Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiola, malinki na skupie są po ok. 2 zl, jak podjedziesz do kogoś kto ma wiekszą ilość na polu i sama zbierzesz, to myśle ze sprzedadzą po tej samej cenie.

Kupowałam po 8zł... były w tych papierowo tekturowych kobiałkach. U nas wchodzi po 40dkg, tam ponoć po 50dkg. Nie sprawdziłam..

A za taką cenę to też bym chciała kupić...

Ot cena mieszkania w większej aglomeracji....

U nas gdybym miała 60 słoiczków to też wszystko by zeszło. Pili by chłopcy zamiast herbaty, i jako sok i zamiast wody... Na okrągło.... Oni uwielbiają soki z malin....

A co do czereśni... to se zasadź... ;)

Mam :D :D

ale czereśnia trochę wolniej rośnie niż malina i z racji tego, dłużej sie czeka na owoce :D

Brzydko na dworze, wieje, a mi zaczyna w krew wchodzić wczesne wstawanie i robienie dziecku kanapek do szkoły. Dziś zdradziła mi, ze nudzi sie w szkole...;)

Mnie się nie chce wstawać... tak bym pospała... a tu trzeba. I jeszcze dowieźć jakieś 10km w jedną stronę do szkoły.....

Już była wczoraj jazda z odrabianiem lekcji... Już cyganił, że nie ma nic zadane.... Oberwał... od brata ;)

Ja też mam 3 drzewka czereśni, ale ani jednej maliny. Znajomy mi dawał wiosną malinki, ale nie miałam ich wówczas gdzie wsadzić. powiedziałam, żeby trzymał do jesieni... Tylko czy już teraz jest jesień czy jeszcze????

Wiem, wiem ... dawno mnie nie było .... tylko psia mać psami nie szczuj, bardzo Cię proszę!!!!!

Mam maliny i jestem cała szczęśliwa, dzisiaj w końcu nażarłam się do syta, bo dotąd tylko szczuły. Czereśnie też mam, ale jakieś wybrakowane są, mało owoców ...

Cze Braza :D wcale nie poszczuję bo moja to zalizałaby na śmierć ;)

Czeresnie muszą mieć słońce żeby być duże i soczyste. Albo go nie ma bo są np zarosnięte przez inne drzewa i wtedy trzebaby usunąć te inne drzewa albo spróbuj na wiosnę troche popodcinać stare gałęzie. Ale trzeba poczytać jak sie podcina drzewko czereśni bo mozna je okaleczyc.

Moja psica jest na uwiezi totalnej. Porozcinała obie tylne łapy i od tygodnia chodziła w kołnierzu, ale...nadal uciekała przez siatkę mimo kołnierza i moczyła oba opatrunki, albo rozrywała zębami. Od wczoraj nie ma kołnierza bo go podarła. Wiec od dziś siedzi przypięta na łańcuchu i w kagańcu. Doprowadziła mnie do ostateczności...ech...do jutra mi przejdzie i przestanę sie pewnie na nią boczyć...

A ja dzis robie pierwszy raz w życiu smalec ze skwarkami na kanapki. Zobaczymy jak wyjdzie ;)

Hej, nie wiem jak przy fachowej hodowli, ale u teściów maliny świetnie radzą sobie np. w glinie. Nie kojarzę, zeby ktos ze znajomych miał maliny na kwaśnej glebie. WIem, że glina i piaski świetnie się sprawdzają. Ale nie ma co szaleć i wymieniać ziemię tylko po to, żeby malinkom było dobrze ;)

psica nie narzeka. Na razie jest bez kagańca bo chyba skojarzyła ze lizanie bandaży = kaganiec.

Piękna pogoda u nas dziś.