Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że życzonka są składane, więc wypada nie tylko się przywitać, ale i dołączyć się do życzeń. :)

Wszystkiego najlepszego Wiolu!

Byłam w Twoim wątku, poczytałam i pooglądałam, zachwyciłam się - a jakże! ale ponieważ byłam jeszcze w kilku innych, więc wszystko mi się poplątało. Zrobiłam sobie jakieś notatki, ale teraz nie wiem, jak je dopasować. Muszę inaczej to robić. ;)

Sorki, że i ja ponudzę Cię o kolory, ale jest to ważny dla mnie temat. Czy możesz mi napisać, jakiego koloru są Twoje drzwi (wejściowe i wewnętrzne), podłoga w wiatrołapie, parapety zewnętrzne i schody? A także elewacja? Fajnie to wszystko u Ciebie współgra i bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam!

Witaj Viga, pytaj i licz na moją dobrą (krótką) pamięć ;)

elewacja to jakaś zółć, drzwi wewn to orzech, schody coś do tego orzecha zbliżone- ale nie wiem, dałam stolarzowi i kazałam coś zbliżonego, dobrał, ja zaakceptowałam i teraz nawet mi pasuje. Drzwi wejściowe, parapety zewn, okna to złoty dąb.

Podłoga: wiatrołap to niby taki brąz ale rudy, cholera wie co to jest. Ważne że brudu nie widać. Coś zbliżone troche do koloru drzwi wewn.

NIe podam dokładnych numerów, bo już nawet nie wiem gdzie tego szukać. Na fakturach raczej nie ma takich informacji, a szczerze to juz nawet nie wiem która faktura od czego. Musisz sie niestety cofnąć do dziennika, na pewno coś zapisywałam dla moich potomnych

Dzięki Wiola! W takim razie będę musiała poszperać sobie w Twoim dzienniku. ;)

W sumie jak już się mieszka w domu, to trudno pamiętać potem o takich szczegółach.

Acha! ale jeszcze jedno pytanko - parapety zewnętrzne są blaszane? Zastanawiam się nad klinkierem, ale wtedy byłyby w kolorze dachu, komina i chyba za dużo byłoby już tego czerwonego.

Wróciłam się, żeby zobaczyć Twoje schody i aż trudno mi uwierzyć, że to prawie orzech. Taki ciepły, słoneczny kolor wyszedł. Piękny!

Edytowane przez Viga