Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

jasne ze cegla najlepsza, to byl zarcik z tym tynkiem podobnie jak tapeta

a czemu od razu żarck, co?

nie chciała byś widzieć Wioli jak skacze po drabinie ze szpachelką w łapie? :p

bo ja bardzo :p :P :p

Wiola szerokiej drogi i bawcie się dobrze :p Małgoś pilnuj jej bo ona jak spi to strasznie trzęsia materacem :p :P :lol: :lol: 8) 8)

więc jej dobre towarzystwo do spania daj :p

Z Agdus bedzie spala. :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też zostawiłam ten temat innym i teraz trochę załuję. Mogłam lepiej tego dopilnować. Ale fakt, ze nie byłam w stanie objąć tego wszystkiego co działo się pod koniec naszej budowy i nauka hydrauliki wogóle nie wpisywała sie w mój scenariusz robót :lol:

a ja jestem bardzo zadowolona z naszego CO, jest cieplo, bezobsługowo, no i nie rujnuje nas finansowo :wink: Na etapie budowy był taki moment że pomyśleliśmy o pompie ciepła, ale koszt instalacji byl ogromny (chyba 40-50tys), i daliśmy spokój, chociaż bylo trochę żal , bo to w końcu "darmowe źródło ciepła" :wink: i co/ dzisiaj znajomy w pracy powiedział, ze jego sasiad, ktory ogrzewa 220m.kw. pompa ciepła zabulił za prąd za 2 m-ce -5 tys zł :o :o :o

My na rok na węgiel wydajemy ok. 3000-3500zł. Z tego mamy ogrzany całkiem spory dom i cały rok ciepłą wodę. Koszty dla nas są do zaakceptowania na tym poziomie. 64m2 w bloku rocznie mnie kosztowały 4500zł :evil: :x :x I też ogrzewanie i ciepła woda w tym były tylko. :x

yyyyyy ja bym teraz kupiła juz inny :lol:

Ale wtedy nie było nas stać na ten "inny" :wink: Zębiec praktycznie kosztował połowę tego.

Jedno jest pewnie-15kW Zębca ogrzewa u mnie ok 250m2 pow. uzytkowej i daje radę :lol:

dlaczego wolałabyś inny, Maylandziu :o

Coś nie tak z tym piecem?

U nas dom ok.190m2. Myślicie, że 15kw wystarczy? :roll:

Moniu ja ogrzewam tez strych i mamy łącznie 250m2 pow. użytkowej więc całkiem sporo. Piec piecowi nierówny a te 15kW Zębca daje radę. Fakt, ze poszukiwania pieca zaczynałam od 20kW ale zawsze trzeba czytać dokładnie ich parametry by wybrać ten odpowiedni.

Zębiec to dość prosty piec. Nie podoba mi sie jego wykończenie. Niektóre elementy mogły być lepiej wykonane. Zębiec robi piece od wielu lat i praktycznie się one nie zmieniają. No oczywiście te na ekogroszek mają nieco inną budowę od tych uniwersalnych ale to ta sama myśl technologiczna. A można już iść troche do przodu jednak.... :roll:

Podoba mi sie piec Irmy i AgiAliones. Widziałam go u Irmy w domu. No....bajka. Ale i 2x droższy od Zębca :lol: