Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Cześć :D

Przyszłam się przywitać, to raz, a dwa ... już jakiś czas użytkujesz swoją kuchnię. Powiedz mi proszę, ale tak szczerze, czy te jasne fronty nie są uciążliwe?? Jak często musisz - jeśli musisz - je czyścić?? Zaczynają mi się podobać jasne kuchnie, cholera :-? :D

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :D

Przyszłam się przywitać, to raz, a dwa ... już jakiś czas użytkujesz swoją kuchnię. Powiedz mi proszę, ale tak szczerze, czy te jasne fronty nie są uciążliwe?? Jak często musisz - jeśli musisz - je czyścić?? Zaczynają mi się podobać jasne kuchnie, cholera :-? :D

Brazuniu, z czystym sumieniem odpowiadam. Na jasnych frontach widzę najmniejszą nawet plamkę. Jeśli mam coś brudnego obok uchwytu- bo tam najczęsciej- to ścieram od razu nawet zwykłą wilgotną ścierką. Wszystko jak na dłoni widać, wiec ścieram na bieżąco. Podobnie jest z zaciekami na szafkach dolnych w okolicach zlewu: widać wiec ścieram. Takie generalne mycie miałam do tej pory dwa razy, jak miałam zapowiedzianych gości :oops: :wink:

dzieki temu, ze ścieram na bieżąco jakieś plamki czy zacieki, nie ma wstydu, jeśli pojawi się niezapowiedziany ktoś a tu zonk, szafka brudna..

Moja mama ma jasny brąz, na którym niby brudu nie widać. Jednak wolę jasną.

Dobry :lol:

Brazunia, ja mam drewnianą, naturalny dąb - to jest bajka, jeśli chodzi o czystość :lol: Ona się w ogóle nie brudzi :lol:

O .... to już mi się bardziej podoba :D Idę do Ciebie podpatrzeć :D

To wal na pierwszą stronę - bo dalej same ploty :lol:

Na jasnych frontach faktycznie widac kazda plamke (latem najgorsze sa te od much), a na ciemnych kurz sie "lepi", wiec nie wiem co gorsze :roll: .

Ja wybralam posrednie i to byl strzal w dziesiatke :p .

Nie widac ani kurzu ani paluchow pomimo, ze mam frez na drzwiczkach.

Dlugo myslalam nad kolorem, bo patrzylam bardziej praktycznie, kolor mam dab angielski.

U nas z rana 2 godziny byla ulewa i cala dzialka w wodzie stala pomimo drenarki, a z rynien sie przelewalo :o , kwiatki sa tak polamane i oblocone, ze szkoda gadac :cry: .