Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam z głowy ogródek. Z Dużym już na początku ustaliliśmy, że plewienia nie bedzie. Kilka rabatek z kwiatkami to szczyt moich możliwosci w tym temacie :oops: Za to z kosiarką mogę latać całymi godzinami. :wink:

Tez mielismy takie plany :p .

W pierwszym roku po przeprowadzce nic nie sialismy, potem wymyslilismy maliny i jezyny (kupione jesienia juz owocowaly ladnie), az wiosna wstapilismy przypadkiem do marketu i tam byla cala sciana z nasionami :p .

A my jak zobaczylismy te sciane to spojrzelismy na siebi i moj mowi, a moze chociaz salate i rzodkiewke, a ja do tego dodalam szczypiorek, szczaw, a na koncu w koszyku mielismy wszystko co mozliwe.

Kazde warzywa sialismy po jednej grzadce tak na 1,2 dlugiej, ogorkow tylko i cebuli bylo po 3 grzadki, a wszystko tak obrodzilo, ze mam cala spizarke zapraw, bo szkoda bylo wyrzucic.

Z 6 krzaczkow pomidorow zebralismy juz 4 wiaderka :o .

Przeprowadzajac sie zarzekalam sie, ze w ziemi robic nie bede, a teraz czekam na weekend zeby tylko w ogrodku podlubac.

A teraz czekam na 11 drzewek owocowych, ktore kupilam na allegro :p .

Teraz to ja mam za małą działkę nawet na sad :oops: :evil: :-? który zawsze chcielismy. Wyszło tak, że za domem mam raptem 15x20m. Jak posadzę 4 duże drzewa /bo tych małych 2-metrowych nie chcę/ to nawet Duży z Synusiem nie będzie miał gdzie w piłkę pograć :-? A wydawało się to takie duże zanim powstał dom...

Czesc

Ja wiem, że można mieć i psa i ogródek, kwestia wiekszej cierpliwości z mojej strony i mniej szaleństw z Luny strony, ale to dopiero jak starsza będzie. Na razie Lunka szaleje, skacze, gryzie, szczeka...

Najgorzej mają listonosze, bo nie mam jeszcze skrzynki a do drzwi nawet nie da dojść biedakowi. Jeden wjechał na podwórko i nawet go z samochodu nie wypuściła :lol: Wszystkie nasze listy trafiają do sąsiadów. Chyba na słupie energetycznym skrzynkę przyczepię, bo to akurat przy drodze jest :lol:

Ale za takie zachowanie akurat ją chwalę, bo po to jest żeby domu pilnować przed obcymi :lol:

Wiolasz..........mnie czeka to samo!!

pies i ogródek i kot :lol: :lol: :lol:

I jeszcze rybka :evil:

Mówiłam, ze nie chce rybek, bo wiem z czym to się je. I co? nagadał jakiś pseudo-sprzedawca mojemu mężowi, że bojownik nie potrzebuje nic, tylko małe 2 litrowe akwarium. I co? rybka zaczęła zmieniać kolor i tracić łuski na pyszczku. Mówię jak chłop krowie na miedzy że trzeba filtr, większe akwarium i grzałkę, bo to ryby ciepłolubne. I mimo, ze kasy nie mam to teraz musze to wszystko kupić.. :evil: :evil: No bo jak isę bierze zwierzę, to trzeba o nie dbać.

Czesc

Ja wiem, że można mieć i psa i ogródek, kwestia wiekszej cierpliwości z mojej strony i mniej szaleństw z Luny strony, ale to dopiero jak starsza będzie. Na razie Lunka szaleje, skacze, gryzie, szczeka...

Najgorzej mają listonosze, bo nie mam jeszcze skrzynki a do drzwi nawet nie da dojść biedakowi. Jeden wjechał na podwórko i nawet go z samochodu nie wypuściła :lol: Wszystkie nasze listy trafiają do sąsiadów. Chyba na słupie energetycznym skrzynkę przyczepię, bo to akurat przy drodze jest :lol:

Ale za takie zachowanie akurat ją chwalę, bo po to jest żeby domu pilnować przed obcymi :lol:

No ,psy listonoszy wybitnie nie lubią ,ciekawe dlaczego .Wiola ,a skakać to ona będzie cały czas ,nawet i dorosła.Taka rasa .Moje maja już 5 lat i cały czas całują mnie po włosach :lol:

Ja tez nie lubię rybek, a mój mąż wręcz przeciwnie -obsesja od maleńkości. W poprzednim mieszkaniu jakoś hamowałam jego akwarystyczne zapędy z powodu "braku miejsca", teraz już widzę jak śledzi Allegro, z tym że jemu marzy się akwarium "oceaniczne" z koralami itp.. koszt? minimum 10tys :D :roll: więc prędko go i tak nie bedzie :D

Kachna, nie daj boszze zeby obaj sie zgadali o tym akwarium, bo mój też ma takie zapędy :o Mam nadzieję, ze jak dam do wyboru junak albo rybki to wybierze junaka. Z rybkami i tak wyjdzie że to ja bedę sprzątać i karmić.. to jakbym znowu kolejne dziecko miała do opieki..

W mieszkaniu mielismy akwarium 250 l, na nowym domu wszystko podczas budowy przygotowalismy pod akwarium 4xwieksze.

Ale jak kupilismy 4 msc przed przeprowadzka drugiego psa to po miesiacu stwierdzilismy, ze nie dajemy rady czasowo opiekowac sie calym zwierzyncem. Do tego takie akwarium to wieczna skarbonka, dalam na allegro ogloszenie za zgoda meza (z ciezkim sercem to zrobil) :roll: i akwarium za grosze z rybkami i calym osprzetem pojechalo do Wroclawia.

Teraz w domu tam gdzie mialo byc akwarium stoi dodatkowa kanapa (przynajmniej mam gdzie lezec, bo jak by jej nie bylo to ciagle wojna by byla o miejsce lezace).

Takie mielismy rybki

http://images21.fotosik.pl/360/cd948903964b96c5.jpg

I niech nikt nie mowi, ze przy rybkach nie ma roboty, bo jak sie chce miec pieknie i czysto to co kilka dni trzeba cos grzebac.

ja kiedyś miałam,... a raczej moja córka, rybke w szklanej kuli :wink:

niestety...nie przeżyła :( zgineła śmiecia tragiczną :( :(

kto? rybka, czy córka!? :o

Wiolasz -ja mam nadzieję że rozsądek go zahamuje w odpowiednim momencie :roll: ...

tym bardziej że teraz wymiana auta to priorytet, nasz 13-letni golfik zaczyna powoli domagać się odpoczynku :-? ...