Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Anja, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, ale nie mogę :lol:

justyś, to jest marmur, więc impregnować powinno się co pół roku. Tak nam powiedzieli ci od marmurów. Tylko że jeśli chodzi o parapety, impregnacja wychodzi super, a komek do doopy. Widać każdą smugę :evil: Chyba zacznę myć to wodą zwykłą.

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja znalazłam jeszcze cos. A z tego taki fragment (na kolorowo to moje osobiste komentarze)

10 prawd o sprzątaniu według Anthei Turner

Po pierwsze. To praca jak każda inna. Potrzebne są czas i pełne zaangażowanie. Jeśli go nie masz (bo pracujesz poza domem), a masz pieniądze, zatrudnij służbę. Jeśli cię na to nie stać, podziel obowiązki pomiędzy członków rodziny. Nie bój się słowa 'delegować'. - prawda

Po drugie. Nigdy nie miej z tego tytułu poczucia winy! (Nawet jeśli nie sprzątasz, to na ciebie spada obowiązek zarządzania domem). - gówno prawda

Po trzecie. Artystyczny nieład to mit. Jeżeli masz w domu bałagan, to oznacza, że jest brudno. :-? być moze i prawda, nie bedę się upierać

Po czwarte. Brudny dom to samotność. Nikt nie będzie cię chciał odwiedzić. - mozna zaprosić na grilla i bałaganu nie zobaczą

Po piąte. Twój dom świadczy o tobie. Fruwające koty z kurzu, oblepione blaty, sterta niezmytych garów. Sama odpowiedz sobie na pytanie, kim wobec tego jesteś. - to juz nie jest bałagan, to syf, poza tym mieszkają tu tez inne osoby, patrz pkt.1

Po szóste. Idealny porządek nie zależy od pieniędzy. Nawet lepianka może być wzorem czystości.- prawda

Po siódme. Kobiety z natury są w sprzątaniu lepsze od mężczyzn. Koniec dyskusji. - totalna bzdura

Po ósme. Masz sprzątać szybko i efektywnie. W ten sposób znajdziesz czas na całą resztę, czyli życie.- ale nie musisz tego robić tylko i wyłącznie TY. patrz pkt.1

Po dziewiąte. Sprzątanie to klucz do udanego seksu. Kto chciałby się kochać w zabałaganionej sypialni na starej, poplamionej pościeli? - bzdura, czy seksimy sie tylko w sypialni i na pościeli? chyba tak było w latach 50-tych przy zgaszonym świetle. Kuchnia i łazienka świetnie się do tego nadaja a drzwi do sypialni można zamknąć. Gorzej kiedy już ma sie tam człowiek ułożyć do spania.

Po dziesiąte. To idealny sposób na utrzymanie szczupłej sylwetki. Nic nie spala tyle kalorii w tak szybkim czasie jak porządne szorowanie.- i nic tak człowieka nie męczy :-?

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,5260889,Krolowa_Pucu_Pucu.html

Matko :o jestem przerażona, sprowadza kobietę do roli tylko i wyłącznie sprzataczki :o i to jeszcze płacą jej za to i pokazują ja w tele. Nienawidze tej kobiety :evil: gdzie tu solidarność jajników??

Ja znalazłam jeszcze cos. A z tego taki fragment (na kolorowo to moje osobiste komentarze)

10 prawd o sprzątaniu według Anthei Turner

Po pierwsze. To praca jak każda inna. Potrzebne są czas i pełne zaangażowanie. Jeśli go nie masz (bo pracujesz poza domem), a masz pieniądze, zatrudnij służbę. Jeśli cię na to nie stać, podziel obowiązki pomiędzy członków rodziny. Nie bój się słowa 'delegować'. - prawda. Prawda, prawda, tylko kot nie chce sprzątać :lol:

Po drugie. Nigdy nie miej z tego tytułu poczucia winy! (Nawet jeśli nie sprzątasz, to na ciebie spada obowiązek zarządzania domem). - gówno prawda. Że co? :o

Po trzecie. Artystyczny nieład to mit. Jeżeli masz w domu bałagan, to oznacza, że jest brudno. :-? być moze i prawda, nie bedę się upierać. Gówno prawda, jest różnica między brudem a pieprznikiem :-?

Po czwarte. Brudny dom to samotność. Nikt nie będzie cię chciał odwiedzić. - mozna zaprosić na grilla i bałaganu nie zobaczą. Gówno prawda, zawsze uprzedzam o pieprzniku i jeszcze nigdy to nikogo nie zniechęciło :roll:

Po piąte. Twój dom świadczy o tobie. Fruwające koty z kurzu, oblepione blaty, sterta niezmytych garów. Sama odpowiedz sobie na pytanie, kim wobec tego jesteś. - to juz nie jest bałagan, to syf, poza tym mieszkają tu tez inne osoby, patrz pkt.1. Zastanawiam się, kim trzeba być, żeby oceniać człowieka po stanie jego podłogi :o

Po szóste. Idealny porządek nie zależy od pieniędzy. Nawet lepianka może być wzorem czystości.- prawda. Może, i co z tego?

Po siódme. Kobiety z natury są w sprzątaniu lepsze od mężczyzn. Koniec dyskusji. - totalna bzdura. Faktycznie, większej bzdury nie słyszałam :-?

Po ósme. Masz sprzątać szybko i efektywnie. W ten sposób znajdziesz czas na całą resztę, czyli życie.- ale nie musisz tego robić tylko i wyłącznie TY. patrz pkt.1. Samo stwierdzenie "masz sprzątać" doprowadza mnie do białej gorączki :evil:

Po dziewiąte. Sprzątanie to klucz do udanego seksu. Kto chciałby się kochać w zabałaganionej sypialni na starej, poplamionej pościeli? - bzdura, czy seksimy sie tylko w sypialni i na pościeli? chyba tak było w latach 50-tych przy zgaszonym świetle. Kuchnia i łazienka świetnie się do tego nadaja a drzwi do sypialni można zamknąć. Gorzej kiedy już ma sie tam człowiek ułożyć do spania. "Sprzątanie to klucz do udanego seksu" :o :o :o Oplułam monitor :lol: :lol: :lol:

Po dziesiąte. To idealny sposób na utrzymanie szczupłej sylwetki. Nic nie spala tyle kalorii w tak szybkim czasie jak porządne szorowanie.- i nic tak człowieka nie męczy :-? Znam przyjemniejsze sposoby na utrzymanie szczupłej sylwetki :wink:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,5260889,Krolowa_Pucu_Pucu.html

Matko :o jestem przerażona, sprowadza kobietę do roli tylko i wyłącznie sprzataczki :o i to jeszcze płacą jej za to i pokazują ja w tele. Nienawidze tej kobiety :evil: gdzie tu solidarność jajników??

Wiola, daj spokój - o jakich jajnikach mówisz? Przypuszczam, że u tej baby dawno zanikły w ferworze walki o bycie wzorową panią domu :wink:

Czerwone moje :wink:

Małgos, to Ty wybiórczo to czytasz :lol:

Anja, kominek mam czysty i błyszczący jak kocie jajca :lol:

dzieki wieeeelkie

ps. uściski na zywo będą :lol:

To teraz perfekcyjne panie domu podpowiedzcie mi, dlaczego jak myję podłogę mopem to zawsze wychodzą mi jakieś smugi. Jak myję ręcznie i na kolanach- podłoga jest piekna i lśni? Jakieś zależności?