Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc

Takiego wieczoru jak wczoraj to jeszcze nie miałam.

Mąż chciał przyjechać jedna drogą do domu- zasypana, samochody po sąsiedzkich podwórkach pozostawiane. Podjechał dugą drogą, gdzie do szosy mam duuuużo dalej ale nie pod górkę. Dojechał, owszem ale tylko fragmencik. Nie było gdzie zostawić na noc samochodu,wiemy że po bokach są rowy i wjazdy na działki ale nie dało się jednego od drugiego odróżnić wiec cofnął sie aż na dół do gminy i stamtąd na piechotę z dzieckiem na barana. Potem już ja doszłam z sankami i kocem, a tu dziecko mówi, ze jej mocno zimno. WIęc mąż jeszcze ją swoją kurtką owinął i ciągniemy. Szczerze? Śniegu miałam po uda, po ponad 1 km myślałam, ze płuca wypluję. Sanki się zapadały albo co chwilę przewracały na bok. Na dodatek wiało i śnieg padał więc nie był to najłatwiejszy spacer.

Czy ja ostatnio mówiłam ze chcę zimę i śnieg?? tak?? zastrzelcie mnie następnym razem jak takie głupoty będę gadać.. :x :x :x

A mąż mnie opuscił i zostawił sam na sam z piecem na dwa dni. Mam nadzieję, ze domu nie wysadzę zanim wróci. I jeszcze gaz mi się skończył... :evil:

Matko, oby prądu nie zabrakło...

w grupie podkarpackiej napisał użytkownik, że u niego nawet drogi nieasfaltowe były wczoraj odśnieżone. Czyli można? mozna.

Do asfaltu mam niedaleko, doszłabym sobie ale dalej to już ciężka fizycznie wyprawa..

idę zobaczyć co się dzieje na podwórku.

A wogle to wczoraj tak wiało, ze wyrwało nam podbitkę :o

Okropnie wiało wczoraj. A ze pola wokół a mało drzew, i to na dosyć wysokiej górce, to droga jest zrównana z polami. Facet wczoraj terenówką zakopał się.

Czepiam sie może, bo ja z nizin jestem i dla mnie to nowość. Zima jest piekna ale uciążliwa w tym roku. Sąsiedzi nas ostrzegali zanim sie wybudowaliśmy ale nie wierzyła. Teraz już wierzę :lol:

Julka dziś ze mną w domu, bo do przedszkola nie było jak dojechać. CZęsto robimy jej wagary i wie, kiedy moze mieć wolne a kiedy nie. POza tym zostałam sama na 2 dni wiec co mi tam :lol: Dziś już sanki zaliczyłyśmy i zjazdy na tych wieeelkich 4 metrowych zaspach. Pięknie jest i słonko świeci. Jak to pani Zosia mówi, po co nam Zakopane jak my sami Zakopani :lol: :lol: :lol:

Dowiedziałam sie od sąsiadów, że to jeszcze nie są te gorsze warunki. Były czasy że na nartach ludzie jeździli bo nie dało się nawet iść. A ludzie z następnej górki mają gorzej. Kierowca pługa stanął, popatrzył i powiedział ze nie wjedzie bo sie zakopie wiec czekają na jakąś ełkę- chyba kopara.

Małgos przyjadę, obiecałam i przyjadę tylko ciągle coś mi wyskakuje.

Nitka, ja nie odśnieżam, bo mąż łopatę w samochodzie wozi :lol:

.... to ja odśnieżam :)

Miałam taka łopatkę plastikową... to mnie ojciec w ferworze zapału do odśnieżania złamał... a od listopada ub roku działała :o

Teraz sobie kupiłam fiskarsa... alu :p mniodzio :p

http://cokupic.pl/i/c_big1246717.jpg

Nituś, mój maż chyba na taką na wyprzedażach poluje bo na razie to trochę przydroga jak na łopatę. ALe uparł się.

Ja już nawet w piecu sama wyczysciłam :o na razie nadal działa.

Wiecie co, jakoś nudno w domu bez Starego :oops:

ALe ale...sąsiadów mam fajnych. Jeden mi butlę z gazem przyniósł prawie pod dom, zebym nie musiała dźwigać, a drugi przyszedł gaz podłąćzyć :lol: :lol: :wink:

U nas droga nieasfaltowa raz odśnieżana jeszcze jak padało, drugi raz po... 8)

A jeszcze dodam.... żadnych układów :wink:

I pomyśleć, że mam zamiar się stąd wyprowadzić :-?

Ja nie chcę sie wyprowadzać. Mówią, że teraz nie jest jeszcze tak źle wiec co mi tam...kupimy sobie narty biegówki albo takie rakiety śnieżne na buty :lol: