Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuźwa, wylałam wodę na panele i to wiecej jak pół michy poszło :o

Teraz czekam czy efekty będą, jak zdąży wyschnąć i nic nie będzie to nawet się nie przyznaję :oops: A zachciało mi się okna myć...

no wylałaś to trudno... jak szybciorem starte do sucha to nie powinno nic dziać... także kawka i luzik... a chłopu i tak sie przyznawaj dopóki nie będzie dowodów winy :p

Wiola...pytanko mam.... Ty przed domkiem masz takie betonowe coś... gazon doniczka... jakieś takie.... i co zadowolona pani jezd?

zastanawiam się czy dla ładności nie podnieść z przodu chałupy ciut gruntu.... i szukam palisad, ale czegoś co mnie do grobu z ceną nie położy i Małżon to klepnie... a z drugiej strony wyglądać jakoś będzie...

nie pękło to na mrozie?

Myślałam też o zakupie takiego dużego parasola nad taras.... ale se dziś w obi pod takim posiedziałam i jakoś mi nie teges... no nie wiem w czym rzecz ale mi nie leży.... myślałam, że on taki jakis bardziej osłonowy będzie.... ale nie....

do rozważenia zostały zatem budowle drewniane i namioty z materiału i prętów.... nooo markiza jeszcze... ale musze się dowiedziec jak ją ustawić wedle stron świata by się potem nie wkurzać :roll:

Nituś, najgorsze że ja przy scianach nie mam jeszcze listew i poszło w podkłady. ALe na razie nie przyznaję się, okno otwarte i słońce świeci, suszy się :lol:

Zaraz zrobię zdjęcie i zobaczysz oki?

Mam donice, chyba gazobeton, super rzecz. Nic nie pomarzło, kolor ten sam, nie wyblakło. Cały dom jest podniesiony o 0,5 m wiec i obsypać trzeba wokół kostki. Nie daję nic, żadnych palisad bo ja chcę i taniej (wychodzą sporo przy takich ilościach) i chciałabym trawkę. Szybko się kosi, fajnie siedzi się tam dupą latem, na skróty chodzę do garażu, wiec palisady mi nie pasują wogle.

... dobra co do gazonów to mnie nawet pani przekonała... pani mnie jeszcze tylko powie skąd je pani ma :) ide do ogrodników się zapytać czy to ma w ogóle sens... bo może lepiej nie podnosić dla ładności jak nie ma inszej potrzeby...

wiesz... jak baba wiosnę poczuje to jej bije nie? no :p :P :p

i czkam na foty....

Tu lewa strona, dopiero obsypana. Na wysokości kostki jest pas ziemi szer. ok. 0,5 m. I tak to osiądzie trochę jak spadną deszcze. Na razie posadziłam to, co dostałam od mamy, ma się rozplewić podobno samo. Oczywiście jak się przyjmie. W donicach cisza, bo jeszcze mam trochę czasu a spodziewam się przymrozków :lol:

http://foto3.m.onet.pl/_m/57d84b044475bc8028ef1d5b3d49d24b,10,19,0.jpg

Po prawej, przy budzie psa to samo, ale bez nasadzeń

http://foto0.m.onet.pl/_m/1e834779283e4280bf5e8d8c42feb5e4,10,19,0.jpg

Te donice kupowane były jesienią, chyba 12 zł/sztukę w zwykłym składzie budowlanym. Stały sobie pomiędzy kostkami polbruku a innymi cegłami. Nawet w castoramach można je kupić. Teraz cena może być inna. Acha, i ciężkie toto, 7 sztuk tylko zmieściłam na raz w mój samochodzik i mi lekko siadł :lol:

Babie zawsze odbija jak nie ma co robić, i jakie durne pomysły ma :lol: :lol: :lol:

A nad taras osobiście dałabym markizę :lol:

markize byś dała bo nie wiesz wszystkiego... to jest taki taras lużno stojący no kurde no ogrodowy... nie przydomowy, znaczy przyścienny....

tamten mnie drażni bo jest w cieniu już od ok 11 (strona wschodnia) do samego wieczora... może i latem będę go kiedyś błogosławić za ten cień, ale wiosną mnie drażni i już....

doniczki fajne... cena też.... musiałabym ino poszukac brązowych... :roll:

a baba tak ma i już.... i wcale nie jestem bezrobotna.... znaczy nicnie robiąca... no :p

ide gnębić ogrodników... może mi Mirek czy Elfir pomysł ze łba wytłuczi będzie z czapy :p

Ja nie mówie, ze jesteś nic nie robiąca, tylko może masz dużo czasu do myślenia :lol:

Jakie szare? takie prostokąty? To palisady, które "robią schodki", nie wiem jak to nazwać.

A donice brązowe też widziałam.

tak tak... dużo myśląca to ja zawsze byłam :p kłopot dla otoczenia się zaczyna wtedy kiedy mówie co myśle :p

tak te słupeczki.. te szare, co to tam masz?

Małgoś, to nie ja, ja skutecznie staram się odzwyczajać od neta ale to NItka potrzebuje pomocy i spokoju nie daje, natręt warszawski jeden :wink: :lol: :lol:

NItuś, z tego co pamiętam to ten zwykły jadar chyba. Cała kostka jest Jadar to pewnie i to też. Nie pamietam bo chłopaki zamawiali ci, co robili.

Małgoś, to nie ja, ja skutecznie staram się odzwyczajać od neta ale to NItka potrzebuje pomocy i spokoju nie daje, natręt warszawski jeden :wink: :lol: :lol:

NItuś, z tego co pamiętam to ten zwykły jadar chyba. Cała kostka jest Jadar to pewnie i to też. Nie pamietam bo chłopaki zamawiali ci, co robili.

Ty mnie tu od warszawskich nie wyzywaj, co? :x

no ! :p

ide szukać co to jadar

Aaaa zapomniałam, ze Ty nie warszawska jednak :lol: :lol: sorki

Jadar to kostka brukowa, tylko ta tańsza

http://www.jadar.pl/

Matko, umyłam wszystkie okna na dole, jestem zrypana i schudłam pewnie 3 kg :roll: A co będzie jak zamieszkana będzie góra :o cień ze mnie zostanie :p

Czyli co mi pozostaje? Dom zbudowac? :lol: :lol: :lol: