anjamen 23.01.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 i co Ty bedziesz robila w tym wolnym czasie? moze przyjedz do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 ha! już zaczynam świrować. Coś mnie dziś podkusiło, zeby wyszorować jedną płytkę scienną w kuchni. A jak zaczełam od jednej płytki to okazało sie, że inne w porównaniu z nią wyglądają bladziutko teraz coś mnie podkusiło zeby odkręcić zatyczke w umywalce...a tam więc czekam aż odmoknie wszystko znajdę sobie zajęcie, znajdę. Dziś się panele przywiozły do pokoi na górze, wiec przede mną układanie i malowanie ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.01.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Wiola robisz tournee po PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 czemu? masz jakiś plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Wpadłam z rewizytą Dziennik przejrzałam. Komentarzy nie nadrobię Z dziennika ukradłam kilka przepisów kulinarnych do mojego notatnika Córcię masz chyba w podobnym wieku do mojej młodszej (dwa tygodnie temu skończyła 6 lat) a pies cudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Czesc Becia za rewizytę dziękuję, bardzo mi miło Córcia ciutkę młodsza, skończyła 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Czesc Becia za rewizytę dziękuję, bardzo mi miło Córcia ciutkę młodsza, skończyła 5 lat. Ale z rocznika jest 2004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 no tak z listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 no tak z listopada No a moja ze stycznia A idzie do I klasy czy do zerówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Teraz jest w 5-latkach, za rok do zerówki a dopiero później do 1 klasy. Jakoś nie chce jej za wcześniej dodawać obowiązków szkolnych. Poza tym, przedszkole daje jedzonko i opiekę od 6:30 do 16:30 a szkoła tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Teraz jest w 5-latkach, za rok do zerówki a dopiero później do 1 klasy. Jakoś nie chce jej za wcześniej dodawać obowiązków szkolnych. Poza tym, przedszkole daje jedzonko i opiekę od 6:30 do 16:30 a szkoła tego nie ma zdrowe podejscie Wiolaszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Teraz jest w 5-latkach, za rok do zerówki a dopiero później do 1 klasy. Jakoś nie chce jej za wcześniej dodawać obowiązków szkolnych. Poza tym, przedszkole daje jedzonko i opiekę od 6:30 do 16:30 a szkoła tego nie ma Ja mam w poniedziałek zebranie w przedszkolu. Zobaczymy co powiedzą, bo na początku roku szkolnego był taki plan aby zlikwidować zerówki w przedszkolu i przenieść wszystkie do szkół. Gdyby zostały w przedszkolu to jest duży plus za zerówką. Natomiast jakby przenieśli do szkół to jak dla mnie nie ma wtedy różnicy czy I klasa czy zerówka. U mnie jeszcze jest taki problem, że mamy ambitny plan przenieść się już na naszą wioskę i tam puścić obie panny do szkoły. Chyba do marca mam czas aby to wszystko przemyśleć. Po feriach pewnie zrobię sobie wycieczkę po okolicznych podstawówkach (aż dwóch ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.01.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Teraz jest w 5-latkach, za rok do zerówki a dopiero później do 1 klasy. Jakoś nie chce jej za wcześniej dodawać obowiązków szkolnych. Poza tym, przedszkole daje jedzonko i opiekę od 6:30 do 16:30 a szkoła tego nie ma W zyciu bym na 6:30 nie wstala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Becia, tylko że Ty masz 2 panny a moja sama jak palec. Nawet w szkole byłaby sama a we dwie to raźniej po zajeciach. Moja z tych obserwujących i stojących z boku, raczej nie sądzę żeby szkoła spodobała się jej. Mam nadzieje, ze zerówka jeszcze zostanie w przedszkolach. Mysza, Ty też z tych niereformowalnych mamusiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Teraz jest w 5-latkach, za rok do zerówki a dopiero później do 1 klasy. Jakoś nie chce jej za wcześniej dodawać obowiązków szkolnych. Poza tym, przedszkole daje jedzonko i opiekę od 6:30 do 16:30 a szkoła tego nie ma W zyciu bym na 6:30 nie wstala. Kochana, o 6:30 to już muszę swoją budzić, żeby zdążyła na 8:30 na sniadanie w przedszkolu. My wstajemy 5:30 i nie jest źle. Najgorzej w weekendy, kiedy mozna pospać dłuzej a człowiek z przyzwyczajenia już sie o tej samej porze budzi bez wspomagacza w postaci budzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Moja młodsza jest bardzo chętna do nauki.Udziela się jej to od starszej siostry.Poza tym jest raczej śmiała i faktycznie widać w tym wieku różnicę jak ktoś jest z początku roku a ktoś z końca. U niej w grupie są we trzy ze stycznia i patrząc na prace jakie robią w przedszkolu są bardziej dojrzałe.Gdybym zostawała w Warszawie i w przedszkolu zostawałaby zerówka to bym się nie zastanawiała. Nie mam jednak przekonania do szkolnych zerówek. Jak do szkoły to do I klasy. Nie wiem tylko jak w tych wiejskich szkołach funkcjonują świetlice. Teraz jest dobrze bo u starszej w szkole świetlica chyba od 7 do 18tej i mają dużo zajęć dodatkowych w ramach świetlicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Ja dokładniej nie dowiadywałam sie, jak to jest w konkretnej szkole. Ale przeraża mnie myśl, że moja 1-klasistka miałaby siedzieć na swietlicy razem z 11,12-latkami a to wielce prawdopodobne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 A po co 11-12 latki siedza na swietlicy? Nie moga w domu siedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Ja dokładniej nie dowiadywałam sie, jak to jest w konkretnej szkole. Ale przeraża mnie myśl, że moja 1-klasistka miałaby siedzieć na swietlicy razem z 11,12-latkami a to wielce prawdopodobne.. U nas jest podział. I i II klasy osobno i od III w górę mają swoją salę. Na ostatnią godzinę chyba tylko się łączą. A w I klasie to W. chodziła często na salę zerówki. Zerówka w szkole do 16tej jest w swojej sali a potem idą dzieci do świetlicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.01.2010 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 HejNie wiem jeszcze, jak to dokładnie jest. I nie wiem czy dam ją do Rzeszowa czy na wieś. Za rok pomyślę. Moja ciężko się przystosowywała do przedszkola, prawie 2 lata zajęło jej, zanim bez płaczu do przedszkola poszła. I jak sobie pomyśle, ze teraz musiałabym zabrać ją od kolezanek i pań, które zna, to jakoś mi tak szkoda jej, żeby od poczatku to samo przechodziła. Dziś budzę się, Julka nosem ciąga. Mówię do niej: "widzisz? katar już masz po tym bieganiu na bosaka, chyba nie pojedziesz na ferie. A Julka: " tam też mają chusteczki" ręce mi czasem opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts