Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Coś posklejam

Melduję, ze pół dnia spedzilysmy w miescie, jestem wykończona, Julka śpi.

Znalazłam okulary pływackie dla dziecka i czepek :lol:

Męża też wyposażyłam w basenowe rzeczy. Jeszcze tylko ja zostałam do ubrania, ale nie spieszę sie jakoś.

Idę kleić to podanie bo jutro nas nie ma..

Mam trochę. Na razie chcę ładnie i kulturalnie

My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracają się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów.

Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.

Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzystają z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji.

W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru.

Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02

I tyle na razie mam.

Mam trochę. Na razie chcę ładnie i kulturalnie

My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracają się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów.

Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawieżchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.

Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzystają z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji.

W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru.

Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02

I tyle na razie mam.

Wiola my mieszkancy zwracaja - podmiot i orzeczenie sie nie zgadzaja, leje po bombach to niezbyt fachowe okreslenie, lepiej idz je zmierz i obfotografuj, nawieżchni???? :roll: Wielu mieszkancow korzysta, nie korzystaja. Merytorycznie OK, tylko te leje wyrzuc. :lol: :lol: :lol:

Mozesz dopisać:

Dzieci idące do szkoły narażone są na ciągłe niebezpieczęństwo bo samochody omijające dziury i wyrwy często zajeżdżają strony pobocza. Oczywiscie stan drogi uniemożliwia organizacje przejscia dla pieszych w sposób bezpieczny zarówno dla pieszych jak i dla kierowców.

dzieki Małgoś, ja to na kolanie klepałam przed chwilą :oops:

Ale te leje po bombie muszą być. Niby pismo oficjalne ale przecież to ludzie piszą, nie?

przejść się da, bez przesady, tylko teraz nie ma kałuż i deszcze non stop nie padają. Jak bedziemy czekać do jesieni to będzie za późno. Myślałam o tym, aby zaprosić Pana Burmistrza by mógł osobiscie pofatygować się i zobaczyć, jak ta droga wygląda.

My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracamy się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów.

Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.

Dzieci idące do szkoły narażone są na ciągłe niebezpieczęństwo bo samochody omijające dziury i wyrwy często zajeżdżają strony pobocza. Oczywiscie stan drogi uniemożliwia organizacje przejscia dla pieszych w sposób bezpieczny zarówno dla pieszych jak i dla kierowców.

Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzysta z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji.

No nie wiem, mnie raza takie okreslenia. Trzeba walic konkretami, a takie porownanie wskazuje na to, ze jestescie amatorami, a nie ludzmi z powaznymi argumentami. Taka banda krzykaczy sie zeszla i przekrzykuja sie jeden przez drugiego. Jak chcesz byc powaznie potraktowana, to musisz powaznie to napisac. :roll:

Wiedziałam, że tak będzie. Przyjdą, ładne oczy zrobią a ja bedę się męczyć z tym pismem :-?

My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracamy się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów.

Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Wyrwy w drodze niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.

Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzysta z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji.

Dziekuję bardzo.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Zdjęcia chyba odpadają bo zanim ja je zrobię, wywołam, zaniosę...no nie wiem...

Dopisuję:

Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 i prowadzi do zaledwie kilku gospodarstw. Droga, o której wybudowanie wnioskujemy, jest o wiele krótsza niż wspomniana powyżej.

Nie wiem czy nie naplątałam :roll:

W następnym piśmie zacznijcie zadawać pytania..... 8)

najlepiej zacząć od zrealizowanych juz takich samych inwestycji. Zapytać kto decydował o wyborze miejsc na inwestycje w infrastrukturę meijską, czym sie kierował i ile czekano na te inwestycje. Potem zapytać o zamówienia publiczne 8) Iść, sprawdzic oferty, zrobić zdjecia ofert, nawet jak nie wiecie o co chodzi to narobić troche stracha a bedzie napewno jak staniecie w gminei z prośbą o okazanie dokumentacji przetargowej z postepowania na remont jakiejś tam innej drogi :lol: juz widze ich miny :lol: :lol: :lol:

Na pewno trzeba bedzie podrazyc jeszcze. U nas w bloku tak bylo nawet jak napisalismy o wymiane drzwi. Spoldzielnia odpisala, ze nie maja kasy, jakby to chodzilo o zbudowanie drogi krajowej, a nie marna brame. Wymienili we wszystkich klatkach, lacznie z tymi najbardziej zadluzonymi a u nas nie, wiec trzeba bylo im uswiadomic to i owo... :roll: :roll: :roll: