Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i co? kuźwa a ja nie mam kanapy w salonie.... :x

znaczy mam, ale tam śpimy razem i nie mam się gdzie przeprowadzić jak chce postawić na swoim :roll:

to mu nadmuchaj materac w kuchni :)

Bez przesady, wystarczy rzucic materacem w twarz. Niech sam sobie dmucha :lol: :lol: :lol: :wink:

ale jedną kwileczkę .... to Ty sobie poszłas się dąsać czy jego wywaliłaś?

Co do pracy to ja juz 8 lat dojezdzam 40 km w jedna strone.

Ostatnio moj maz jechal przez Wroclaw 1,5 godziny i stwierdzil, ze jakby mialby tak dojezdzac do pracy codziennie to szlu by dostal. Wolalby mieszkac tu gdzie teraz i dojezdzac do Wrocka 60 km (pod warunkiem, ze praca bylaby na poczatku miasta) niz przejezdzac przez cale miasto codziennie.

Mysle, ze nie jest wazna ilosc km tylko jaka jest droga - czy przez centrum czy na trasie gdzie szybko przejedziesz. Mi te 40 km codziennie zajmuje 35 minut, a pracuje w centrum ale trase mam spokojna.

Co do psa to moj Leos jest w typie Twojej Luny - wszystko co jest na wierzchu i sie rusza zniszczy. I nie pomoze tu szkolenie, grozba, kolczatka, krzyki czy bicie (nigdy go nie udezylismy). Jak wystawaly z muru na zew. kable to wszystkie pozarl, jak cos sie poniewiera na podworku typu miotla, grabie itp. to tez pogryzie z czego wniosek, ze wszystko ma byc pochowane i ma byc porzadek.

To, ze pogryzla kabel to nie byla jej wina, kabel byl na wierzchu, ona wiele godzin sama, nudzilo sie, wiec znalazla sobie zabawe.

A to, ze sie nakrzyczy, polozy psa na ziemi i powie "nie wolno" nic nie pomoze w tym akurat przypadku, bo zniszczyla cos co nie powinno byc dla niej widoczne.

Bicie psa i nakrzyczenie tak jak pisala nitubaga po Waszym powrocie z pracy nie ma sensu, bo pies juz nie wie o co chodzi, nakrzyczec trzeba w momencie kiedy broi.

Co do kolczatki to my zalozylismy ja psu dopiero jak mial okolo rok, wczesniej miekka obroze, a dodam, ze nasz pies jest obronny i wazy 100 kg, nigdy nie pokazal nam zebow.