wu 30.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dobra kto ma dzisiaj pretensje do urzędników i w związku z powyższym wyświadczy mi przysługę i mnie dobije:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.09.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja nie, bo akurat mam ostatnio same dobre doswiadczenia, szczegolnie z UMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dzisiaj się też wywłóczyłam po kilku urzędach... I wiecie z jakim skutkiem?Z żadnym... jutro ma nowo walka o zaświadczenia, świstki , pieczątki... Nawet miałam książkę przychodów męża i wyciąg od księgowej, i było mało jeśli chodzi o zaświadczenie o zarobkach męża... Pani doczepiała się i nie dowierzała czy papier od księgowej to ksero czy oryginał, bo księgowa czarnym długopisem podpisała się..... No myślałam , że wyjdę z siebie... A jak skserowałam książkę to pani się pyta , że nie jest potwierdzone ze zgodnością z orginałen.... A ja jej na to żeby sama sobie potwierdziła bo orginał ma do wglądu...W UP pracowali tylko do 11.00 , bo później już komputer wyłanczają i koniec... Więc nie dostałam saświadczenia, e nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna i nie pobieram zasiłków...I nbie potrzebuję ich zasiłków , tylko papier.....Jutoro znowu walczę z tymi urzędami..Ciekawę czy jutro skończę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.09.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Arnika, bo Ty za nerwowa jestes, oni to wyczuwaja i jezdza Ci po glowie. To tak jak z psami - pies zawsze Cie ugryzie, jak mu pokazesz, ze sie go boisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.09.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Przylazłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.09.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Arnika, bo Ty za nerwowa jestes, oni to wyczuwaja i jezdza Ci po glowie. To tak jak z psami - pies zawsze Cie ugryzie, jak mu pokazesz, ze sie go boisz. Wuśka zaraz przyleci i powie,że Ona nie szczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.09.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja tam nic do urzędników nie mam, do nikogo nic nie mam...ale wiecie, uderz w stół.... Ps. Arnika, bądź sprytna, poproś Panią Urzędniczke o pismo, w którym pisze ze nie moze przyjąć składanych przez Ciebie dokumentów bo... potem proś o przepisy, które nie pozwalają...i tak do skutku aż ją zmęczysz. Działa na każdego Ja dziś załatwiłam ważną dla mnie kwestię, osiągnęłam co chciałam i nie z urzędnikami...Ważne że wyszło na moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.09.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Malka jak raz niestety szczekam:( no nie mogę się kaszlu pozbyć nawet syropek na bazie pochodnej morfiny nie daje rady;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Tylko problem jest w tym, że w mieście D były zupełnie inne świstki potrzebne do tego samego świadczenia. W mieście B są potrzebne te same i jeszcze np urząd pracy, , świstki z urzędów z miasta D... pomimo iż składam na nowy okres... I szlag mnie trafi... Zajeżdżam do UP w mieście B o 11.15 i już nie dostanę zaświadczenia bo komputery ostatniego dnia miesiąca są zablokowane... - od 11.00 !!!!!!A nie przyszłam wcześniej, bo w mieście D odbierałam jedno zaświadczenie w którym wstawili mi tylko jedno nazwisko, a miało być dwa... Paniusia-... a było napisane we wniosku???? BYŁO...Poczekałam.... Poprawili po godzinie... Ale jeszcze nie było jednego zdania ujętego i musiałam znowu cykać na zaświadczenie...Dlatego nie byłam wcześniej w mieście B....Dodatkowo, nie złożyłam wszystkich papierów dzisiaj to już Emil nie dostanie świadczeń za listopad w listopadzie tylko w grudniu... I to nie jest moja opieszałość....Na wszystkie świstki się czeka tydzień dwa....Dodatkowo jeszcze będzie mi potrzebna jeszcze jedna decyzja z miasta D do miasta B... I po co ja się mam tak wkurzać...To niby nie urzędniczki zawalają... Czasem jesteśmy bezsilni np na przerwę komputerową bo tak jest , a Tobie wszelkie plany biorą w łeb.Jutro dalej jeżdżę za świstkami...I jeszcze sobie pojeżdżę.....Bo na jutrzejszym dniu się nie skończy..W poniedziałek muszę jechać do neurolożki Emila i ubłagać ją o wypisanie świstków.Nie wiem czy mnie przyjmie, bo nie jestem umówiona, ..... Jest wesoło z tymi świstkami... W międzyczasie wpadłam zobaczyć czy jest już mój dowód , bo już mi się nie chce nikomu tłumaczyć, że jestem tu zameldowana, a dowód jest jeszcze na stary adres, a wyrabiają go miesiąc....Dowodu nie było. Bedę nadal musiała tłumaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.09.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Hmmm... Moj dowodzik wyrobiono w 2 tygodnie niecale, chociaz urzad ma na to miesiac, a do tego czasu chodzilam ze swistkiem, ze jestem zameldowana gdzie indziej. Moze powinnas zaczac na kogos innego glosowac w wyborach lokalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 I co z tego, że zmienią radnych, czy prezydenta... Urzędniczki pozostaną te same..... A nie tylko ja narzekam w tym mieście,..... Oj nie tylko ja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.09.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja nie narzekam na miasto D, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.09.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Arnika, sorki ale ja Ty się dajesz tak wrabiać to tylko współczuć.Urzędniczka to tylko pracownica, nie wiesz od czego jest kierownik?? Jak ciągle odsyłają cię z jednego miejsca w drugie, to w końcu zapytaj czy u was ustala się inne zasady niż w innych miastach? bo moze to państwo w państwie? Stań twardo i zażadaj wyjaśnien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Malka ja też nie narzekałam... Narzekam na B.... Tu jest co nieco inny świat i poziomSpój tylko na urząd.... Mówią same za siebie....Masz racje, że jest państwo w państwie.... Ale jakby to powiedzieć na logikę mają racje..... I potrzebne są te świstki.... Więc cierpliwie je wszystkie pozbieram.Niemoc mnie tylko dopadła, że komputera o 11.15 niet i już w łeb wszystko wzięło.... A to co chcę załatwić dla miśka... miałam w D i chcę w B... To pani oczy zrobiła jak usłyszała.... Podobno w B jest z tym problem, że nie ma dla dzieci, jest tylko dla dorosłych. Dziś już nie robiła oczu, pokazałam papier z ustawą z miasta D , pani i miła pani powiedziała, że będzie się starała miśkowi to załatwić... Tylko muszę mieć skierowanie od lekarza..... Więc załatwię skierowanie. W D też musiałam mieć skierowanie, od lekarza, tylko tyle, że na druku z miasta D a tu proszą o skierowanie na recepcie.Już widzę, jaka będzie szczęśliwa moja neurolożka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.09.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 To prawie jak ja, kiedy chciałam zapytać czy w gminie jest 50% dofinansowania do POŚ. A Pan sie mnie pyta co to jest :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wiolaszku i ja na pewno nie daje się wrabiać...., to jest wynik tylu spraw dość skomplikowanych, ze względu na Emila. Wszyskie świadczenia muszę załatwiać od nowa, a to jest poparte wieloma dokumentami i to w kilku instytucjach, po kilka papierków.... Niestety jest to skutek przemeldowania sie.... Było to nieuniknione i i już. A że jestem przygotowana z ustaw... to zdziwiła się ze dwa tygodnie jedna pani z urzędu z miasta B, jak jej mówiłam o co mi chodzi. Dziś się już nie dziwiła. Powiedziała, że jak będę miała skierowanie i wszystkie świstki od lekarza to postara się załatwić.... Chyba pani i tak nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No i co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Kojarzy mi się z ochroną środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.09.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No chyba Pani wyjścia nie ma...Ja o wrabianiu z dowodem..Jak wyrabiasz nowy, to dostajesz swistek, który jest tak samo ważny jak dowód. Po miesiący zgłaszasz się po odbiór dowodu i już...Nie ma co się tłumaczyć, komu musisz pokazać to pokazujesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.09.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No toż pokazuję i czasami kałmukom trzeba wytłumaczyć... Tylko czemu kałmuki...?Wiem, że miesiąc się czeka... I czasem jest wcześniej. Byłam dzisiaj w UM i grzecznie spytałam, bo w okienku żadnego ludzia nie było i dowodu jeszcze też nie było.... Ale jak co to jeszcze dwa tygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts