Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Cześć Wiola!

coś się ruszyło? czy dalej czekasz!

Wiesz z tymi pieniędzmi na budowe to różnie bywa...wiem coś o tym... Też mieliśmy na początek i wydaje mi się, że nie tak mało i... kurcze tak stopniało, że w przyszłym tygodniu musimy zdecydować się na kredyt...

Zyczę ci jak najlepiej chce tylko pokazać jak to realnie wygląda...

Głowa do góry :lol:

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W poniedziałek mam iść odebrać decyzję o wyłączeniu działki z produkcji rolnej i donieść tylko do innego pokoju, co pozwoli ruszyć machinę postępowania PnB. Jak już będę na miejscu dowiem się ile musze jeszcze czekać. Pewnie nic konkretnego mi nie powiedzą ale molestować można.

To ze wszystko drozeje z dnia na dzień to wiem. I to, że może mi nie starczyć też wiem. Ale postanowiłam się pomartwić jak już mi zbraknie. Na razie nie wiem nawet dokładnie ile za jakie materiały będę musiała zapłacić wiec i swoich możliwości do końca nie znam. ALe staram się nie zamartwiać na zapas.

Pozdrawiam :D

Witaj Wiolu!! Kiedy zaczynasz? Co kładziesz na dach? Już zdecydowałaś?

Mamy zbliżony układ pomieszczeń na parterze salon-jadalnia-kuchnia :p tak ssię zastanawiam czy oddzielać malutką ścianą kuchnię od jadalni... jakie masz pomysły na tę część domu, bo widzę ze łazienkę juz masz zaprojektowaną... :p :p :p

Czesć Agnieszka :lol:

dach to jednak blachodachówka. Kuchnia od salonu bedzie oddzielona podwójnymi drzwiami przesuwanymi, takimi chowanymi w ścianę.

co do łazienki to tak orientacyjnie ale będzie wszystko z cersanitu. Rozmawiałam z panią od nich, widziałam nowe szafki, takie jak mam w projekcie i są cudne. Oni-firma od cersanitu mogą mi pomóc zaprojektować ją dokładniej-płytki i takie tam...ale do tego to mnóstwo czasu jeszcze..

Wola, pokaż te szafki tutaj, bo rozbudziłaś moją ciekawość niesamowicie!

U mnie dolna łazienka będzie z kabiną, a na górze planuję zabudowę...

chyba podobnie jak u ciebie? Wanna narożna, a blat... nie wiem, ale płytkami nie obłożę, bo mam w tej chwili w bloku i po paru latach nie wygląda to ciekawie. Musi być jednolity materiał bez fug... może granit, ale kasa, brr.. :-?

http://cersanit.pl/cms_foto/146/iryda_d.jpg

http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/115/iryda_szafka.jpg

http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/115/iryda_slupek.jpg

albo te, bo też były na wystawie

http://cersanit.pl/cms_foto/146/sewilla_d.jpg

są naprawdę śliczne. patrzę bardziej czy będą praktyczne i nawet podoba mi sie rozłożenie półek. Ten ciemny słupek na dole ma kosz na brudną bieliznę.

Na dole ma być w małej łazience kabina z tego hartowanego szkła. Na górze wanna narożna (tak jak u Ciebie) ale co z blatem? Myślałam nad granitowym. To tylko kawałek jeśli metr kosztuje 200-300 zł (nie wiem dokładnie ) czy nawet ciut wiecej to trudno. Ma być na lata. POd blatem pomyśle nad jakimiś półkami na ręczniki. I tyle.

Uwielbiam brąz wiec pewnie w obu coś brązowego bedzie.

Na górze mam mieć skos i bardzo podoba mi sie to

http://cersanit.pl/cms_foto/143/almeria_d.jpg

ale pewnie wszystko jeszcze się zmieni..

Czesć Agnieszka :lol:

dach to jednak blachodachówka. Kuchnia od salonu bedzie oddzielona podwójnymi drzwiami przesuwanymi, takimi chowanymi w ścianę.

co do łazienki to tak orientacyjnie ale będzie wszystko z cersanitu. Rozmawiałam z panią od nich, widziałam nowe szafki, takie jak mam w projekcie i są cudne. Oni-firma od cersanitu mogą mi pomóc zaprojektować ją dokładniej-płytki i takie tam...ale do tego to mnóstwo czasu jeszcze..

Masz już facowców, którzy wykonają Ci te drzwi między kuchnią a salonem? Też o tych drzwiach myślę, a nie mam pojęcia gdzie szukać firmy, ktora je wykona? Możesz kogoś polecić?Z góry dziękuje!!

Dziękuję za życzenia bardzo bardzo...

Ciekawe co by było, gdybym była niekatoliczką :wink:

Tkanka7 mam kilka ofert z targów budowlanych. Niestety trzeba najpierw pojeździć i pogadać konkretnie o wymiarach i cenach ale to jeszcze mam trochę czasu. Jak tylko znajdę dam znać ale czy to polecenie? Póki ktos u mnie dobrze nie zrobi, to nie polecę.

Jak tylko zamontuję dam znać jak wyszło. Problem z pol-skone mogę jednak mieć niemały bo nie mają przedstawiciela tutaj na podkarpaciu. Poza tym, chciałabym mieć wszystkie drzwi jednakowe i w takim samym odcieniu,obawiam się że ciężko byłoby mi dopasować jeśli drzwi przesuwane wezmę z jednej firmy a pozostałe z innej. Tak wiec wolę wszystko z jednego. NO i nie ukrywam, że przy takiej ilości liczę na jakiś rabat :wink:

pozdrawiam i ja :lol: