Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Ale bylam wczoraj dumna z Jonaszka. Bylismy u znajomej, ktora przywiozla kota z Hiszpanii, takiego znajde z ulicy, ale ma go od kociaka. Usiadlam przy stole, a ten debil wskoczyl mi na kolana i wbil mi wszystkie pazury w bluzke i zaczal mnie gryzc. :-? Potem rzucil sie na P. i zaczal sie wspinac po jego nodze, P. nie byl juz taki mily jak ja i pstryknal go w nos. :-? I tak sobie mysle o tym, co Nitka napisala... :roll:

masz jeszcze znajomych czy już nie?

dzień dobry :)

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale bylam wczoraj dumna z Jonaszka. Bylismy u znajomej, ktora przywiozla kota z Hiszpanii, takiego znajde z ulicy, ale ma go od kociaka. Usiadlam przy stole, a ten debil wskoczyl mi na kolana i wbil mi wszystkie pazury w bluzke i zaczal mnie gryzc. :-? Potem rzucil sie na P. i zaczal sie wspinac po jego nodze, P. nie byl juz taki mily jak ja i pstryknal go w nos. :-? I tak sobie mysle o tym, co Nitka napisala... :roll:

Lekko byla wkurzona kobitka, ale nie robila wiekszych scen. :lol: No ale weeeeez... Psa, ktory skacze na mnie z radosci nawet lubie (szwagierka ma 2 bydlaczki i malo mnie nie przewroca, ale trudno - tak okazuja radosc), kota, ktory sie ociera o nogi tez (mimo, ze zostawia swoje futro na mnie), ale jak mnie bestia atakuje bez sensu i robi sobie ze mnie drzewo to juz nie jest fajnie. :-? Moze gdyby go opieprzala za to, to by tego nikomu nie robil, a tak to taki dzikusek maly jest. :roll:

Lekko byla wkurzona kobitka, ale nie robila wiekszych scen. :lol: No ale weeeeez... Psa, ktory skacze na mnie z radosci nawet lubie (szwagierka ma 2 bydlaczki i malo mnie nie przewroca, ale trudno - tak okazuja radosc), kota, ktory sie ociera o nogi tez (mimo, ze zostawia swoje futro na mnie), ale jak mnie bestia atakuje bez sensu i robi sobie ze mnie drzewo to juz nie jest fajnie. :-? Moze gdyby go opieprzala za to, to by tego nikomu nie robil, a tak to taki dzikusek maly jest. :roll:

no i chyba o to się rzecz rozbija... moje bydle jest za kazdym razem jak skoczy opierdzielane i pstrykane po nosie... ona wie, że nie wolno... jeśłi kicia tego nie wie... to robi co robi... a jeśli jeszcze czuje zapach nnego kota... to może robić to tym bardziej... :roll:

Wiola nowe zadanie na niedzielę. My z Magpie juz ciasta upiekłysmy. teraz kolej na Ciebie. Tym razem robiłyśmy z mrożonymi jagodami.

ciasto z owocami magpie 101

Do miski wrzucic:

-3 szklanki mąki,

-1 szklanka cukru,

-3 łyżeczki proszku,

-1 cukier waniliowy,

-3 jajka,

-200 ml mleka,

-3/4 kostki stopionej margaryny, schłodzonej

Wswzystko zmiksowac, wylac na blaszke, na to owoce.

Na wierzch dużo kruszonki: 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1/2 kostki margaryny.

Piekłam 45 minut na 170 st. Na kruszonke lukier.

Jest pyszny i zawsze sie udaje.

Wiola nowe zadanie na niedzielę. My z Magpie juz ciasta upiekłysmy. teraz kolej na Ciebie. Tym razem robiłyśmy z mrożonymi jagodami.

ciasto z owocami magpie 101

Do miski wrzucic:

-3 szklanki mąki,

-1 szklanka cukru,

-3 łyżeczki proszku,

-1 cukier waniliowy,

-3 jajka,

-200 ml mleka,

-3/4 kostki stopionej margaryny, schłodzonej

Wswzystko zmiksowac, wylac na blaszke, na to owoce.

Na wierzch dużo kruszonki: 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1/2 kostki margaryny.

Piekłam 45 minut na 170 st. Na kruszonke lukier.

Jest pyszny i zawsze sie udaje.

dobra, idę robić :lol: :lol:

Aaa doopa, mam tylko pół margaryny :-?

Jutro zrobie.

ALe zrobiłam dzis sałatkę z brokułami. Pychota :lol:

Fasola czerwona puszka,

Brokuł mrożony/ surowy lekko podgotowany

Pieczarki marynowane słoiczek

30 dkg szynki drobiowej

majonez + 3 ząbki czosnku sprasowane + ciutkę musztardy + pieprz i maggi w płynie.

Pychota :D :D

Zegar wisi juz w kuchni.

Moze być Małgoś, ja tam nie będe poprawiać :lol: :lol:

ANja, to jakaś gra, ze kury idą do góry stogu siana, na którym siedzi kogut i obrzuca te kury jajami, oj skomplikowane. Ale juz wiem, ze od teraz będę Julce kupować gry do grania z rodziną a nie jakieś domki, którymi i tak nie chce bawić się sama :roll:

Zaczynam czytać jakiegoś romansa :lol: :lol: bo muszę oszukac zołądek. Ostatnio wałeczki pojawiły mi się na brzuszku...