wiolasz 12.11.2006 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 canna, to tylko nr słupa, czym tu sie tak ekscytować? moze juz za bardzo jestem zdołowana... Jak tak patrzeć to obie jesteśmy same samiuteńkie. Tylko Ty na szczęście jakąś wiedzę posiadasz -co mam nadzieje uda mi sie w przyszłości wykorzystać... No ale już nie ględzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 12.11.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 czym tu sie tak ekscytować? Trzeba starać się zobaczyć szklankę w połowie pełną http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif A poza tym, to mnie rozbawiło http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif , bo u nas nie ma chyba czegoś takiego (chociaż nie jestem w 100% pewna). Czym tak się dołujesz? a może tak masz? znam taką dziewczynę, przesympatyczną zresztą, która zawsze szuka sobie powodów do "doła", bo lubi go mieć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif a jak nic nie znajdzie, to sobie wymyśli.... ale wszyscy o tym wiedzą i nie traktują poważnie. No chyba, że masz poważne kłopoty - a na kłopoty: Forum http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.12.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Przez pewien czas jak wchodziłam na forum, to tylko ból głowy mi się wzmagał. Teraz już przeszło. teraz moja szklanka jest pół na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 06.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 wiolasz co słychać mamy taką piękną wiosnę tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.12.2006 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Weź nix nie mów Nie wiem co myśleć wogle o tych anomaliach....jak nic przydałoby mi się w taką pogodę kopać studnię, ale moi panowie geodeci od mapki spóźniają sie bardzo i nie wiem, gdzie tą studnię zaplanować ani nic... dziś mam spotkanie z panem budowlańcem, dowiem sie co i jak. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 18.12.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Wiolaszjakoś nigdzie nie widziałam żebyś się "chwaliła" waszymi rzutamimoże coś ciekawego tam poprzestawiałaśmój domek -narazie sie robi u architektów - to taki uboższa wersja truskawek z garażemZ większych zmian u mnie w stosunku do oryginału to:brak wykusza,kotłownia w garażu,kuchnia - ok 12 m (ale spiżarka też jest)na górze 3 pokoje + duża łazienka (z garderoby zrezygnowaliśmy)schody w całkiem innym miejscuzadaszony taras z wejściem tam gdzie był wykusz pisałaś że masz problemy z piwnicą - na czym staneło?pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.12.2006 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Mam oryginalne rzuty z projektu, zmiany opisałam wcześniej, ale zanim umieszczę rzuty po przeróbkach to trochę minie. Jak tylko bede miała kiedy, to wkleję te zruty z projektu. Chyba podobne będą nasze domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.12.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Życzę Ci nadziei,własnego skrawka nieba,zadumy nad płomieniem świecy,filiżanki dobrej, pachnącej kawy,piękna poezji, muzyki,pogodnych świąt zimowych,odpoczynku, zwolnienia oddechu,nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą,śmiechem i wspomnieniami.Wesołych Świąt!http://www.promedia.pl/projekty/bn021a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 23.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Na te Święta co nadchodzą,Życzę ciepła i miłości.Niech Cię ludzie nie zawodzą,I niech uśmiech w sercu gości. http://republika.pl/blog_nk_746602/1563228/tr/billed.aspbbb.gif canna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.01.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Serdecznie dziękuję za życzenia Trochę z opóźnieniem zaglądam u mnie na razie cisza i nic nowego.. Jak tylko zacznie się wiosna i skończą pozwolenia, od razu łapię za klawiaturę i piszę. Optymizmem ode mnie wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.01.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 MaEmi pytanie do Ciebie za 100 pktów: którą wersje "Truskawek" przerabiacie? co do piwnicy, chodzi o to, ze u naszych przyszłych sąsiadów-kto ma piwnicę-na wiosnę po opadach stoi w piwnicach po kolana wody. Tak sąsiad mówił. Sam z piwnicy zrezygnował. I przeliczyliśmy, że za te pieniadze zrobimy ciut większy garaż tak, aby mój mąż miał kątek dla siebie. Wcześniej chciał zrobić sobie swoje pomieszczenie do majsterkowania w piwnicy, teraz przeniesie sie do garażu. Nie wiem czy wyjdzie dużo taniej. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 23.01.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Wiolaszale przysnęłam - ale jakoś mi umknęłoMy przerabiamy truskawki 2 - dwuspadowy dach + garażMuszę kogoś poprosić na forum o ocenę tego co dają nam architekci - ale na razie coś innego zaprząta nam głowęnasze truskawki są skromne - bez wykusza i lukarny - będą połaciowe na górzeala za to taras zadaszony przy saloniekominek jest na ścianie między kuchnią a salonempo lewej stronie od wiatrołapu mamy łazienkę póżniej schody, Wiolasz jak zmiejszyłaś ilość pokoj na górze to pewnie zlikwidowałaś ten środkowy? - wkomponowali ci słupy w ściany? na jakiej wysokości masz okna (na parterze) - u mnie zaznaczyli 80 cm czy będziesz wstawiała wentylację w mniejszym pokoju na dole i tym nad nim na piętrze - u mnie architekt o tym zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.01.2007 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MaEmi Jeśli masz kominek na ścianie między wejściem do kuchni a wyjściem z salonu, to układ jak w projekcie z czterospadowym. Sami tak chcieliście? Ja jestem uradowana kominkiem narożnym i cieszę się, że w projekcie też taki był. Choć w katalogach jest błąd. Co do wentylacji to nie jestem pewna co i jak bo to sprawy już poważniejsze i nie znam się kompletnie. Typowo technicznymi zajmuje sie mój mąż. No ale chyba powinna być. "Truskawki" nie mają lukarn. Tak mi się wydaje Na górze w obu powiększonych pokojach słupy będą jako ozdoba też. Pomyślałam sobie o pomalowaniu jednego na ciemny brąz a drugiego na biało i do nich będę dekorowała pokoje. Na jakim etapie juz jesteś? Czy masz może rysunki, jak będzie wyglądał Twój taras zadaszony? Jestem ciekawa bo niezły to pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.01.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Zapomniałam o wysokości okien. Z tego co wiem, to w większości projektów zaznaczane są na wys. 80 cm. Nasz wykonawca juz nam zapowiedział, ze robimy 85 ze względu na szafki kuchenne. Jeśli zrobilibyśmy na 80 to okno w kuchni sie nie otworzy bo bedzie przeszkadzać kran. A chyba nadal chcę kran pod oknem...Tak więc resztę dopasujemy do tego jednego. No i poszerzamy okno w kuchni, to od strony wejściowej, a jeśli poszerzymy w kuchni to i w kotłowni, bo jak to będzie wygladac, jedno takie a drugie takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 24.01.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 kominek przemieścił się bo chcieliśmy zamknąć się w 3 kominach na dachua przy kotłowni poza główną bryłą domu trzeba było kombinwać sprawy służbowe trochę ograniczają nasz czas, mamy wstępną adaptację przed oczami ale specjalistą od spraw informatyczno-cyfrowych jest mój mąż, dla niego wklejanie i obrubka zdjęć to normalka - dla mnie to głębsza filozofia- syndrom żony informatykaco do lukarn - to chyba trochę zakręciłam - chodziło mi o to że w naszych planach elewacja ogrodowa - jest prosta, nie ma balkonu na piętrze ale jest taras z zadaszeniem. Taras "okala" salon, zadaszenie nad tarasem jest począwszy od krawędzi dachu i kończy się mniej więcej na wysokości ściany działowej między salonem i 2 pokojem na dole. Zadaszenie stanowić ma przedłużenie dachu z lekkim załamaniem. Zadaszenie będzie "wystawało" poza krawęć dachu na ok 2.5 metra. Tak aby zmieścił się tam stolik z krzesłami odnośnie etapu -to ciągle praca nad projektem, fakt że nie poświęcamy się w tej chwili na 100 % budowie wynika z nagromadzenia innych ważnych dla nas spraw Jak znajdę chwilę to bardzo chętnie pokażę rysunki ale to może jeszcze chwile potrwać, ewentualnie na priv podaj mi swój email to postaram się coś przesłać pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 24.01.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 o wysokość okien to pytałam się też pod takim kontem -co z kaloryferamiszfagier kazał nam na to zwrucić uwagę - jest hydraulikiem- coby później pod oknami zmieściły się standardowej wysokości kaloryfery - taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.01.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MaEmi kliknij na żółty prostokącik z napisem email pod moimi postami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.01.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A jakie są standardowe wysokości kaloryferów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 24.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 24.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 tego to jeszcze nie zdefiniowałam w domu z centymetrem polatam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts