Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie mam innych planów, niż doprowadzenie mieszkania do porządku. Od 2 tygodni nie sprzątane :oops:

Ja dzisiaj wolne mam, budzik nastawilam na 7.30, bo mialam sprzatal ale wstalam godzine pozniej, teraz siedze przy kawie na forum, a sprzatanie nadal czeka :roll: .

Lenia mam dzisiaj, a jak maz wroci to juz calkiem nic nie zrobie.

Teraz intensywnie mysle nad obiadem :roll: co dzis ugotowac.

A moje dziecko od wczoraj ma robione dredy 38 sztuk, wczoraj zrobil 20, dzisiaj reszte.

A z kogo się mamy nabijać? :lol:

Przy okazji - bardzo mi się Wasze wejście podoba :wink:

Przy okazji, powiem Ci że nam też. I to cholernie :lol: :wink:

kolor nie bardzo mi pasuje, ale nie robie tragedii. Kiedyś wyblaknie trochę, nie?

Pierwsza mysl, jaka mi przychodzi do głowy jak patrzę na niego to "wesoły ten domek" :lol:

Magpie, ja też miałam lenia ale ostatnio jakiegoś powera dostaje :o jak nie ja normalnie, to wina hormonów :wink:

A dredów zazdroszczę, chciałam kiedyś zrobić ale bałam się reakcji ojca i szkoda mi było potem łysą chodzić :wink:

Moj ma prawie 16 lat i od roku mi trul o dredy, stwierdzilam ze jego wlosy i najwyzej jak mu sie nie spodoba to lysy bedzie przez miesiac :p .

Ja wlasnie odkurzylam i pomylam moje "salony" :p , czekam az wyschnie. Chcialo mi sie domu to teraz sprzatanie zajmuje mi caly dzien, a jeszcze garaz musze w koncu zrobic, bo syf straszny (sprzatam tam raz w miesiacu) :roll: .

Wiolasz przed budowa umowilismy sie z mezem, ze moj jest dom, a jego teren wokol oraz gospodarczy (tam jest kotlownia). Ja w garazu musze miec blysk, poniewaz jest on przy domu i przez garaz chodze z jedzeniem dla psa, wpuszczam i czyszcze drugiego psa, wiec by sie nosilo.

Ale zapewniam Cie, ze nie chcialabys widziec gospodarczego mojego meza, nie wspominajac istniejacej tam lazience :roll: - jeden wielki balagan. Ja na szczescie wszystkie niepotrzebne rzeczy nie musze upychac w garazu tylko wynosze do gospodarczego, a tam wszystko porozwalane.

Moj w domu nic mi nie pomaga poza gotowaniem jak ma chec, a ja kolo domu codziennie cos grzebie w ogrodzie pomimo, ze zarzekalam sie, ze nie bede ale lubie wyrywac chwasty i relaksuje sie przy tym pod warunkiem, ze w domu mam wszystko zrobione (najpierw dom, pozniej ogrod).

Mam lenia i jutro chyba tez zrobie placek z kruszonka i owocami, bo drozdzowego nie chce mi sie trzepac w ten upal.

A na obiad wymyslilam placki takie jak ziemniaczane ale drobiowe, bo dawno nie bylo.

umówiliście się mówisz? :wink:

My też się umówiliśmy i gucio z tego umawiania.

Ale ja twarda jestem, jak nie pomagasz to ja zatrudniam panią do sprzątania, sama harować nie bedę. Poza tym dziecko ma widzieć czasem ojca ze szmatką a nie tylko matkę w ten sposób honorować. Wiec jest teren mój i jest teren jego. Pozostałe są nasze :lol:

Z drugiej strony mam wytłumaczenie, ze przecież ma swoją kanciapę, może tam w spokoju kontemplować :lol: :lol:

Ja znowu nie mam obiadu bo nie chce mi sie, zdrzemnęłam sie pół godzinki i telefon mnie obudził.

garaz musze w koncu zrobic, bo syf straszny (sprzatam tam raz w miesiacu) :roll: .
:o :o :o matkooooo

to ja już nic nie mówię ino się palę ze wstydu :oops:

Widzę, elewacja na ukończeniu, fajnie :D

ano ja też się cieszę, bo w końcu mąż weźmie sie za porzadki w domu i wykończeniówkę :lol:

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad :p

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

Cze Wioluś !Czytalam że masz upierdliwe skurcze łydek .Mam na to sposób_okłady z rozmaglowanych liści kapusty na noc przez 14dni.Kapucha jest dobra na wszystko,możesz tez brać aspargin 2 ray dziennie po 2 tablety ,ale chyba jednak lepsza ta kapucha.Jutro będę o tobie myśleć jadąc na Podlasie .Zawożę swoje pacholstwo do babci ,niech je trochę porozpieszcza.A ja tyram .We środę przychodzi dostawa płytek ,za co kurna muszę zapłacić.