Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

.... moja mam kiedyś mi mówiła, że tylko spokój może nas uratować :lol:

Wiola będzie dobrze.... pewnie nie od razu i nie super... ale w końcu się to wszystko uspokoi.

Popatrz masz pracę, świetną rodzinkę... DOM. Chciała byś mieć taki kociokwik z ^$^%$^%$^%$ jak ja?

nie, nie chciałabyś. noooo !!! :D

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitu te wezwania do stawienia sie na budowie to kiedy mozna wyslac 2? jak minie termin stawienia sie na budowie?

kochana,

Jeśli panowie nie stawiają się w terminach zapisanych w umowie. piszesz wezwanie. Jeśli już ich wezwałaś do wstawienia się na budowę - listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, mam nadzieje :lol: - to kawka, ciasteczko i spokojnie czekasz....do terminu.

Jak minie termin a panowie nie pokazali swych ślachetnych gęb na Twojej budowie - to następnego dnia z rańca siadasz sobie wygodnie i stukasz kolejne pismo.

Jako, że w ewentualnym sporze przed sądem nie chcesz wyjśc na zołzę, bo nie chcesz... więc udawadniasz że to pan się wymiguje od wypełnienia umowy. Jak? bardzo prosto.

Więc otwierasz sobie pliczek wordowski z uprzednio wysłanym pismem, korygujesz date... i w punkcie gdzie był termin wstawiasz kolejne trzy daty - najlepiej jak to jest jakiś poniedziałek, środa i piątek. Są to dni pracujące, więc nie ma wymigania, że w sobotę nie robią. Są to trzy terminy, więc się nie da powiedzieć, ze wszystkie nie pasowały, bo złapali 3 gumy w kołach. :lol:

Pisemko drukujesz dwa razy, podpisujesz, parafujesz KAŻDĄ STRONE!!! i wysyłasz panom jeden egzemplarz - a do drugiego przyczepiasz potwierdzenie wysłania.... i chowasz pięknie do segregatorka :) Jak przyjdzie potwierdzonko, ze panowie pismo dostali - również je sobie przyczepiasz do Twojego egzemplarza pisma.

Poczta polska niestety działa dość wolno w tym zakresie. Bo pan dla przykładu może się ociągać z odbiorem awiza. Ja wysyłałam kurierem, bo ten ma jeżdzić do skutku, chyba ze adresat ODMÓWI przyjęcia pisma, ale wtedy to już zupełnie nie ma o czym mówić, bo pan kurier robi adnotację o odmowie przyjęcia pisma i w sądzie jesteś juz całkiem 'usatysfakcjonowana" :lol:

NAtomiast nie wiem jakie masz zapisy w umowie, ale nasz kochany KC przewiduje sankcje za niewywiązanie się z umowy, lub nienalezyte wywiązanie się z umowy, o czym róznież możesz pana powiadomić.

.... no to do pisma dołączasz wykaz usterek najlepiej ze zdjęciami.... by było wszystko jasne... i dajesz termin ... tyle.

Na każdą robotę jest jeśli nie gwarancja, (która zależy od wykonawcy) bo pan Ci jej nie dał, to ustawowa rękojmia... tyle.

W robocie mam młyn i kocioł. Dziś drugi dzień kontroli PIPu a ja połowę papierów mam po kierownikach. Raczej nie zdążą przynieść a ja nie zdążę uzupełnić.

A tak wogle to pół nocy nie spałam i sie denerwowałam, bo Julka zaczyna brzydko kaszleć. I nawet nie mam jak pójść z nią do naszej doktorki bo obie pracujemy rano..I wogle jakaś poddenerwowana jestem...

Nie boj nic, PIP na pewno do czegos sie przypieprzy, nawet gdybys miala w 100% wszystko OK, zaaaaaawsze cos znajda. :-?

Nitu te wezwania do stawienia sie na budowie to kiedy mozna wyslac 2? jak minie termin stawienia sie na budowie?

kochana,

Jeśli panowie nie stawiają się w terminach zapisanych w umowie. piszesz wezwanie.

...i ja sobie chyba ten post skopiuję - mogę??

dzień dobry bardzo! :D

no baaaa :D

Wioluś, jak tam Julka?

Julka ma katar, dziś nie była w przedszkolu tylko u cioci. Jutro też. Ale rano strasznie sie martwiłam.

Pip jakoś przeszedł, jutro reszta, chyba koniec, ale bardzo fajny pan mi sie trafił. Od razu mówił że nie lubi szperać i sprawdzać papierków wiec weźmie kilka wyrywkowo i żebym to ja mu wybrała. To wybrałam :lol: :wink:

Ale jutro będzie ta najgorsza część bo nie mam podpisanych papierów. :-?

I tak kara będzie i tak.

A dziś z racji wypłaty kupiłam kolejne 8 donic betonowych żeby mi potem nie zabrakło kasy. Kto wie, czy mi przedłuży umowę później, to i kto wie czy kasa będzie :p

Małgoś, wypłata to jest coś takiego co dostajesz raz w miesiacu (w Polsce) i co starcza najczęściej na wydatki rzędu 1 tygodnia ale Ty musisz tak planować, żeby wystarczyło do kolejnej jałmużny :wink:

Donice juz widziałyście jak pokazywałam moje kwiatki przed domem. Tylko to zrobione było z jednej strony a teraz zarobiłam na drugą stronę ale jeszcze bez ziemi :wink:

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/wrzosy2.jpg

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/wrzosy3.jpg