wejście i nie chce gdzie indziej spać oto ona http://lh5.ggpht.com/_WvEKCsx1abo/STgbRFmsNbI/AAAAAAAADoY/CM2HCDzQ6Qk/s576/DSC_0060.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 JoShi, tam nie bedzie ściółki, tylko styropian, potem płyta na której będą leżały koce. W ściółkach, sianach czy innych drobnych rzeczach gromadzą sie pchły i inne insekty, które ciężko wyplenić. Koce mogę prać na bieżąco, jak zabraknie kocy, to będę kupować ręczniki w ciuchlandach. Oprócz tego Luna dostanie stare dywaniki z łazienki bo lubi na takich w domu spać. Tylko musze kupić nowe do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 To przeciez Neferka! Sliczna psiunia, tez bym chciala taka, ale na bude nie mam szans. No chyba, ze na balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja chciałam berneńczyka, ale dobrze że nie kupiłam. WIeeeeelki toto, na żywca miałam kontakt na szkoleniu. Jeny, samiec 2 razy taki jak Luna...Jak mnie pchnął to tylko nogami sie nakryłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.06.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 JoShi, tam nie bedzie ściółki, tylko styropian, potem płyta na której będą leżały koce. Koce? No nie jest dobry pomysł. Będą szybko chłonąć wilgoć i pies będzie spał na mokrym. To już lepsze gołe dechy. W ściółkach, sianach czy innych drobnych rzeczach gromadzą sie pchły i inne insekty, które ciężko wyplenić. Koce owszem można prać. Ale ile razy w tygodniu zamierzasz je zmieniać? Jeśli pies będzie tam właził to deszczową jesienią w jeden dzień będzie tam miał gnojówkę. Do ściółki dodaje się suszony piołun, piesa się zakrapia odpowiednio i po sprawie. Wierz mi. Nie siano lub słoma są znacznie lepsze. Szczególnie jeśli w razie potrzeby można się w nich zagrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Mówisz, że koce nie? hmmm, popytam naszego Pana Magika od Luny, co on tam ma u swoich psiaków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Poza tym styropian to rak w czystej postaci, co Wyscie powariowali ludzie z tym styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.06.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wiola po żniwach mogę ci ze 2 kostki słomy podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgos, pies zdąży 3 razy zdechnąć naturalnie zanim go rak od styro złapie. Nie przesadzasz Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.06.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wiola po żniwach mogę ci ze 2 kostki słomy podesłać Dzięki, ale ja mam tu sąsiadów prawdziwie wiejskich wokół. Myśle ze coś podrzucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.06.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Małgos, pies zdąży 3 razy zdechnąć naturalnie zanim go rak od styro złapie. Nie przesadzasz Ty? To zrob jej bude z plastiku najlepiej i ociepl azbestem. Dla mnie pies to czlonek rodziny i sorry, ale pies umarl mi na raka na rekach - nie mam ochoty na to wiecej patrzec. Styropian to material nieekologiczny i szkodliwy. Boje sie pomyslec co moze sie jej stac, jak go zacznie rozdrapywac i zzerac. Ale Ty tu urzadzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts