Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć

Justyś, nie wiem dokładnie czy to 15 cm, bo nie mam miarki-mój mąż takie rzeczy wozi ze sobą do pracy :roll:

Ale breccia na bank. Tylko nie umiem dziada jednego zaimprgnować tak, żeby smugi nie zostawały. Pewnie robię coś nie tak.

U nas dziś strrrraszna mgła :o Rzeszowa nie widać :lol:

nie chodziło mi o wymiar Twojej ramki ... u mnie będzie 15cm u Ciebie pewnie podobnie. a nawewt nie wiedziałam, że impregnowac to trzeba :roll: muszę zapytać Pana kominkowego.

Justyś, mierzyłam z ciekawości: 18 cm pozioma i 15 cm pionowa

:lol: :lol:

Wiolcia ja sie wypowiem ws tych gazownów które ustawiłaś przed wejściem.

Mam jak wiesz takie same. Z doswiadczenia wiem, ze ziemia w nich bardzo szybko wysycha. Trzeba często podlewać.

Czemu dałaś te 2 wyżej? Po to zeby zrównać z cokołem spocznika?

Namawiałabym Cię do do ułozenia ich w równym poziomie. Jak posadzisz kwiaty w przyszłym roku to będą one tworzyć jedą linię kwiatostanu, równą z linią spocznika. A tak te 2 będą wyzsze. Żeby zasłonic niewykończony cokół posadziłabym bukszpana. Można go przycinać dowolnie i jest zimozielony a przy tym nie zawali zbyt powierzchni.

odnalzłam wreszcie twój zakatek wiolasz i tylko powiem, ze masz piękny domek, z cudnym kolorem elewacji i pieknymi wnetrzami!!!!ogród też się robi cudny!

pozdrawiam! bede teraz częstszym tu gościem :wink:

p.s. zgapiłam od Ciebie info moni i marka i pracach ogrodowych, mam nadzieje, ze się nie pogniewasz?????

dasz link do ich stronki? :wink:

:lol: :lol:

Wiolcia ja sie wypowiem ws tych gazownów które ustawiłaś przed wejściem.

Mam jak wiesz takie same. Z doswiadczenia wiem, ze ziemia w nich bardzo szybko wysycha. Trzeba często podlewać.

Czemu dałaś te 2 wyżej? Po to zeby zrównać z cokołem spocznika?

Namawiałabym Cię do do ułozenia ich w równym poziomie. Jak posadzisz kwiaty w przyszłym roku to będą one tworzyć jedą linię kwiatostanu, równą z linią spocznika. A tak te 2 będą wyzsze. Żeby zasłonic niewykończony cokół posadziłabym bukszpana. Można go przycinać dowolnie i jest zimozielony a przy tym nie zawali zbyt powierzchni.

Czesć

Jak to dobrze, ze ktoś wogle coś radzi, wiesz?

te donice (gazowny??) sa wyżej ze względu na spadek, a nie niewykończone schody. Będzie zbyt mały i nie byłoby sensu wtedy wogle go robić. Zobaczę jak wyjdzie na wiosnę a jak będzie to głupio wyglądać to przestawię.

Nie mogę tam dać bukszpanu ani innego drzewka, bo już mi psy donice obsikują a co dopiero krzewka :evil: :evil:

Wody mam pod dostatkiem, bo z oczyszczalni, więc to nie problem, już dzis muszę trawę podlać, bo niedługo zacznie mi się w studni przelewać :lol: Jeszcze nie wiem jak ta pompa tam działa, ale sprawdzę osobiscie :lol:

odnalzłam wreszcie twój zakatek wiolasz i tylko powiem, ze masz piękny domek, z cudnym kolorem elewacji i pieknymi wnetrzami!!!!ogród też się robi cudny!

pozdrawiam! bede teraz częstszym tu gościem :wink:

p.s. zgapiłam od Ciebie info moni i marka i pracach ogrodowych, mam nadzieje, ze się nie pogniewasz?????

dasz link do ich stronki? :wink:

Witaj Aka :lol:

Cieszę sie że wpadłaś i zapraszam wieeele razy. Nie wiem o co chodzi z tą pieknością w srodku ale niech Ci bedzie. Ja mam na codzień i tego nie widzę :lol:

Oczywisćie pozyczaj i bierz co chcesz. Jak juz ktoś daje coś na forum, to jest to dla wszystkich. Ja też lubię się dzielić.

Tu podaję link do dziennika Moni

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=123719

Miłego dnia życzę :lol: