basiac 27.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ale schody będą drewniane -pełne (stopień i podstopień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.08.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 tzn nie bedzie nic a nic szparki midzy stopniami?? To wlasciwie mozna kombinowac ze spizarka, tylko nie wiem jak wyjdzie polaczenie schodow i k-g, moze sie da fachowca trzeba spytac Ja mysle ze w tej kuchni ta spizarka jest taka malutka i w takim miejscu, ze lepiej chyba ja wywalic a na tej scianie zrobic pelna wysoka zabudowe. W tych szafkach typu cargo zmiesci sie duzo wiecej niz w tej spizarce. Tak jak to jest u gregorczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiac 27.08.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 no właśnie szparki nie będzie nic a nic!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Basia, czekaj, to Ty masz Truskawki jak w projekcie? Bo ja nie mam ani kawałka wolnego miejsca pod schodami. Zresztą dojście tam jest od kotłowni,więc i niepraktyczne. Mogę podpowiedzieć, że warto jeszcze w tym projekcie poszerzyć łazienkę dolną małą kosztem pokoju. Bo normalnie kolana pod brodą. Co za pppppppppiiiiii architekt to projektował?? chyba karzeł. gregorczyk fajnie rozwiązał sprawę spiżarki, ja jej nie mam wcale. Przy drugim domu będę mądrzejsza. Mam nadzieję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiac 27.08.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Tak Wiolu ja mam truskawki jak w projekcie!!! ALE....MóJ PROJEKT TO TRUSKAWKI 2G - wersja z garażem!!!! Tak jak pisałam wcześniej schody będą drewniane - pełne, ścianka do kotłowni wykonana z lekkiej konstrukcji z drzwiami wejściowymi do niej i po lewej stronie pod schodami wyszedł mały kącik, który mój mąż karze mi zagospodarować np. na spiżarenkę kosztem tej przy kuchni. ALE W KOTłOWNI SPIżARKA??? Co do łazienki na dole to ja jej nie mogę powiększyć kosztem małego pokoju bo go po prostu już nie mam!!! WYWALIłAM ściankę miedzy nim i salonem i tym samym mam duuuuży salon z kominkiem po środku a nie jak w projekcie w narożniku. Natomiast łazienkę powiększyłam niewiele poprzez przesunięcie ścianki działowej równo z wejściem z kotłowni do garażu!!! na dole zrezygnowałam też z ścianki między wiatrołapem a korytarzem!!! to tyle zmian na parterze!!! Niedługo będę kombinować z poddaszem. Na pewno będą tam tylko trzy pokoje + duża garderoba z wejściem z korytarza!! Ale jak poprzesuwać ścianki tak, żeby powiększyć pokoje i nie mieć w nich po środku słupów drewnianych??? Może mi coś podpowiecie??? Aha wrzuciłabym parę fotek z mojej budowy, aaaaalllllleeeee nie wiem jeszcze jak to zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Mam za ro kumpele ktorej poodba sie to co tansze i tez jest zadowolona bo wreszcie bedzie mogla sie przeprowadzic Ja mam taką kuzynkę... 2 lata temu wprowadzili się do domu -145m.kw., wykończyli tylko parter, poddasze ocieplili i na razie zabudowali wejście k-g. Dół jest zrobiony "na gotowo" -tzn -w sypialni są panele za 20zl, w salonie jest parkiet debowy i drewniane schody, ale w kuchni na podlodze linoleum ( ), brak parapetów zew. i tynku na elewacji (sam styropian jest). W łazience najtańsze płytki i wyposażenie. Ale oni są bardzo szczęśliwi -bo w końcu z malym dzieckiem wyprowadzili się z maleńkiego pokoju u teściów. i mimo, że nieprędko wykończą górę -to i tak mają lepiej niż mieli. Acha -koszt ich domu -łącznie z wyposażeniem kuchni -120tys zł (budowali w latach 2002-2006 -sposobem "mocno gospodarczym"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Kachna, nigdy nie mieszkałam z teściami z żadnej ze stron. Mam to szczęście. Ale namieszkałam sie byle jak odkąd się usamodzielniłam. I z karaluchami w kołdrze też. I w akademiku z jednym zlewem do wszystkiego też. Wiec ja już mam "potrzeby". Nie wiem czy sie rozbestwiłam czy jak ale nie chcę juz tak. Jest takie powiedzenie: prowizorka jest wieczna.A może po prostu mam możliwość inaczej, nie wiem. Basia, czekam na zdjecia Twego projektu. Załóż dziennik albo galerię jak chcesz. tu jest link oficjalnie ale nieoficjalnie w skrócie: Wchodzisz na dział "dzienniki budowy-dzień po dniu"Tam zakładasz nowy wątek- swój własny, nazywając Swój domek, czy dziennik jak chcesz. A robisz to klikając na górze po lewej stronie w żółty prostokąt z napisem w środku "nowy temat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Z zasady jest tak, ze zakładając dziennik tylko Ty umieszczasz tam swoje info i relacje a do komentarzy zakładasz wątek w "komentarzach do dziennika"Zakładając fotodziennik w "galerii domów forumowiczów" nie zakładasz juz komentarzy bo każdy sie wpisuje w galerii właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.08.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja wam powiem, że jak się budowałam to miałam jakiś gust wypaczony bo teraz wszystko bym pozmieniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja wam powiem, że jak się budowałam to miałam jakiś gust wypaczony bo teraz wszystko bym pozmieniała Zaczynam mieć podobne "objawy' -a wykończeniówka się nawet na dobre nie zaczęła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 28.08.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 tak Wiolasz, lustrzanke mamy, . i znowu tak, ta żonina kuchnia sie mi podoba, i jest przy tym funkcjonalna . a częsciowo spiżarka jest w tej ścianie zabudowanej, a częsciowo pod schodami w kotłowni - mamy trochę inaczej to rozwiązane niż w projekcie - a było 2x przerabiane . a z tego co wyszło też jestem zadowolony - więcej miejsca do dyspozycji w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ja wam powiem, że jak się budowałam to miałam jakiś gust wypaczony bo teraz wszystko bym pozmieniała oooooooooo kochana - ja jeszcze przed wykończeniówką, a juz mi się zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Przed i w trakcie to pół biedy Gorzej jak po wykończeniu dalej przychodzą nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 no fakt, zwłaszcza, że wtedy głupio tak od razu robić remonta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Nooo, a ja to teraz mam tak, że tu bym se np. coś podkuła, albo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 hm........to jakby Ci trza było popukać po ścianach do wal do mnie śmiało, chętnie pomogę....no chyba że trza walić jakoś artystycznie to chociaż pifko potrzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.08.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Tiaaa, sęk w tym, że najchętniej to bym kuła w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.08.2008 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 CześćOlga, a co w łazience jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.08.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 hejeczka, przeczytałam wpis w dzienniku i przyszłam pocieszać...kofana nie martw się to tylko jesień i pogoda nie taka...a parapety się znajdą....zobaczysz... a kuchnię będziesz miała piękną - czy 21 tys to dużo - tego Ci nie powiem, bom jeszcze nie w temacie i kosztorysu nigdzie nie robiłam....ale zobaczysz wszystko poukłada się dobrze....a czas zleci i szybciutko się wprowadzicie... no...uszki do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.08.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dzieki Kasia.Masz rację, pogoda i wogle wszystko wokół do d.py. Jak sie ruszy cokolwiek to nie będę miała czasu na myslenie i marudzenie, nie? Ale nawet Tarot przeczuł, żem myślami na dnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts