nitubaga 13.06.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 witam w piątek 13 eeeeee no widzę, że jesteście kopalnią pomysłów.... moja połowica ma urodzinki w sierpniu, ale motor to chyba odpada... no chyba, że jakiś skuter na który nie trzeba mieć prawka...oooooooo już widzę minę mego mężusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.06.2008 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Nitubaga, motor w takim mieście jak Wawa to błogosławieństwo: nie stoisz w korkach, mało pali, tylko trzeba mieć cały zakryty kask bo samochody uduszą spalinami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.06.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Nitubaga, motor w takim mieście jak Wawa to błogosławieństwo: nie stoisz w korkach, mało pali, tylko trzeba mieć cały zakryty kask bo samochody uduszą spalinami.. Rower, to dopiero hardcore Raz się przejechałam Wisłostradą i stwierdziłam, że chyba w życiu się tak nie nawaliłam Podziwiam tych, co po Warszawie rowerkiem zasuwają BTW, szkoda, że prezes nie chce nam służbowych motorków sprawić Albo chociaż skuterków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.06.2008 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Olga spróbuj kiedyś przez centrum przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.06.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 W życiu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 13.06.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Helo, ja w sprawie tego grzejniczka z lustrem Patrzylismy na niego - super bajer... w katalogu. Na zywo traci troche no i rozmawialismy ze specem od ogrzewania - moc tego grzejnika jest zbyt mala, aby cokolwiek ogrzac, my myslelismy o wiatrolapie, gdzie nie ma ogrzewania w ogole, wiec takie lustro odpada i montujemy zwykly grzejnik Jakie grzejniki w koncu wybraliscie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.06.2008 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Cześć LP. Ostatecznie mamy tam rurki gdyby mi się umaniło, że koniecznie muszę mieć ten grzejnik. Ale na razie będzie tam wieeelkie lustro, prawie na całą ścianę. OK może jakiś zakład? Kilka lat temu jakaś studentka przejechała stringach i jakiejść skąpej górze rowerem przez marszałkowską, od akademików chyba aż na plac bankowy w samo południe bo przegrała zakład Podobno mnóstwo stłuczek było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Jakie barierki robicie? Poprzewracało sie im w glowach.... Ja zrobiłam zwykłą ze stali. Sąsiad mi zespawał i zamontował. Kosztowała ok. 500zł za całość Pomalowałam hameraitem w kolorze aluminium i większosć osób się nacina, ze niby aluminiowa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.06.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Acha z tym kominkiem to też gratuluję sensownego wyboru. Dobra cena. Grunt to nie popadać w przesadę A swoja drogą to nigdy sie nie interesowałam tarnavą i jestem lekko zdziwiona, ze taka okrzyczana firma a nie ma szybra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.06.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Być może szyber mają inne modele, ale ja chciałam taki najprostszy bez udziwnien i tylko 12. Tak więc niewielki wybór był. Na żywo tak ładnie nie wyglądają. A ten który wybraliśmy miał i szyber i gałeczki ładne no i o 400 zł tańszy był a większy troche.Barierki kute, mają się na nich utrzymać solary 2 szt. po 36 kg bo na dachu nie uzyskamy ich pełnej mocy. Ale jak już się zorientowaliśmy, oprócz zadufanych w sobie firm, są też takie które nie szokują ceną swoich usług i wychodzą do klienta. Nie chcę chwalić bo to dopiero po efektach ocenić można ale za samo podejście już wielki plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mam kilka pytań. Odpowiedz mi bardzo proszę. Mamy ten sam piec. Ja tez myślę o solarach ale w przyszły roku. Teraz jednak interesuje mnie czy:1. potrzebny jest jakiś duży zbiornik na wodę taki bufor gdzie nagrzana woda z solarów mogaby być gromadzona, czy moze wystarczy zwykły bojler 150 litrowy? Jeśli wiekszy bufor musi być to czy może on stać np. w garażu sasiadujacym z kotłownią?2. latem bedizecie mieć wodę z solarów dogrzewaną pradem? Piec wyłączycie na całe lato?3. czy skomplikowane jest polaczenie hydrauliki z pieca z tą z solarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.06.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Na wszystkie pytania odpowie ci mój mąż dokładniej wieczorem ale wiem żeto wszystko jest dosyć proste. 1. mamy jeden duży zbiornik w kotłowni 250 litrowy, czy on nazywa sie bufor nie wiem 2. Latem zamierzamy całkiem wyłączyć piec. Nie planujemy grzania wody prądem bo to za droga impreza. Więc tylko solary lub tylko piec. Za kilka lat może uda sie postawići wykorzystać wiatrak. 3. Ważne, że kładli te wszystkie rurki od razu, przed wylewkami, bo już wiedzieliśmy że one będą. Zrobili to za jednym zamachem. Jak pisałam mąż będzie wieczorem i masz jeszcze jakies pytania to wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.06.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Rower, to dopiero hardcore Raz się przejechałam Wisłostradą i stwierdziłam, że chyba w życiu się tak nie nawaliłam to dobre jest... a swoja drogą... po Warszawie jeżdżą na rowerkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.06.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jakie barierki robicie? Poprzewracało sie im w glowach.... Ja zrobiłam zwykłą ze stali. Sąsiad mi zespawał i zamontował. Kosztowała ok. 500zł za całość Pomalowałam hameraitem w kolorze aluminium i większosć osób się nacina, ze niby aluminiowa jest aż idę do Ciebie pooglądac barierkę z każdej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.06.2008 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Mam kilka pytań. Odpowiedz mi bardzo proszę. Mamy ten sam piec. Ja tez myślę o solarach ale w przyszły roku. Teraz jednak interesuje mnie czy: 1. potrzebny jest jakiś duży zbiornik na wodę taki bufor gdzie nagrzana woda z solarów mogaby być gromadzona, czy moze wystarczy zwykły bojler 150 litrowy? Jeśli wiekszy bufor musi być to czy może on stać np. w garażu sasiadujacym z kotłownią? 2. latem bedizecie mieć wodę z solarów dogrzewaną pradem? Piec wyłączycie na całe lato? 3. czy skomplikowane jest polaczenie hydrauliki z pieca z tą z solarów? 1.Mój mąż nazywa to zasobnikiem. Ma 200 litrów i chyba mniej ważne czy będzie stał w garażu czy w kotłowni. Kwestia podprowadzenia rurek. 2. tak, wyłączamy z użytku piec i zamierzamy grzać wodę solarami 3. podobne proste jak drut (tak mówi mąż). Od solarów biegnie dwie rurki miedziane toworzące zamknięty obwód i przewód elektryczny. Rurkami krąży glikol który nagrzewa się w solarach i oddaje ciepło w zasobniku. Instalacja solarna jest sterowana przez taki komputerek, który włącza i wyłącza solary w zależności od temperatury. Jak nie ma słońca albo jest noc glikol w solarach nie grzeje się i nie ma sensu żeby krążył w rurach. Ten przewód jest właśnie podłączeniem czujnika temperatury do sterownika. Ze sterownika 2 rurki idą do wężownicy zasobnika. Zasobnik musie mieć dwie wężownice. Do jednej podłączony jest piec a do drugiej solary. Tak to z grubsza działa. Sterownik działa autoamtycznie. Trzeba tylko nastawić temperaturę min włączenia i max wyłączenia. Sterownik znajduje się najczęściej tam gdzie zasobnik. U nas będzie w kotłowni. Jak zainstalujemy to wszystko to zrobię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.06.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Hej Ja ten gres też mam tylko jeszcze nie położony , pięęękny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Szczęśliwe posiadaczki piekengo gresu Dziękuje bardzo za informacje o solarach Moze kiedys wrócę do tego tematu. narazie zobaczymy jak wyjdizemy na groszku Myślę, ze byloby to u mnie mozliwe rozwiazanie. A zdjecia bardzo chętnie zobaczę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.06.2008 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja jeszcze nie posiadaczka, ale faktycznie piękny..Mayland, my też mamy piec na ekogroszek. Ale jak to w praktyce wyjdzie to dopiero przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.06.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 To ja już czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.06.2008 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Kochana, ja też, uwierz mi ...ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts