Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Dobry :p

Czytam i podglądam :oops: od rana....

Ania jedź i idź spać do drugiego pokoju.... przecież jesteś usprawiedliwiona.....

Nie objadajcie się tak, bo nie wstaniemy jutro wcale.... :oops: :wink:

Pozdrawiam w ten wiosenny dzień, zimową porą....

To tak jakby był dzisiaj śmigus dyngus.... :wink: Jest taka pogoda za oknem....

Wiolaszku dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu proszę - robią się schody. Bardzo Cię proszę rób fotografie na każdym etapie ich wykonania. Ja też chcę wykonać je samodzielnie razem z mężem. Zaraz poczytam dokładnie skąd wzięłaś podstopnice. Ale już chylę czoła nad dokładnością.

Elcia, dzieki wielkie i przekazę meżowi. On rośnie za każdym razem, jak tylko ktoś wyrazi swój zachwyt nad jego ręcznymi pracami :lol: :lol:

Teraz może ruszy robota z kopyta :lol:

Na razie mamy tylko przykręcone śruby na metalowe uchwyty. Wszystko tylko czeka na skrecenie balustrady.

Podpowiem, ze częsci drewniane schodów robił nam lokalny stolarz. Ale częsci metalowe już sami musimy kupić, odpowiednio skrócić i przykręcić. Znaleźliśmy już hurtownie, w których te chromowane rurki mozemy kupić. Na pewno wyjdzie o wiele taniej niż mielibyśmy zamówić.

O widzisz, ja przewalam Twój dziennik w poszukiwaniu informacji skąd macie podstopnice, a ty siedzisz przy kompie i mówisz, że od miejscowego stolarza. To ja już nie szukam i tylko wiem.

Na obecnym etapie budowy kombinujemy co się da zrobić własnymi siłami i mój mąż postanowił zrobić schody. Trochę się tego boję, ale patrząc na Wasze to widzę, że też damy sobie radę.

Proszę o trochę podpowiedzi na temat kolejnych etapów ich wykonywania. No i zdjęcia!!!! Jestem wzrokowcem. Jak Twój mąż będzie montował barierki, to wchodź mu z aparatem pod pachę i pstrykaj, pstrykaj, pstrykaj. Może ci się nie oberwie? W razie czego wiej!

Pozdrawiam.

Elcia, mąż już wie ze ma zdjecia robic. Mam nadzieję, ze aparat się odobrazi na nas i wróci do normy.

Ja gruba nie jestem, dopiero wczoraj wieczorem objadłam sie porządnie. Dziś nie poprawiam tylko dojadam resztki :wink:

ciasto już się skończyło, zostały tylko czekolady :lol:

My dzis korytarz ukłądamy, mam nadzieje, bo jak nie, to obsmaruje tego męża w moim nowym pamietniczku i bedzie ślad na najbliższą setke lat. Aż do prawnuków dojdzie jaki dziadek był niesłowny :wink:

Mąż dziś na przeglądzie samochodu bo coś sie dzieje nie tak. Aż sie umawiać w salonie musiał :o jak u lekarza..