wiolasz 31.07.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) Idziesz do marketu na dział ze słoikami i wybierasz te które najbardziej Ci się podobają albo smakują albo mają przystępną cenę..... hehehehe :D:D Wiola, koperek od sąsiadki, bo mój deszcz wypłukał. Reszta moja, ogórki od znajomej, mąż wczoraj zrywał Znam jedną firmę tylko, która robi takie, jak mi smakują. Nazwy nie pamiętam ale poznam po etykiecie na słoiku. I kosztują bagatela 7,5 za słoik, który ja sama umiem zjeść za jednym razem, a gdzie reszta rodziny? Mam 34 słoiki swoje, wiekszość litrowych i 12 od mamy. Rasia, podaję przepis: 1 litr wody i ciut-na oko, prawie pełna szklanka octu 10 %, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki soli kamiennej- zagotować i ostudzić do chociaż letniej wody. koperek, na spód słoika, ciut marchewki, czosnek, ziele angielskie, pieprz- po kilka ziarenek, gorczyca biała, dodaję po jednym malutkim kawałku chrzanu ale może być bez. Poukładać ogórki w słoiku, ale takie mniejsze, bo duże przerośnięte biorę na kiszone albo małosolne. Zalać ogórki roztworem tak, zeby zakryte były ogórki, wstawić słoik (zakręcony ) do dużego garnka. Na spód garnka położyć ścierkę jakąś, żeby słoika nie obiło podczas gotowania. Zalać zimną wodą słoiki ale jakieś 2-3 cm poniżej zakrętki. Zagotować i podgotować jakieś 2-3 min. Ogórki zmienią lekko kolor i wtedy są już gotowe. I każde kolejne słoiki gotowac tak samo Smacznego Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.07.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 :jawdrop: Zakładając, że do wieelkiego garnka wejdą Ci trzy słoiki 1l, to gotowałaś je 12 razy! Jesoooooo!!! Ile dni Ci to zajęło??? Podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.07.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Mnie by to zajelo jakies 3 miesiace lekko liczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.07.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Rasia... ale tu chodzi o taki ogromny garnek, taki jak ja robię w nim bigos.... nastawiam go na dwa palniki... Wchodzi jakieś 6 czy 8 słoików,,, Już nie pamiętam....Teraz nie będzie niestety do użytku na indukcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2010 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Rasia, ja mam jeden taki garnek, wchodzą tam 4 słoiki, ale od czego są uczynne sąsiadki? :D Całość gotował mąż, jakieś 1,5 godz.. Trzeba wcześniej przygotować sobie zalewę i ją ostudzić. Tak na oko, w zależności jak mocno są upchane ogórki w słoikach, wychodzą 4 porcje zalewy na 14-15 słoików. Przede mną grzybki, ale dopiero jak M. nazbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nooo wiedziałam, wiedziałam... że bez pomocy ani rusz... ani sąsiadek z garami, ani chłopa co ustoi 1,5 godziny przy tych garach ni mom... buuuuuu..... Chyba pozostaje mi sposób Arniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ważne, że jakiś sposób jest, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nooo wiedziałam, wiedziałam... że bez pomocy ani rusz... ani sąsiadek z garami, ani chłopa co ustoi 1,5 godziny przy tych garach ni mom... buuuuuu..... Chyba pozostaje mi sposób Arniki... :rolleyes::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.08.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 ooo ja też praktykuje sposób Arniki jedynie co to w ten sposób mi kiszone nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2010 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Moje dziecko wpadło wczoraj na pomysł jak zarobić pieniądze: "zrobimy wyprzedaż ogórków " :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.08.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2010 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 nie sprzedaję, sorki jak przyjedziesz to zostawie Ci specjalnie słoik na zagrychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.08.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Słuchaj dziecka,one mądre są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.08.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Juz masz pomysl na biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.08.2010 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 eee to sezonowe jest, zbyt dużo czynników wpływa na powodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.08.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Doberek:) Wróciła z urlopu i wpadam zobaczyć co u Was słychać Ja się wyleczyłam parę lat temu z robienia wszelkich przetworów w domu i teraz wszystko kupuję. No chyba że teściowa zrobi i da w prezencie:) A powidełka morelowe i śliwkowe mojej teściowej nie mają sobie równych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.08.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Dzień dybry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.08.2010 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czesc :D Podobno ma być dziś ładnie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.08.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czesc :D Podobno ma być dziś ładnie, nie? Hej. No u mnie jest ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.08.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 U mnie już jest ładnie.... Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts