Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiolasz, bardzo dziękuję :) Właśnie o to mi chodziło i wiele mi rozjaśnia w moich rozmyśleniach nad domem.

Planuję powiększenie domu o metr, i właśnie salon chciałabym powiększyć, ale zastanawiam się, czy da się powiększyć także wykusz, czy po obu stronach jego (chyba troszkę zamotałam).

Bardzo ładnie się prezentuje salon, z niecierpliwością czekam na postępy prac i życzę powodzenia w wykańczaniu, i cierpliwości ;)

Anja, teraz czasu masz mnóstwo wiec nadrabiaj. Jeszcze trochę to i zaległosci książkowe nadrobisz :lol:

Mecia, nie wiem w która stronę chcesz powiekszyc dom, ale wykusz można. Oby tylko nie przesuwać tej ścianki po lewej stronie wykusza bo to nośna chyba jest. No i można zrobić wykusz trochę głębszy. Mój mi wystarcza bo bedzie tam docelowo pewnie tylko choinka :lol: teraz sa tam pudła z zabawkami :wink:

Już 9 odcinek Magdy M. mi leci bo inaczej weny do malowania nie mam :wink:

Spiewasz sobie, chodz pomaluj moj swiat? :lol: :lol: :lol:

a spiewam, śpiewam

Szczególnie że mam przemiłe wspomnienia z tą piosenką. Na jakichś juwenaliach na studiach ją zaśpiewałam i wygrałam tamburyno :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Masz je?

Nigdy nie bylam na Juwenaliach... To znaczy raz, ale to jak bylam w liceum... :roll:

Spiewasz sobie, chodz pomaluj moj swiat? :lol: :lol: :lol:

a spiewam, śpiewam

Szczególnie że mam przemiłe wspomnienia z tą piosenką. Na jakichś juwenaliach na studiach ją zaśpiewałam i wygrałam tamburyno :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Masz je?

Nigdy nie bylam na Juwenaliach... To znaczy raz, ale to jak bylam w liceum... :roll:

Małgoś, pewnie że mam :p duże, czerwone i cholernie hałaśliwe :lol: :lol: :lol:

Juwenalia to zwieńczenie każdego roku studiów. Boska zabawa, żałuj. Ja robiła wieeele rzeczy na Juwenaliach, na jednych nawet poznałam męża swego, bo nie wypalił wyjazd do medyków przyszłych więc poszłam polować na inżyniera (w grę wchodzili jeszcze wojskowi ale wiesz, jacyś oni nie teges byli) :wink:

Skończyłam na dziś jedną ścianę i robię po kawałku wykusz bo nie wiem na ile mi farby starczy. Aż inaczej ściany wyglądają :lol:

W Siedlcach Juwenalia potrafiły trwać od środy do niedzieli. Dziś już tylko sobota i niedziela. Gdzieś młodzi sie pogubili, bawić się nie umieją czy jak...Jakby już starzy-młodzi byli..

Najlepsza zabawa jest wtedy, kiedy bawisz się i nie martwisz sie co bedzie jutro, bo też będzie picie i zabawa :wink:

To powinno sie je robic w pazdzierniku, wtedy sie jeszcze nikt sesja nie przejmuje. :lol: :lol: :lol:

Ja tam imprezowalam w innym gronie, jakos z ludzmi ze studiow nie zalapalam fazy tak do konca - zreszta jak ich teraz widze jak dzialaja w mlodziezy wszechpolskiej to sie wcale sobie nie dziwie. :lol: :lol: :lol:

Dzień dobry w ten piekny poranek, ślicznie słonko świeci, ciepło będzie, maż mi samochód swój zostawił i dziecko mam na wagarach.

W planach mam ogrodniczy, bo musze zamówić drzewka owocowe, kupić duuuużą donicę do kwiatka i korę pod róże. Mnóstwo mam planów, zobaczymy co się uda :lol:

Mecia, nie wiem w która stronę chcesz powiekszyc dom, ale wykusz można. Oby tylko nie przesuwać tej ścianki po lewej stronie wykusza bo to nośna chyba jest. No i można zrobić wykusz trochę głębszy. Mój mi wystarcza bo bedzie tam docelowo pewnie tylko choinka :lol: teraz sa tam pudła z zabawkami :wink:

Już 9 odcinek Magdy M. mi leci bo inaczej weny do malowania nie mam :wink:

To już niech ktoś kto się zna kombinuje ;) Ja kombinuję na 'zdrowy rozum', jak powiększę salon o metr, i przesunę wykusz tak, aby był na środku domu, to powinien pół metra od ściany mi odstawać, a chcę to zrobić głównie dlatego, że kominek musi być przesunięty na ścianę. Jeżeli to wszystko da się zrobić, to oczekuję takiego efektu:

http://img139.imageshack.us/img139/411/2225c.jpg

Macie już jakiś plan umeblowania salonu?