Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooooooooo to ja poprosze ze dwóch...dobrze zbudowanych w każdym calu 8) jajcarzy...takich wiesz z polotem w odkurzaniu - oczywiście :lol: 8) niezbyt wymagających kulinarnie, ale umiejących przypodobać się pani domu...

...jeśli chodzi o wygląd - to....hm.... ma ktoś pod ręką jakieś katalogi, hę? :lol:

wiolasz -w kwestii parapetów zewn.(jeśli pytanie jeszcze aktualne :oops: ), to chyba nie zdecydowałabym się na PCV :roll: ... już lepiej blacha -a najlepiej (my kupiliśmy) -płytki klinkierowe "parapetowe". Wcale nie wychodzą tak drogo, a są napewno trwalsze - i napewno się nie odbarwiają... My teraz "przerabiamy" temat podbitki z PCV. Nie chcemy drewna -bo trzeba by co 5-8lat wspoinać się i odmalowywać, z kolei PCV podobno strasznie blaknie (ma być też "złoty dąb" :wink: ), ale podbitka jest "od spodu", a parapety są bezpośrednio narażone na słońce "odgórne" -więc może być jeszcze gorzej...

Cześć wszystkim

Za życzenia bardzo dziękuję. Bardzo :lol:

Kasia, dzieki za odzew w sprawie parapetów, właściwie mój monsz dopiero wtedy przypomniał sobie o działaniu słońca.. No ale są już zamówione stalowe w kolorze złoty dąb. W Rzeszowie i okolicach niestety musielibyśmy za nie płacić min. 90 zł za mb i czekać 3-4 tyg. Na allegro od ręki i mam nadzieję, jutro-pojutrze będą już dostarczone.

Złoty dąb bo mają pasować do okien.

No ale teraz jak parapety takie to i podbitka nie bedzie PCV biała, jak chciałam, tylko drewniana. Której ja nie chciałam...

gregorczyk, dzięki za pocieszenie. JPewnie jak wyjdzie jak chciałam, to przestanę tak myśleć :lol: