Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nawet jak sie ma dom i dzialke, to trzeba z psem na spacery chodzic, one tak maja... :rolleyes:

:

hm... nie wszystkie psy tak mają... są takie które żyją na wyznaczonym im terenie... np na dużej działce.. i nie są wcale wyprowadzane na "siku", bo zazwyczaj robią to w jakimś miejscu oddalonym od budy.

Tak planuje zrobić z moją suką :)

sorki Marta, ale moj psiur zna wszystkie dzieciaki z okolicy, same wlaza na nasze podworko porzucac lusce patyki i pilki i to raczej nie z tego powodu dostalismy mandat. Luna sama do dzieci nie podchodzi, tak jest nauczona, siada w pewnym momencie i patrzy. Poza tym mieszkam naprawde na bocznym uboczu i nikt obcy tedy nie chodzi, tu wrony zawracają. Nie bede tego roztrzasać na forum bo to nie miejsce na to. Są ludzie, którzy zawsze bedą sie psów bać i ich prawo do tego. Szkoda tylko że takie myślenie "bo duży i czarny to od razu morderca" najbardziej uderza w psy.

Malgos mowisz tak bo ja znasz ale chodzi o reakcje kogos kto psa nie zna.

Uwazam ze jednak pies na spacer powinien wychodzic z panem ze wzgledu na bezpieczenstwo i innych i psa, przeciez w kazdej chwili moga psa odstrzelic, zabrac, pies moze wpasc w jakies sidla , zwlaszcza ze niedaleko las.

Co innego jest to ze ktos napuszcza policje na jednego wlasciciela podczas gdy innych zostawia w spokoju.

Marta, Lunka jest czarna, ale to jest psina o takich dobrych oczach, ze nie przestraszylabys sie jej, gwarantuje Ci. :)

noo nie do końca...

Ja mam labradora.. czyli psa, który jak piszą nie ma w sobie agresji.... co jest zupełną bzdurą co łatwo poznac po jej reakcji na jorki, niektóre suki i koty... i tylko na początku się zżymałam na ludzi którzy kazali mi takiego ladodnego pieska trzymac na smyczy... teraz juz wiem że mieli racje.... ;)

Nitka masz racje.....

Ale labki to polujące psy.... Kolega męża myśliwy ma labka.... przynosi mu wszystko, ale już tylko na polowaniach.... jakby jej krótko nie trzymał to by mu wszystkie jorki , ptaki, i koty przyniosła... Ale ta suka wie, już kiedy jedzie na polowanie, kiedy ma przynosić, a kiedy nic nie ruszać....

Ale szkolona jak diabli..... Tylko, że nikt nie wie, ze szkolona.... I chodzi z kagańcem, albo ma komendę coś nieść w pysku przez cały spacer, albo na smyczy.... Innej opcji nie ma.

Inny znajomy już nie myśliwy ... mówi, że jego pies ma tylko oczy i żołądek :) Oczywiście przeuroczy pies.

A czy luna to labrador?