MaEmi 20.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 wiolaszu mnie majster wytknął że takie okna jak mam (szer 120) to jeśłi mają być na środku dzielone i np plastiki to wiele przez te okno nie zobaczę i radził żeby na 150 zamienić, odnośnie okna kuchennego na elewacji wejsciowej to ja bedę miała 90 pod oknem - w łazience też - jeśli na całej ścianie jednakowa wysokość to ok (a jesli do tego to tylko 10 cm różnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 a ja mam nie dzielone po co dzielone? w bloku mam właśnie 120 i jest niedzielone i jest świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 20.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A ja jednak rozdzielne poproszęmam na elewacji - podobnie jak Wiola dwa okna: kuchenne i z salonu więc będzie symetrycznieGdzieś trzeba wstawić moskitierę - jedną w każdym pomieszeniu - na dzielonym będzie mniejsza- taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja mam mieć powiekszone to okienko od strony wejsciowej z 90 na 120. I nic wiecej nie kombinuję, bo liczę oby taniej. Muszę sie wprowadzic w 2008 roku i to gdzieś na początku. A znając mnie, jak zacznę wydziwiać i wymyślać to mnie stary zeklnie wogle zrobi po swojemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 20.02.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 to kiedy ruszacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 pojęcia nie mam czekam na wiadomości z ZE, bo wszystkie papiery już kompletne i czekają u architekta na nasz podpis. A potem pewnie czekamy przepisowe 65 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 gdzie - u projektanta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.02.2007 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 co u projektanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 no o tą kuchnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.02.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 AAA o kuchnie.... Nie, na razie w zwykłym programie Ikei. Zrobiłam po swojemu ale strasznie zagracona mi sie wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 28.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Ale choś dla własnego spokoju sprawdź poczciwego Pana Henryka - jak nie możesz osobiście to zadzwoń do Starostwa - będziesz znała datę złożenia - jest zawsze do czego się odnieść (65 ) Ja to profilaktycznie raz w tygodniu się dowiaduję grzecznie ale opis - ty tak z głowy to powtórzyłaś - masz pamięć to co czekamy na PnB ? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czekamy czekamy opis ze skoroszytu, zeby nie wyszło że coś pokreciłam, bo mam dwa egz. w domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Właśnie przeczytałam twój dziennik. Fajnie, że to my kobiety podejmujemy takie trudne wyzwania (prawda). Ja się tu raczej nie podpisuje, bo mam dosyć mało wiadomości na ten temat to raczej mój mąż częściej wertuje wszelkie wypowiedzi , jest spokojniejszy i zawsze mówi,że ze wszystkim zdąży-- Ja to raczej siła napędowa w stylu : kurcze zobacz wszyscy co się budują teraz już wszystko mają a my nie , zobacz tamci już mają..... I TAK GO PODKRĘCAM, ŻE POTEM SZYBKO COŚ SIĘ ZNAJDUJE Co do prądu, to mimo że wszyscy wokoło mają to my na razie nie i budowa dzięki dobroci sąsiedzkiej. A jeżeli chodzi o to , że inni mówią i po co ci to? albo: ja to bym nigdy nie chciała mieć domu! Tomsię tym nie przejmuj- To zwykła zawiść ludzka , jakby mieli możliwości to też by się budowali!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mówisz?? Ja też tak myśle... Tak czytam dzienniki i okazuje sie, ze wiekszosć kobiet tu to siła napędowa tego resortu zwanego budownictwem... Trzymamy sie jednej decyzji, że budujemy, a reszta zobaczy się w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 11.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam Widziałam Twoją wizualizacje łazienki, u mnie chyba będzie podobna. Ja w ramach akcji O-szczędności wymyśliłam że jedną ściankę zrobię z luksferów, płytki brodzi i zasłonkę. Myślę że jakieś 800 złociszów będę miała na co innego. To tak w ramach innych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.03.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Hej Tak naprawdę to nigdy nie widziałam takiej ściany z luksferów na żywo. Tylko o niej słyszałam albo na zdjęciach a to nie to samo. Na razie głowie sie na kolorami przedpokoju: czy chcę ciemne podłogi i wtedy będą też ciemne schody (co mi się szalenie podoba) czy jednak jasne...No i do tego kolory ścian, a co za tym idzie mebli w salonie-bardziej nowoczesne czy jednak nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 12.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jeżeli mogę doradzić Jeżeli masz jasny, naturalnie doświetlony przedpokój w dzień to ciemna podłoga to jest to, ale jeżeli naturalnego światła jest tam mało i cały czas będzie tam używane tylko oświetlenie sztuczne to czy nie będzie to zbyt przytłaczające. Ja też stoję przed tym dylematem ale bedę go rozwiązywać jak postawią mury i zadaszą Życzę udanej decyzji, i pamietaj to Ty bedziesz tam mieszkać A ściana wyglada super, widziałam na żywo ściankę działową ale co to za róznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.03.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Oczywiście że można doradzić. Bardzo się tych rad domagam, bo po to piszę tutaj.U mnie chodzi o to, ze nie chcę mieć w kazdym pomieszczeniu różnych odcieni: przedpokój jasne, pokój dzienny ciemne itp. Chciałabym wszystko w tym samym odcieniu. Poza tym chciałabym do tego dopasować parapety i kolory ścian...Lubie słońce i jasne przestrzenie, raczej nieminimalizm ale i nie lubie nawalonych w każdym kącie mnóstwa rzeczy....Ciezko jeszcze mi określić co lubię do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 18.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Oczywiście że można doradzić. Bardzo się tych rad domagam, bo po to piszę tutaj. U mnie chodzi o to, ze nie chcę mieć w kazdym pomieszczeniu różnych odcieni: przedpokój jasne, pokój dzienny ciemne itp. Chciałabym wszystko w tym samym odcieniu. Poza tym chciałabym do tego dopasować parapety i kolory ścian...Lubie słońce i jasne przestrzenie, raczej nieminimalizm ale i nie lubie nawalonych w każdym kącie mnóstwa rzeczy....Ciezko jeszcze mi określić co lubię do końca... A kto do końca wie co lubi to się okaże w praniu A jak Twoje papierki budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.03.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Na razie czekam..i czekam...i czekam... ogólnie to odkąd jestem mamą to dość często na coś czekam, wiec to dla mnie nie nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts