Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Nie wiem. Widziałam nieraz jak Luna sarne goni po polach ale daleeeeko w tyle była, bo jest cieżkim fizycznie psem. Sarna jest zwinniejsza. Może chart dopadłby, albo wyżeł. Ale wyżły raczej zaganiają niż zagryzają.

Luna nawet zająca nie była w stanie dogonić. Ale ktoś podobno widział psa podobnego do husky'ego wiec jakby cos to nasza. Niedaleko są jeszcze 3 psy prawdziwe husky ale tylko nasza jest czarna.

Sama nie wiem..

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdyby przyszła zaplamiona czy gdyby zabiła?

Gdyby zabiła, byłoby to dla mnie wieeelkim szokiem.

Gdyby była zaplamiona, pewnie jak zawsze pytałabym sąsiadów czy dali jej jakąś kość (zawsze uda się wyjasnić plamy na łapach bo to sąsiedzi podrzucaja jej kość surową albo my) albo poszłabym do tych dalszych czy nie zginęła im ostatnio jakaś kura.

A wogle to nie wiem, pewnie wylądowałaby na łancuchu przy budzie.

No właśnie czekam, że ten gościu od telefonu pojawi się u mnie. Mam psa i wezmę odpowiedzialność za to co robi ale wydaje mi się, ze ktoś tu przesadza. Pytałam sąsiada. WIdział czarnego charta goniacego sarnę, dosć długo ją gonił a charty nie odpuszczą. Luśka też goni ale 20 metrów, potem wraca. A w piatek sąsiad słyszał strzały, potem mąż widział sarnę leżącą na poboczu drogi, mówił że może samochód ją potrącił. POdobno to ta sama. Już sama nie wiem.

Z drugiej strony, jak już miała ją zagryzać, to mogła troche do domu przynieść. Kury przynosiła na śniadanie :wink: :lol:

Ojej... niemiłe przeżycia... ale to przecież tak samo jak z dziećmi.... moooojeeeee????? nieeee na pewno nieeeee....

Tak, że tego się trzymaj i nie daj sobie weprzeć jakiś głupot. Na pewno byś zauważyła, przecież bezdotykowo tego by nie zrobiła :roll: ... chociaż :-?

teściów królik umarł na zawał jak go moja psica pogoniła :roll: :wink: :lol:

Wiola, to jest mozliwe, zeby taki prawdziwy husky-husky zagryzl nawet krowe, powazka... :roll: Ale Luna po pierwsze jest mniejsza, po drugie sarna ucieka szybciej niz krowa :lol:, po trzecie bylaby cala we krwi na 100%. Dopoki Ci zdjec nie pokaza, ze to Twoj pies to moga Ci skoczyc. Moze tam jakis wilk grasuje w poblizu? :o

Wiolasz nawet jesli Luna tego nie zrobila (nie chce mi sie wierzyc zeby dala rade sarnie) to to pojdzie plotka w swiat czyli we wsi cos uslysza i reszte sobie dopowiedza. Moga sie jej bac teraz jeszcze bardziej i zrobic jej krzywde przy pierwszej lepszej okazji.

Pomyslcie nad ogrodzeniem, bo dlugo Lunka luzem moze nie pobiegac tymbardziej, ze czesto macie z nia przygody (kury, listonosz).

Nad ogrodzeniem nie muszę myśleć bo zaczynamy wiosną jak tylko ziemia pozwoli na wbicie łopaty. Do tego czasu jakoś trzeba wytrzymać.

A ja tu chciałam złożyc życzenia naszej Nitce bo szwenda się dziewczyna po cudzych wątkach a swego nie ma

100 Lat Nitusiu :lol: :lol:

http://www.marcello.com.pl/zdjecia/11.jpg

OOOOOOOO RETY :o

jak mi miło :) Dziekuję Wioluś :) strach się przyznać, ale od 30 minut nie mam już dzieścia... :( ale dzieści :roll:

ech...

ale torcik wygląda pysznie :) to ja postawię a co :p raz się ma 30stkę, nie ? :)

http://www.bankier.pl/static/att/53000/1859932_szampan2.jpg

Ja śle ale efektów nie widać.

Zaraz musze iść do sklepu bo chleba niet, aż szkoda wychodzić. Tak sobie myśle, że gdybyś w sobotę przyjechała do mnie, to nie wiem czy dałabyś radę wyjechać spowrotem. Od soboty popołudnia do godz. 21 w niedzielę było wszystko zasypane :lol: