Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiolasz -widzę że masz kryzysik -nie łam się -jakoś to będzie :) ! Ja wolę nie myśleć o kasie (chociaż napewno braknie nam ok 15tys :( ) Ale najwyżej wprowadzimy się kilka m-cy później (widząc zapał naszych wykonawców -to grudzień coraz mniej prawdopodobny :x ).

15 tys :o :o :o :o

o rety to nam zabraknie....z 50 tys....i nic z ym nie damy rady zrobić...dlatego wprowadzka w next year... :cry:

15 tys :o :o :o :o

Tak brzmi wersja "optymistyczna" :) Wersji pesymistycznej nie przyjmuję do wiadomości :roll: ...

hm...........

ja nie mam wersji optymistycznej... :cry: choć w sumie to można powiedzieć że to 50 tys to wersja optymistyczna....sądząc po tym, że kuchnia może kosztować ok 20 tys... :-?

ja nie mam wersji optymistycznej... :cry: choć w sumie to można powiedzieć że to 50 tys to wersja optymistyczna....sądząc po tym, że kuchnia może kosztować ok 20 tys... :-?

Ja z kuchnią "Muszę" się zmieścić w 15tys z wyposażeniem :roll: Więc np o drewnianych frontach i granitowych blatach mogę zapomnieć :-?

Wiolasz, nie przejmuj się :lol:

Ja za swoją dałam coś 17tysi bez agd i blatów :roll: A jest dużo mniejsza od Twojej i za specjalnie bajerów tam nie ma :roll: W zasadzie to koszt dębowych frontów :-?

Ale wiesz co? Nie żałuję - warto było :lol: Patrzę na te swoje dechy, i patrzę... i patrzę.... i się napatrzeć nie mogę :wink:

Trochę mi gorzej, jak zaglądam na konto, ale... idę sobie wtedy do kuchni i... patrzę :lol: :lol: :lol:

Więc głowa do góry :lol:

A może jeszcze coś się da utargować? :wink:

Już nie da sie zejść z ceny bo umowa podpisana i trochę przegapiłam sprawę. Mogłam powalczyć trochę bardziej.

Mówisz Olga, że nie żałujesz? Mój monsz też tak mówi, że będziemy mieć drogą ale piekną i na lata...Tylko boję sie, ze to nie prawda i trochę przesadziłam. Są osoby które mają kuchnie po 6-8 tys. i żyją..a mi sie zamaniło...

Aj, do fryzjera musze iść albo na czekoladę..

Idź do fryzjera na czekoladę :wink:

Ja dumałam w ten sposób, że wymiana kuchni, to, obok łazienki, największa rozpierducha w chałupie i nie wyobrażam sobie wymieniać za 10 lat np.

Ma być taka, żeby się nie rozpadła do najbliższej wygranej w totka, przeprowadzki lub śmierci, jak będzie trza :wink: I żeby za trzy lata nie wyglądała demode :wink:

A drzewo ma to do siebie, że nawet jak coś będę chciała zmienić, to przemalować, wybielić, przyciemnić - co chcesz :lol:

Wg mnie warto, zwłaszcza jeśli możesz sobie pozwolić :roll:

Już nawet mam plan awaryjny, jakby mi nudno było :wink:

Wiolasz -jakbym miała kasę -to nie wachałabym się na kuchnię nawet 50tys wydać -to moim zdaniem obok łazienek główne pomieszczenie w domu (ważniejsze od salonu nawet!). Więc nie marudź! Ja po prostu NIE MAM tyle kasy (w zasadzie to w tej chwili wcale nie mam kasy na kuchnię :-? ) -i muszę zadowolić się wersją tańszą (czyt.: do wymiany za kilka lat :x ).

A plan mam taki, że jak będzie nudno, to se pierdyknę opalarką jakiś wzorek od szablonu :wink:

W końcu ja mam całą płaszczyznę drzwiczek z litego, chyba 1 cm grubości, to można kombinować - szlifować - kombinować - szlifować itd. :lol:

Wiolasz nie jestes sama w tych przemysleniach. Ja co nie kupie to dumam czy dobrze zrobilam, moze trzebabylo tansze kupic i tez jakos by sie dalo zyc, ale potem mysle, kupilabym to tansze i zawsze zalowalabym, ze nie wzielam tego co mi sie podobalo. Tak bylo z oknami, zdecydowalismy sie na drewnaine. Teraz z drzwiami mam tak samo spodobaly mi sie drewniane ale ich koszt to 1600zl moge kupic w okleinie mdf za polowe tego ale co z tego skoro mi sie straaaaasznie nie podobaja, do tego zostaja slady paluchow podobnie jak na frontach z mdfu, ciezko to domyc a im ciemniejsze fronty tym widac bardziej.

Wole wykanczac wolniej ale takimi rzeczami na ktore zawsze przyjemnie bedzie mi spojrzec a nie unikac spojrzen :)

można kombinować - szlifować - kombinować - szlifować itd. :lol:

..albo pomalować na czerwono, zielono, niebiesko -itd :)

No właśnie :wink:

Miałam już przykład, jak mi panowie nie ten uchwyt do cargo przykręcili - nie ta długość. Najpierw się przestraszyli, a potem odetchnęli z ulgą, że w litym taką dziurkę to się szpachluje i po krzyku, co najwyżej jak sęczek wygląda :lol: W końcu zresztą został ten co go przykręcili :lol:

Wiolasz nie jestes sama w tych przemysleniach. Ja co nie kupie to dumam czy dobrze zrobilam, moze trzebabylo tansze kupic i tez jakos by sie dalo zyc, ale potem mysle, kupilabym to tansze i zawsze zalowalabym, ze nie wzielam tego co mi sie podobalo. :)

chciałam Was moje drogie jako magister marketingu uświadomić, że to o czym piszecie nazywa sie dysonans pozakupowy - i jest najnormalniejszym zjawiskiem na świecie..tym mocniejszym im droższy był zakup...

no to tyle wymądrzania się... :lol:

a tak wogóle to heloł... :lol: