wiolasz 04.05.2011 03:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Hej.Ania, u mnie niestety róże nie przetrwają, moze dzikie. Na razie ciężko pozbyć się kretów, chyba pies się z nimi zaprzyjaźnił i jakoś żyją obok siebie...Po dzisiejszej nocy nie wiem co przetrwa... Cześć Pozosałe Dziewczynki zimno, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.05.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No zimno jak diabli... i jabłuszka znów szlag trafił... i resztę pewnie też Przylazłam do Ciebie bo mi Meg podkablowała, że tu dają dobre przepisy... cisto jakie dobre, sprawdzone, szybkie i jeszcze robiące wrażenie muszę spłodzić... ratuj!!! Ps. czy Ty kobieto spać nie możesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.05.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Obie chyba spać nie możecie Wiolaszko, a czemu róże nie przetrwają? One są bardzo wytrzymałe Wydaje mi się, że krety nie lubią zapachu psów i kotów... Odważny ten Twój kret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.05.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No zimno jak diabli... i jabłuszka znów szlag trafił... i resztę pewnie też Przylazłam do Ciebie bo mi Meg podkablowała, że tu dają dobre przepisy... cisto jakie dobre, sprawdzone, szybkie i jeszcze robiące wrażenie muszę spłodzić... ratuj!!! Ps. czy Ty kobieto spać nie możesz??? o matko, ja z pieczeniem to trochę na bakier jestem, ale w dzienniku są przepisy od dziewczyn, wiec zakładam ze sprawdzone. Mam jeden przepis, który w smaku powala ale sama jeszcze nie odważyłam się zrobić.: Ciasto: 6 białek, 3/4 szkl. cukru,, 15 dkg suchego maku, 15 dkg wiórek kokosowych Krem: 1/2 litra mleka, 2 budynie smietankowe, 6 żółtek, 3 łyżki cukru, kostka masła Dekoracja: 2 op. delicji wiśniowych, 2 galaretki wisniowe, wiśnie mrożone lub z kompotu (drylowane), spirytus Białka ubić na pianę, dodać cukier, i ubijać aż do rozpuszczenia cukru, Na końcu dodać mak i wiórki. Delikatnie wymieszać i wylać na natłuszczoną forme średniej wielkości,Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i piec ok. 45 min. Z pół litra mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować. Budyń, cukier i żółtka mieszamy z pół szkl. mleka na gładka masę i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy chwilę cały czas mieszając aż zgęstnieje. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ugotowany zimny budyń. Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy krem, na wierzchu układamy delicje biszkoptem do góry. skrapiamy spirytusem i układamy na nich wiśnie. Całość zalewamy galaretką. Wstawić do lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.05.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Obie chyba spać nie możecie Wiolaszko, a czemu róże nie przetrwają? One są bardzo wytrzymałe Wydaje mi się, że krety nie lubią zapachu psów i kotów... Odważny ten Twój kret ANia, im nie zapach przeszkadza chyba. Łażą jak po swoim, mój pies już się znudził i nie łapie, bo ileż można... W tamtym roku jakaś zaraza załapał sie na moje 2 sztuki a ja nie mam czasu ciągle łazić koło nich i sprawdzać. popieprzyły mi sie nawozy wtedy i popsikałam nie tym co trzeba, sorki ale cierpliwości też do nich nie mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Dzięki wielkie... jak mówisz, że powala to zrobię, już zapisuję co muszę dokupić Robiłam bakaliowca... ssssssssłodkiiiii!!! Myślisz, że z niesłodzonym mlekiem też da radę???... no i oczywiście spaliłam bo wsadzałam daglezje i zapomniałam... trochę gorzkawy... był ale chłop stwierdził, że ma potencję... że bakaliowiec nie chłop oczywiście;)... spróbuję z niesłodzonym... Obie chyba spać nie możecie ... Wydaje mi się, że krety nie lubią zapachu psów i kotów... ja tam mogę... spać, ale moje psice niekoniecznie:rolleyes:... szczególnie rano:offtopic: krety nie lubią jak się biega po trawie... psy większe wystrczą... ale to tylko podobno bo moje biegają i krety nic sobie z tego nie robią... a może one nie pachną jak powinny??? trzeba spróbować innego szamponu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 obstawiam ze z nieslodzonym nie wyjdzie za dobre, to wlasnie cukier skleja obawiam sie ze wyjdzie z tego ciapa po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.05.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Mój bakaliowiec miał dobry smak, bo dałam na pół rodzynki i żurawinę. Lekko słodki ale nie mdły. A co do spania, to niestety ja już sie bez budzika tak budzę..nawet jak chcę pospać dłużej..koszmar..całymi dniami ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.05.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Mój bakaliowiec miał dobry smak, bo dałam na pół rodzynki i żurawinę. Lekko słodki ale nie mdły. A co do spania, to niestety ja już sie bez budzika tak budzę..nawet jak chcę pospać dłużej..koszmar..całymi dniami ziewam ło matko, mnie rano ledwo wołami wyciągają z łóżka, co niektóre forumowe dziewczyny już przetestowały, jak mnie na śniadanie nie mogły dobudzić a warzywniaczek zapowiada się smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Mnie w soboty ślubny na obiad budzi i miewa z tym problem biedactwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a ja mam pobudke miedzy 6 a 6.30 piatek swiatek czy niedziela, z kacem czy bez trzeba wstawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.05.2011 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Warzywniaczek po tych przymrozkach trochę sie pogorszył..znaczy jego stan. Nie wiem czy papryka przetrwa. Najwyżej kupię nową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a ja mam pobudke miedzy 6 a 6.30 piatek swiatek czy niedziela, z kacem czy bez trzeba wstawac jeszcze trochę i Hela zrozumie przyjemność porannego snu, będziesz ją wołami z łóżka wyciągać by poszła do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.05.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 jeszcze trochę i Hela zrozumie przyjemność porannego snu, będziesz ją wołami z łóżka wyciągać by poszła do szkoły o ooo ja już tak mam odkąd Młoda poszła do przedszkola. Ale o dziwo w soboty i niedziele, kiedy mozemy wszyscy pospać, ona akurat budzi sie wyjątkowo wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.05.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 o ooo ja już tak mam odkąd Młoda poszła do przedszkola. Ale o dziwo w soboty i niedziele, kiedy mozemy wszyscy pospać, ona akurat budzi sie wyjątkowo wcześnie u nas z młodą to samo. W ciągu tygodnia muszę ją budzić do przedszkola, ale w weekendy nie daje nam pospać Dobrze, że jeszcze mieszkamy z rodzicami, to ona wstaje, idzie na dół do babci, która jej robi śniadanie, a my w tym czasie możemy sobie pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.05.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 w weekendy młode wstaje przed nami, co nie znaczy,że to jest wcześnie i jak ma dzień miłosierdzia to zrobi staruszkom śniadanie:), ale nauczony złym doświadczeniem nawet nie próbuje mnie budzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.05.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Farciarki jesteście...moja ma różne pomysły ale raczej nie czuję sie wyspana, mimo ze jest spokojnym i grzecznym dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.05.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Noooooo, ogród Ci się rozrasta, pożywienie siejesz i sadzisz ... podziw, podziw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.05.2011 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 ooo kto mnie nawiedził No Brazuniu, jak to dobrze ze czasem noska wysadzisz z tej swojej pięknej leśnej gluszy Ogród mam, ale chyba pomidorki i papryka mi zmarzła..najwyżej dosadzę.. Dzis zimno i deszcz pada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A u nas dziś wreszcie baaaardzo ładnie:yes: mam nadzieję, ze i u Was pogoda śliczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts