wiolasz 01.01.2010 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Kasia, dzieki, Sylwester w domowym gronie i domowym zaciszu Co do ciasta, to ja kompletna doopa jestem, bo nawet ciasto makowe Neferki mi nie wyszło.. WIęc to nie jest takie proste ze mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Co do ciasta, to ja kompletna doopa jestem, bo nawet ciasto makowe Neferki mi nie wyszło.. WIęc to nie jest takie proste ze mna moja droga -to ciasto jest b. proste -bo zwykłe, ucierane. Do tego idzie masa ubijana "na parze" na wierzch kandyzowane śliwki i polewa czek. -dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.01.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 oooo ubijanie na parze? Daj spokój, nie zrobie, nie dam rady... ALe daj przepis, moze pomyśle.. Kupiłam własnie kolejny prezent dzieckowy, czemu po świetach jest tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.01.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 oooo ubijanie na parze? Daj spokój, nie zrobie, nie dam rady... ALe daj przepis, moze pomyśle.. Kupiłam własnie kolejny prezent dzieckowy, czemu po świetach jest tańszy? nawet nie wiem co to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.01.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Wiola witaj w klubie Nie jestem złą kucharką. Robię rózne rzeczy w kuchni. Ale za ciasta sie nie zabieram, nie ma sensu Robię tylko lane ciasto z owocami wg przepisu Magpie i isaurę (ciemne ciasto z jasnym serowym). Te mi wychodzą a i smakują nam najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.01.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Maylandziu,a ta isaura to co? dałabyś przepis, chyba ze gdzieś już jest. Magpie pewnie wrzuciła gdzieś? WIem że przy ubijaniu na parze trzeba równomiernie rozbijać ciasto. Ja tam aż taka wytrzymała nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Sernikowate ciasto IsauraRobi się 2 ciasta-ciemne i jasne (to głównie ser) Ciasto cimne: 25 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody cukier waniliowy 4 jajka 1 i pół szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 50-70 dag sera 10 dag masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (z bananowym też jest dobre)Do dekoracji: kokos Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać szklanki masy do dekoracji. Do reszty tego ciemnego dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier, budyń i ser. Masę wyłożyć na surowe ciasto (łyżką jak popadnie tak pociapać). Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C. Ostudzić i polać odlaną masą i posypać kokosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.01.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 To ja poproszę o przepis na to niedobre ciasto Mąż poszedł na spacer z psem...hmmm zaczynam podejrzewać, ze o coś więcej chodzi niż zwykły spacer.. Wioluś, anjamen... przepis prawie podany... na dużą blachę, warstwami: -herbatniki -tofi (mleko skondensowane słodzone, gotowane z puszką 2h) -herbatniki -2 budynie śmiet. lub wanilia zrobione z 3 szkl. mleka, na gorąco wmiksować kostkę masła (to znaczy jak? 2 budynie na sucho czy zrobione i wystudzone?czy 2 suche budynie z 3 szklankami mleka zrobić i wystudzić?, no ale wtedy budyń na gorąco czy masło na gorąco dodać? Zrobione jak najnormalniejszy budyń, tylko na dwa - trzy szklanki mleka, nie studzisz, tylko zdejmujesz gar z ognia i mikserkiem kostkę masła wmiksowywujesz -herbatniki -0,5 l śmietanki 36% +2 śnieżki ( i co z nimi? wymieszać? a te śnieżki to w woreczku czy takie juz gotowe do psikania?) śnieżki w woreczku, wrzucasz do zimnej! śmietany i miksujesz 5 minut -wiórki kokosowe (posypać po wierzchu?) Nooooo Prościzna nieee???? Jaka proscizna? Jak z mleka skondensowanego słodzonego zrobić toffi? Wkładasz puszkę mleka, całą nie otwieraną, do garnka, zalewasz wodą, żeby cały metal się przykrył i gotujesz 2h. TYLKO OTWIERAJ JAK JUŻ TROCHĘ PRZESTYGNIE BO WYBUCHA mówiłam, że prościzna... i zakalca się nie da zrobić MI trzeba naprawdę jak blondynce takie rzeczy tłumaczyć A chłopina pewnie odstresować się chce... że znowu o rok starszy , dobrze że psa nie zapomniał zabrać bez psa to on nie miałby powodu zeby iść Jak kiedyś zapomni psa to się możesz zacząć zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.01.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 ciasto z owocami magpie 101 "tym razem sa to sliwki ale tego lata robilam juz z jagodami i byly tez wisnie. Do miski wrzucic: -3 szklanki mąki, -1 szklanka cukru, -3 łyżeczki proszku, -1 cukier waniliowy, -3 jajka, -200 ml mleka, -3/4 kostki stopionej margaryny, schłodzonej Wswzystko zmiksowac, wylac na blaszke, na to owoce. Na wierzch dużo kruszonki: 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1/2 kostki margaryny. Piekłam 45 minut na 170 st. Na kruszonke lukier. Jest pyszny i zawsze sie udaje. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.01.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Sernikowate ciasto Isaura Robi się 2 ciasta-ciemne i jasne (to głównie ser) Ciasto cimne: 25 dag margaryny 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody cukier waniliowy 4 jajka 1 ½ szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 50-70 dag sera 10 dag masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (z bananowym też jest dobre) Do dekoracji: kokos Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać szklanki masy do dekoracji. Do reszty tego ciemnego dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier, budyń i ser. Masę wyłożyć na surowe ciasto (łyżką jak popadnie tak pociapać). Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C. Ostudzić i polać odlaną masą i posypać kokosem. tu poproszę mnie upewnić ile tego, zebym nie przesadziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 WIem że przy ubijaniu na parze trzeba równomiernie rozbijać ciasto. Ja tam aż taka wytrzymała nie jestem to masa jest -więc nie ma "ciasta" -są żółtka z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ok, już poprawiłam te znaczki w przepisie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ja to mogę tylko robić takie które sie robotem wymiesza i jak najmniej brudzenia naczyń przy nim jest. No i niekoniecznei z masami. Chyba wole takie lane albo ciapane I ciasto lubię jak po upieczneiu jest "mokre". Takie szybko nie wysychają a my blachę to tydzień jemy więc dobrze jest, jak ciasto długo jest wilgotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.01.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dzieki dziewczynki, już przepisuje do zeszytu Kasia, ciasto czy masa, co za różnica jak wątpie bym umiała zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ja to mogę tylko robić takie które sie robotem wymiesza i jak najmniej brudzenia naczyń przy nim jest. No i niekoniecznei z masami. Chyba wole takie lane albo ciapane I ciasto lubię jak po upieczneiu jest "mokre". Takie szybko nie wysychają a my blachę to tydzień jemy więc dobrze jest, jak ciasto długo jest wilgotne daj Boże taką "żarłoczną" rodzinę, ja jak robię wieczorem, w nocy wręcz, to rano czasami mogę spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ciasto marchewkowe jest dlugo mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.01.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ciasto marchewkowe jest dlugo mokre. Sama nazwa mi nie smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Heloł, jak za oknem? u nas bialutko, nawet mi sie nie chce sprzatac po sniadaniu a mam dzis gosci i musze chate doprowadzic do porzadku, Dejw sie zamknal i jakas prezentacjedo roboty przygotowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.01.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Hejo, My dziś u weta ranek spedziliśmy. Mańka w końcu po pół roku zawieźliśmy bo coś z ogonem ma nie tak. DOstał antybiotyk, maści, kołnierz do noszenia. Aż mi go szkoda bo nie ma jak spać ani się umyc. Na jedzenie też muszę ściagać. I teraz mam kota w domu, bo nie wolno mu na podwórze wychodzić. Przeprosiliśmy sie z kuwetą i żwirkiem. Mąż nawet na tę okoliczność kotłownię sprzątnął Za oknem drobny śnieżek ale śniegu mamy mało, ledwo przykryta ziemia. Na mnie czeka sprzątanie i prasowanie i obiad jeszcze i może ciasto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.01.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ciasto marchewkowe jest dlugo mokre. Sama nazwa mi nie smakuje To tak jak mnie Cześć noworoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.