Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja Wam miastowym współczuję. Czemu piszę "miastowym"? a zaraz wyjaśnie. Byłam wczoraj w Rzeszowie. Chodniki odśnieżone tylko tak, żeby jedna osoba przeszła, dziecko szło za mną za rękę i nie widziałam nawet jak w kozakach zalicza z uśmiechem każdą kałużę. Przy wymijaniu się z pieszym naprzeciwko to już koszmar. Ciągle kapie coś z dachu, sople wiszą spokojnie i czekają tylko na nieszczęśnika, którego z nienacka zaatakują. Czapy śniegu też spadają niespodziewanie, jakby nie mogły wcześniej biedaczka człowieka uprzedzić. Kilka razy wczoraj przed samym nosem leciało mi a to śnieg a to sople. Normalnie bałam się o dziecko. Nie wspomnę o samochodach, które nie zwracają na biednego człowieka uwagi i chlapią czym popadnie ani o butach, które są całe szare od soli.

A na wsi? Cała zima pięęęęękna, biała, bezkres totalny w kolorze białym. Śnieg czyściutki,takie cudne połoniny tego rozpościerają sie, wystarczy że ciutkę choć słońce zaświeci i już mieni się toto boskim srebrem. Sarenki biegają i tylko na wyznaczonych trasach widać ślady cywilizacji w postaci śladów ludzkich butów, bo samochód już w moje rejony nie dotrze. I tak bosko zjeżdżać na sankach, robić śniegowe aniołki nie patrząc czy ktoś widzi czy nie, lepić wieeelkiego bałwana, robić fortece ze śniegu i bawić się w bitwę sniegową. Mówię z perspektywy osoby bezrobotnej, która całą praktycznie zimę tegoroczną spędziła u siebie bez koniecznosci wychodzenia z domu rano gdy jeszcze ciemno i powrotu gdy już ciemno. Chyba teraz już nie dziwicie się, czemu ja tak tą zimę kocham :oops:

I ten opis wsi spokojnej, wsi wesołej jest przeciez tylko opisem miejsca jakieś 3-4 km od miasta, które opisałam powyżej :lol:

Mysza, byłam u Ciebie rano, jak zresztą codziennie :wink: i chyba znalazłam to, co mąż chce na wanne do łazienki. On koniecznie uparł się na mozaikę. Ja mozaiki nie trawię, jakieś dziwne skojarzenia mam, nie wiedzieć czemu. ALe ta jest w porządku.

http://www.esklep.jabo-marmi.com.pl/mozaika-rainforest-brown-p-154.html

Sprawa ułatwiona bo firma jabo-marmi to rzeszowska firma i wiem gdzie się mieści, możemy obejrzeć na żywo. Czy to bedzie mi pasowało do szarych płytek na podłodze i ścianach? ZObaczymy. ALe kompromis osiągniety.

Dzień dobry, dawnom nie zaglądała, a tu takie cyrki z sarnami i psami... To nie Twoja, Twoja by nie tylko była zakrwawiona, ale i cos by przyniosła, pies zazwyczaj chociaz jakis ochłap przynosi dla swego stada - mysli, że sie ucieszymy :-)

Zdrowa, dorosła sarna jest za silna, moim zdaniem, aby mógł ją jeden pies powalić, przewaznie robi to stado bezpańskich łobuzów. Dodatkowo śnieg utrudnia psu bieganie znacznie bardziej niż sarnie.

No ale wróćmy do tematów budowlanych - schody pięknieją z dnia na dzien. Teraz juz widac, że będą cudne!

Saskja, no ja właśnie też tak myślałam ale jak widać ludziom po prostu przeszkadza mój biegający luzem pies. Trudno się mówi, mają prawo i ja też mam prawo mieć psa. Spokój bedzie jak zrobię ogrodzenie.

A schody już praktycznie zrobione. wczoraj mąż kończył części górne i zostały tylko te na dole ale to fragmencik i wyższa szkoła jazdy bo wiercone w ścianie będą. Jak posprzątam to zrobię zdjęcia całosci i wrzucę :lol: :lol:

witam się u koleżanki Wioli.

no i gratuluję pięknych schodów.

Nie wiedziałam o Uroczystości Nitu, więc teraz spóźnione, ale zawsze 100 lat czego sobie życzysz :)

dziękujeści :)

Wiola ale ja pytam tak wiesz poglądowo.... dobra...

do tego

matrix

poler

http://www.kamico.com.pl/img/site/oferta_kamienia/granity/Matrix_polerowany.jpg

lub

to samo w szczotkowane...

http://www.kamico.com.pl/img/site/oferta_kamienia/granity/Matrix_szczotkowany.jpg

kolor to szarosrebrny... no to teraz gadaj...

jakie kolory Ci pasują?

Mam wybrać z tych dwóch kolorów?

to wole ten szary

ale zależy do czego. Pewnie cos u siebie szykujesz i nie mozesz wybrac tak?

i tak i nie

tak - szykuję

nie - nie musze wybierać bo to to samo... tylko, ze jedno gładkie a drugie chropowate.... ale kolor jest szary, szarosrebrny... jak ten pierwszy

chodzi mi o kolory z jakimi to zestawić.... :wink: