Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

SIemanko

pewnie że pokażę ale nie z przedszkola, bo tam są też inne dzieci i mamy też. Mam zdjecie z domu w stroju aniołka,

Moim zdaniem to zdjecie najlepiej oddaje prawdziwy charakterek mojej córci

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Rodzinka/DSCF0540.jpg

Pierniczki,

-1 kg maki

-2 jaja

-4 lyzeczki sody

-1/2 szklanki mleka

-20 dkg cukru

-50 dkg miodu plynnego

-1 kostka masla prawdziwego

-30 g przyprawy do piernika

-1 plaska lyzka kakao

Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow.

Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka dni (u mnie staly jeden dzien). Walkujemy ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ryszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie.

Z tego przepisu wychodzi ok. 101 sztuk

dzięki za przepis :) chociaż nie wiem czy się wyrobię z wypiekami :roll: mamy zapieprz straszny w robocie, w pon mam lekarza, a we wtorek zapowiedzieli się z wizytą dalecy znajomi, którzy zaczynają budowę i szukają inspiracji "budowlano-wnętrzarskich" :roll: .... nie mam czasu na wypieki, ani nawet na zakup choinki :-?

Potwierdzam, ciasto pieknie pachnie, u mnie dojrzewa od miesiaca...

A Julka... Od razu widac w kogo sie wdala... :lol: :lol: :lol:

Udam że nie wiem o co chodzi.. :roll:

czesc wszystkim

odpoczywam z kawką, bo noga mnie boli już od skakania: podłogi pomyte, zupa sie gotuje, żarcie dla pieska też, dziecko z ojcem na sankach, psu sierść na brodzie zamarzła :lol:

jeszcze na dziś muszę dekoracje zrobić i cukierki na choince powiesić. Choć nie wiem co mi zostanie, bo dobre som :wink: :lol: