Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja wymienię...

...kompletnie nic

Ale Duży zaczyna zbierać kufle od piwa...ma po jednym dużym i małym. Zajęło mu to chyba ze 2 lata. Tak więc za 10 lat będę miała po komplecie :wink: ...jak sie nie wytłuką :lol:

Tak w ogóle to cześć wszystkim.

Aha i chciałam powiedzieć, że nawet chmiel by mnie nie skusił na plewienie w ogródku, nienawidzęęęęę tej roboty :evil:

Jestem, jestem

Wrócilismy juz wczoraj, w szybkim tempie bo w godzinę byliśmy spakowani i wogle...sąsiad, który od nas prąd bierzezadzwonił, że coś zrobiło się i wywaliło. Znaczy korki. Ale że rozdzielnia w domu, dom zamkniety to i nie ma jak wejść a tu oczyszczalnia na prąd. 8 h bez prądu bakterie żyją wiec tyle czasu max mieliśmy. Ja z kolei sie bałam, ze jak mi zamrażarka puści to cała woda pod meble pójdzie i deski spólchni..Może przesadzałam, ale kto ją tam wie...

Nooo i przyjechaliśmy wcześniej...

Dziś kupiliśmy 5 l Duluxa...za 146 zł. Nie mają wiekszych puszek, tylko takie i tak drogie :o Poświece się na salon tylko a reszte postaram sie dobrać z innej firmy bo mnie stać na kolor nie będzie...

Jako ze zbliża się rok szkolny, coś na poprawienie humorów

Humor z zeszytów

1.Wysłany po kredę, przyniósł cały karton twierdząc że pani woźna zwiększyła wydobycie rudy kredy.

2.Bogurodzica była napisana w języku polskim po łacinie.

3.Bolesław Krzywousty dobrze mówił, ale źle usta składał.

4.Car się zlitował i zamienił mu karę śmierci na żywot wieczny.

5.Edward III nie mógł zostać królem Francji, bo jego matka nie była mężczyzną.

6.Egipcjanie balsamowali ludzi, żeby się człowiek nie rozchorował w trumnie.

7.Dziewica Orleańska dopiero na stosie straciła cnotę z reszta ciała.

8.Faraonowi wmurowano do grobowca jego najlepszą żonę. Wmurowano mu ją na żywca.

9.Kapłani egipscy wywoływali podstępem zaćmienie słońca.

10.Husarz to osoba jeżdżąca na koniu z wielkimi skrzydłami. Wydawał takie dźwięki, że konie uciekały.

11.Kopernik to człowiek bardzo wykształcony, był astronomem, lekarzem, biskupem i policjantem.

12.Krzyżacy walczyli jak lwy, ale i tak padli jak muchy.

13.Królowa Kinga została świętą, bo Bolesław był wstydliwy.

14.Kupcy węgierscy rozkładali na straganach swoje interesy i oglądali w jakim są stanie.

15.Krzyżacy mordowali, palili, i gwałcili starców, kobiety i dzieci.

16.Lawa Wezuwiusza tak dalece zachowała wszystko w Pompei, ze znaleziono tam kobiety w trakcie szydełkowania na drutach.

17.Mężny Roland leżąc na polu walki widział swój koniec.

18.Maria Antonina rozłożyła się u granic Śląska, a Fryderyk uderzył w samo sedno.

19.Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie.

Pierwszy papież nazywał się Romulus.

20.Rycerz średniowieczny składał się z głowy, zbroi i konia, który stawał na każde zawołanie.

21.Po bitwie na polu grunwaldzkim zostało więcej nieboszczyków niż przyszło.

22.Za czasów fanfaronów żywi balsamowali umarłych. Egipcjanie w ogóle mieli zwyczaj zabijania żywych, by z nich zrobić mumie.

23.Zamach w Sarajewie był kropla wody, która padła na beczkę z prochem.

24.Treny to utwór literacki chwalący Urszulkę za to, że umarła.

25.Słowianie mieszkali w drewnianych domach z których dym wychodził mniejszymi a Słowianie większymi otworami.

26.Te fraszki można czytać z przodu i z tyłu. Z przodu pochwalą kobiety, a gdy się je czyta z tyłu, to kobiety są zhańbione.

27.Grot strzałowy służył do bronienia się przed wrogami. Kiedy napadali na nich wrogi, brali grot strzałowy i bronili się.

28.Koalicja w sejmie polegała na bliższych stosunkach w ławie.

29.W XVI uprawiano wiele roślin których jeszcze nie znano.

30.Wieś była samowystarczalna: kobiety dostarczały mleka, mięsa i skór.

31.U Żeromskiego ludzie dzielili zapałkę na czworo i też im się zapalała.

32.Ziębowicz wyrzucał sobie to, że popełnił samobójstwo.

33.Po śmierci pan Wołodyjowski stracił słuch tak, że nawet nie słyszał jak larum grali.

34.Soplica zabił Stolnika, ale ten mu wybaczył, ponieważ Soplica zrobił to niechcący.

35.Jagienka rozgniatała orzechy bez młotka, bo miała twarde przyrodzenie.

36.Dziewczyna nad jeziorem doiła krowę. W wodzie odbijało się na odwrót.

37.Mąż był bardzo zdenerwowany, gdy ujrzał zwłoki żony leżące przy swoich.

38.Gilotyna jest bardzo demokratyczna, ponieważ może ściąć głowę każdemu.

:lol: :lol: :lol: