malgos2 10.06.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jak chcesz miec wrednie napisane podanie to wal do mnie. Wyspecjalizowalam sie w pisaniu do Urzedu Miasta. Powolaj sie na jakies paragrafy, jakie sa obowiazki gminy, wtedy nie maja szans. No i takie teksty typu - dzieci, osoby starsze cierpia, to tez jest nie do zbicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Coś posklejam Melduję, ze pół dnia spedzilysmy w miescie, jestem wykończona, Julka śpi. Znalazłam okulary pływackie dla dziecka i czepek Męża też wyposażyłam w basenowe rzeczy. Jeszcze tylko ja zostałam do ubrania, ale nie spieszę sie jakoś. Idę kleić to podanie bo jutro nas nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.06.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Pisz pisz i donoś o tym. Ja zamierzam zorbić hałaś i zmienic organizacje ruchu na naszej drodze wojewódzkiej Przejscia dla pieszych nam brakuje. Ale ja atakować zamierzam zarząd mazowiecki dróg, gminę, powiat i lasy państwowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Mam trochę. Na razie chcę ładnie i kulturalnie My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracają się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów. Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzystają z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji. W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru. Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 I tyle na razie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Mam trochę. Na razie chcę ładnie i kulturalnie My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracają się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów. Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawieżchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci. Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzystają z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji. W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru. Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 I tyle na razie mam. Wiola my mieszkancy zwracaja - podmiot i orzeczenie sie nie zgadzaja, leje po bombach to niezbyt fachowe okreslenie, lepiej idz je zmierz i obfotografuj, nawieżchni???? Wielu mieszkancow korzysta, nie korzystaja. Merytorycznie OK, tylko te leje wyrzuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 10.06.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 wiola napisz też coś o tym, że pieszo nie da się przejść ... bo chyba raczej się nie da??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.06.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Mozesz dopisać: Dzieci idące do szkoły narażone są na ciągłe niebezpieczęństwo bo samochody omijające dziury i wyrwy często zajeżdżają strony pobocza. Oczywiscie stan drogi uniemożliwia organizacje przejscia dla pieszych w sposób bezpieczny zarówno dla pieszych jak i dla kierowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 dzieki Małgoś, ja to na kolanie klepałam przed chwilą Ale te leje po bombie muszą być. Niby pismo oficjalne ale przecież to ludzie piszą, nie? przejść się da, bez przesady, tylko teraz nie ma kałuż i deszcze non stop nie padają. Jak bedziemy czekać do jesieni to będzie za późno. Myślałam o tym, aby zaprosić Pana Burmistrza by mógł osobiscie pofatygować się i zobaczyć, jak ta droga wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracamy się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów. Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Dziury jak leje po bombach niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci.Dzieci idące do szkoły narażone są na ciągłe niebezpieczęństwo bo samochody omijające dziury i wyrwy często zajeżdżają strony pobocza. Oczywiscie stan drogi uniemożliwia organizacje przejscia dla pieszych w sposób bezpieczny zarówno dla pieszych jak i dla kierowców.Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzysta z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji. W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru. Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No nie wiem, mnie raza takie okreslenia. Trzeba walic konkretami, a takie porownanie wskazuje na to, ze jestescie amatorami, a nie ludzmi z powaznymi argumentami. Taka banda krzykaczy sie zeszla i przekrzykuja sie jeden przez drugiego. Jak chcesz byc powaznie potraktowana, to musisz powaznie to napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Wiedziałam, że tak będzie. Przyjdą, ładne oczy zrobią a ja bedę się męczyć z tym pismem My, mieszkańcy domów przy drodze nr 242/02 w H. oraz właściciele działek znajdujących się przy wyżej wymienionej drodze zwracamy się z prośbą do Pana Burmistrza gminy T. o wybudowanie drogi asfaltowej, która w godny sposób umożliwiałaby nam dojazd do naszych domów. Droga jest własnością gminy, jednakże jest w tak fatalnym stanie, iż każdy poważniejszy opad deszczu powoduje że koła samochodów wpadają w całości w kałuże. Wyrwy w drodze niszczą zawieszenia naszych samochodów. Maksymalna prędkość jaką można rozwinąć na tej drodze to 20 km/h. Niestety nie przeszkadza to jednak w szybkiej jeździe właścicielom quadów, którzy akurat naszą drogę uważają za atrakcyjną właśnie ze względu na brak utwardzonej nawierzchni co niestety zagraża bezpieczeństwu naszych dzieci. Dzieci idące do szkoły narażone są na ciągłe niebezpieczęństwo bo samochody omijające dziury i wyrwy często zajeżdżają strony pobocza. Oczywiscie stan drogi uniemożliwia organizacje przejscia dla pieszych w sposób bezpieczny zarówno dla pieszych jak i dla kierowców. Obecnie przy drodze gminnej nr 242/02 w H. mieszka ponad 20 rodzin. Wielu mieszkańców wsi H. korzysta z tej drogi aby dojechać krótszą trasą do swoich posesji. W chwili obecnej na tym terenie planowane są kolejne nowe inwestycje budowy domów jednorodzinnych. Teren jest bardzo atrakcyjny pod zabudowę, lecz brak drogi poważnie spowalnia rozwój tego obszaru. Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 O, bardzo ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dziekuję bardzo. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Zdjęcia chyba odpadają bo zanim ja je zrobię, wywołam, zaniosę...no nie wiem... Dopisuję: Pragniemy zauważyć, iż obecnie prowadzone są prace utwardzenia drogi prowadzonej z H. do G. a jest to droga o wiele mniej uczęszczana niż droga 242/02 i prowadzi do zaledwie kilku gospodarstw. Droga, o której wybudowanie wnioskujemy, jest o wiele krótsza niż wspomniana powyżej. Nie wiem czy nie naplątałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ni mosz cyfrowki? Nie mozna wytaczac wszystkich dzial od razu. Zostaw sobie cos na kolejne pismo, bo na jednym sie nie skonczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.06.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W następnym piśmie zacznijcie zadawać pytania..... najlepiej zacząć od zrealizowanych juz takich samych inwestycji. Zapytać kto decydował o wyborze miejsc na inwestycje w infrastrukturę meijską, czym sie kierował i ile czekano na te inwestycje. Potem zapytać o zamówienia publiczne Iść, sprawdzic oferty, zrobić zdjecia ofert, nawet jak nie wiecie o co chodzi to narobić troche stracha a bedzie napewno jak staniecie w gminei z prośbą o okazanie dokumentacji przetargowej z postepowania na remont jakiejś tam innej drogi juz widze ich miny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.06.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dzięki dziewczyny. Na razie nastawiamy się na pozytywne rozpatrzenie prosby. Potem co będzie, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Na pewno trzeba bedzie podrazyc jeszcze. U nas w bloku tak bylo nawet jak napisalismy o wymiane drzwi. Spoldzielnia odpisala, ze nie maja kasy, jakby to chodzilo o zbudowanie drogi krajowej, a nie marna brame. Wymienili we wszystkich klatkach, lacznie z tymi najbardziej zadluzonymi a u nas nie, wiec trzeba bylo im uswiadomic to i owo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.06.2009 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Uświadomimy. Mamy po swojej stronie emerytowanego geodetę to zieloni nie będziemy Wogle dzień dobry i spadam na cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.06.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Dzień dobry -mi się pisemko bardzo podoba tylko żeby skutek odniosło należyty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.06.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 A co Ty Wiola o takiej nieludzkiej porze wstajesz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts