Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, dzieki, Sylwester w domowym gronie i domowym zaciszu :lol:

Co do ciasta, to ja kompletna doopa jestem, bo nawet ciasto makowe Neferki mi nie wyszło.. :oops: WIęc to nie jest takie proste ze mna :lol:

Ojejjjjjjjjjjjjjj a co mu sie stało biedakowi ? Czasem jak mak jest zanieczyszczony to może nie wyjść :(

A ciemna podłoga jest piękna :)

Dzieki Nefcia.

Jakbym wiedziała co mu było, to pewnie drugi raz zrobiłabym je. Część makowa była pyszna, mak zmieliłam, bo nawet maszynkę pożyczył mąż od sąsiadki. Tylko masa jakoś niezjadliwa była :oops:

Masa to najprostsze :) Szkoda, że mam do Ciebie daleko, bo by, Ci zrobiła :) Ale jak sie może wybierzesz w te strony to masę u mnie masz :)

Dobra dziewczynki, jestem. Ja najczęściej jestem rano bo wieczorem mąż mnie wyrzuca i gra w swoje herosy.

Ciasto wyszło, Maylandziu dzięki wielkie za pomoc. Dostałam przepustkę od męża i powiedział że mogę piec. Już myślałam, ze będzie psioczyć :lol:

CHodził wieczorem i podjadał, to musiało mu smakować. No, mi przynajmniej smakowało bardzo.

Nefcia, ja musze mieć coś z mikserem, ze mi tej masy nie ubił. Wczoraj masę serową rozbijałam kulką drewnianą bo mikser zgrzał się i stanął :o

A nie moge kupić nowego bo juz mam swój kupiony ale 300 km ode mnie tylko zapomniałam zabrac :oops:

Z tym ciastem marchewkowym, to najpierw muszę pojechać do Krk, potem poczekam, aż mnie Małgoś poczęstuje i dopiero będę wiedzieć :lol:

Jazdy mam z kotem: miauczy żeby go wypuscić. Nauczony łazić teraz nie moze w domu usiedzieć, a tu wiosna dla kotów tuż tuż i koleżanki trzeba pilnować :lol:

W nocy już myślałam, że go gdzieś zamknę. CO go wsadzę do kuwety, to ten ucieka i nie chce. Gdzie ok.2 przeniosłam całe towarzystwo do sypialni i olałam kota zamykając mu drzwi. Rano dziś szukam kota a ten na poduszce śpi, ale w kuwecie coś się ruszyło, jakieś slady zostawił...Czyli przypomniał sobie.

Ja nie wiem, jak ja 2 miesiące wytrzymam :o

Cześć Dario :lol:

......

Ciasto wyszło, Maylandziu dzięki wielkie za pomoc. Dostałam przepustkę od męża i powiedział że mogę piec. Już myślałam, ze będzie psioczyć :lol:

CHodził wieczorem i podjadał, to musiało mu smakować. No, mi przynajmniej smakowało bardzo.

.....

No to bardzo mnie to cieszy :lol: Możesz dodawać rodzynek do sera, będzie urozmajcenie. Ja zamierzam wrzucić też kilka brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę. Tez myślę, że będzie dobre :lol: Ta masa serowa jest świetna. I wiesz co, czasem dodaję mniej cukru bo wydaje mi się, że jest zbyt słodkie z tych proporcji. :roll:

Zrób jeszcze to lane ciacho. Też wychodzi i jest bardzo zmaczne. Możesz zrobić z ćwiatrkami jabłek bo teraz trudno o owoce sezonowe. :wink: Poukładaj ćwiartki jabłek na wierzchu wylanego na blache ciasta. Ja jeszcze nacinam te ćwiartki z paseczki i posypuje leciutko cynamonem :wink:

Ania,Ty sie ciesz, ze ktoś Cie nakarmi i gotować nie musisz. Ja bym się cieszyła i to baaaardzo :lol:

Maylandziu, zrobię za tydzień. Mam nawet owoce mrożone, chyba maliny. ALe jabłka też mam, swojskie z robaczkami :lol:

Kawkę popijam, ciasta już nie zmieszczę :lol: