Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Gość justyna_m
Justyś, zrobie zdjęcia jak już bedą listwy. Maż ma się do końca tygodnia wyrobić, żeby zrobić sypialnię na tip top już bo potem jedzie integrować się z pracą poprzez picie :lol: a ja fajna się zgodzilam :lol:

więc czekam z niecierpliwością na te szarości!!! :wink:

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oooo lekcje odrobiły widzę :o :lol:

Luna jest biedna w tym wdzianku i nie bardzo chce wychodzić z domu. Chyba wstydzi się kolegów :wink:

no jak to kobieta :)

jak się objawia taka ciąża? jak się to leczy? mów, bo moz emi się przydac i żebym kiedyś czegoś nie przegapiła :)

BYłyśmy już u weta, wtedy wet bada suczkę, żeby dokłądnie sprawdzić czy pies jest chory czy zdrowy. A wiadomo, że jak zabieg po narkozą to ma być zdrowa i na czczo. Sprawdziła oczy, zęby, dziąsła, uszy no i zaczęła macać brzuch. Przydusiła sutki i z sutków zaczęło lecieć mleko. W głowie suki jest taka myśl, ze jest w ciąży i wtedy hormony szaleją i gruczoły produkują mleko. Luna liże sutki i tym samym wyciąga własne mleko a gruczoły myślą, że skoro mleko jest ściągane to trzeba je produkować. I błędne koło.

Jeśli robi się zabieg sterylki w trakcie takiej ciązy, to nawracają one ciągle w tym czasie, kiedy normalnie pies bez sterylki miałaby cieczkę i byłaby w ciąży w takich cyklach. A to z kolei grozi zapaleniem sutków a w konsekwencji rakiem.

WIęc mamy tabletki na powstrzymanie produkcji tego mleka i kubraczek, żeby nie wypijała go sobie.

Mieliśmy wizytę Pana od elewacji. Będziemy malować dom :lol:

Trza oszczędzać :-?

Czesć Gosia, dawno Cię nie było :lol:

psina ok, pół nocy przez nią nie spałam, bo ciągle się lizała tam gdzie nie trzeba. Dziurę zrobiła w kubraczku :evil:

Ostatecznie wylądałam z głową przy jej głowie, bo musiałam ją głaskać. I uśpiła mnie :lol: Nie pytajcie jaka to była pozycja...