Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Hej.Ania, u mnie niestety róże nie przetrwają, moze dzikie. Na razie ciężko pozbyć się kretów, chyba pies się z nimi zaprzyjaźnił i jakoś żyją obok siebie...Po dzisiejszej nocy nie wiem co przetrwa...:jawdrop:

Cześć Pozosałe Dziewczynki :wiggle:

zimno, co?

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No zimno jak diabli... i jabłuszka znów szlag trafił:mad:... i resztę pewnie też:bash:

Przylazłam do Ciebie bo mi Meg podkablowała, że tu dają dobre przepisy... cisto jakie dobre, sprawdzone, szybkie i jeszcze robiące wrażenie muszę spłodzić... ratuj!!!

Ps. czy Ty kobieto spać nie możesz???

No zimno jak diabli... i jabłuszka znów szlag trafił:mad:... i resztę pewnie też:bash:

Przylazłam do Ciebie bo mi Meg podkablowała, że tu dają dobre przepisy... cisto jakie dobre, sprawdzone, szybkie i jeszcze robiące wrażenie muszę spłodzić... ratuj!!!

Ps. czy Ty kobieto spać nie możesz???

o matko, ja z pieczeniem to trochę na bakier jestem, ale w dzienniku są przepisy od dziewczyn, wiec zakładam ze sprawdzone.

Mam jeden przepis, który w smaku powala ale sama jeszcze nie odważyłam się zrobić.:

Ciasto: 6 białek, 3/4 szkl. cukru,, 15 dkg suchego maku, 15 dkg wiórek kokosowych

Krem: 1/2 litra mleka, 2 budynie smietankowe, 6 żółtek, 3 łyżki cukru, kostka masła

Dekoracja: 2 op. delicji wiśniowych, 2 galaretki wisniowe, wiśnie mrożone lub z kompotu (drylowane), spirytus

Białka ubić na pianę, dodać cukier, i ubijać aż do rozpuszczenia cukru, Na końcu dodać mak i wiórki. Delikatnie wymieszać i wylać na natłuszczoną forme średniej wielkości,Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i piec ok. 45 min.

Z pół litra mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować. Budyń, cukier i żółtka mieszamy z pół szkl. mleka na gładka masę i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy chwilę cały czas mieszając aż zgęstnieje.

Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ugotowany zimny budyń.

Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy krem, na wierzchu układamy delicje biszkoptem do góry. skrapiamy spirytusem i układamy na nich wiśnie. Całość zalewamy galaretką. Wstawić do lodówki.

Obie chyba spać nie możecie :jawdrop:

Wiolaszko, a czemu róże nie przetrwają?

One są bardzo wytrzymałe ;)

Wydaje mi się, że krety nie lubią zapachu psów i kotów...

Odważny ten Twój kret :rolleyes:

ANia, im nie zapach przeszkadza chyba. Łażą jak po swoim, mój pies już się znudził i nie łapie, bo ileż można...

W tamtym roku jakaś zaraza załapał sie na moje 2 sztuki a ja nie mam czasu ciągle łazić koło nich i sprawdzać. popieprzyły mi sie nawozy wtedy i popsikałam nie tym co trzeba, sorki ale cierpliwości też do nich nie mam..

Dzięki wielkie... jak mówisz, że powala to zrobię, już zapisuję co muszę dokupić:)

Robiłam bakaliowca... ssssssssłodkiiiii!!! Myślisz, że z niesłodzonym mlekiem też da radę???:rolleyes:... no i oczywiście spaliłam bo wsadzałam daglezje i zapomniałam... trochę gorzkawy... był :rolleyes: ale chłop stwierdził, że ma potencję... że bakaliowiec nie chłop oczywiście;)... spróbuję z niesłodzonym...

Obie chyba spać nie możecie :jawdrop:

...

Wydaje mi się, że krety nie lubią zapachu psów i kotów...

ja tam mogę... spać, ale moje psice niekoniecznie:rolleyes:... szczególnie rano:offtopic:

krety nie lubią jak się biega po trawie... psy większe wystrczą... ale to tylko podobno bo moje biegają i krety nic sobie z tego nie robią... a może one nie pachną jak powinny??? trzeba spróbować innego szamponu;)

Mój bakaliowiec miał dobry smak, bo dałam na pół rodzynki i żurawinę. Lekko słodki ale nie mdły.

A co do spania, to niestety ja już sie bez budzika tak budzę..nawet jak chcę pospać dłużej..koszmar..całymi dniami ziewam ;)

ło matko, mnie rano ledwo wołami wyciągają z łóżka, co niektóre forumowe dziewczyny już przetestowały, jak mnie na śniadanie nie mogły dobudzić :lol2:

a warzywniaczek zapowiada się smacznie :D

a ja mam pobudke miedzy 6 a 6.30 piatek swiatek czy niedziela, z kacem czy bez trzeba wstawac :(

jeszcze trochę i Hela zrozumie przyjemność porannego snu, będziesz ją wołami z łóżka wyciągać by poszła do szkoły :lol2:

jeszcze trochę i Hela zrozumie przyjemność porannego snu, będziesz ją wołami z łóżka wyciągać by poszła do szkoły :lol2:

o ooo ja już tak mam odkąd Młoda poszła do przedszkola. Ale o dziwo w soboty i niedziele, kiedy mozemy wszyscy pospać, ona akurat budzi sie wyjątkowo wcześnie ;)

o ooo ja już tak mam odkąd Młoda poszła do przedszkola. Ale o dziwo w soboty i niedziele, kiedy mozemy wszyscy pospać, ona akurat budzi sie wyjątkowo wcześnie ;)

u nas z młodą to samo. W ciągu tygodnia muszę ją budzić do przedszkola, ale w weekendy nie daje nam pospać :( Dobrze, że jeszcze mieszkamy z rodzicami, to ona wstaje, idzie na dół do babci, która jej robi śniadanie, a my w tym czasie możemy sobie pospać :lol2:

w weekendy młode wstaje przed nami, co nie znaczy,że to jest wcześnie :-P i jak ma dzień miłosierdzia to zrobi staruszkom śniadanie:), ale nauczony złym doświadczeniem ;) nawet nie próbuje mnie budzić