wiolasz 10.09.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 WItam wszystkichgregorczyk, tak sie zastanawiałam, ale dziś rano wymierzyliśmy sobie gdzie garaż, gdzie wiata i szambo. Mamy ważną mapkę to skorzystamy jeszcze. Potem musielibysmy jeszcze geodetów znowu brać i znowu płacić. Tylko zastanawia mnie jedno: ja mogę rozpindrzyć po całym podwórzu te budynki żeby zgadzały się odległości: że tu 3 m tu 4, szambo też ileś tam od budynku..Ale jak to jest na działkach np.4 arowych? Przecież na takich też sie ludzie budują i szamba kopią, i garaże stawiaja. To kiedyś ściana garażu mogła być granicą działki a teraz juz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dokladnie teraz juz nie Jesli waska dzialka to mozna sie przyblizyc z budynkiem ale potrzebna jest zgoda. Natomiast odnosnie szamba to nie wiem czy mozna nagiac przepisy. Jak nie ma miejsca na garaz to zostaje wiata niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.09.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No właśnie, ale na wąskich też są garaże.Dowiedziałam się dziś, że mogę na zgłoszenie wybudować budynek gospodarczy do 25 m2. po jakimś czasie dołączyć bramę i traktować jak garaż. Wtedy to jakieś tam zgłoszenie. A po jeszcze jakimś czasie mogę rozbudować np. ścianę. Jakoś tak mi też pan tłumaczył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.09.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 można tez dwa razy 25m2 połączone ścianą i o ścianie zapomnieć - to też podpowiedź z urzedu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ja nt szamba. Ja miałam od razu z pozwoleniem na budowę ale to było dawno temu może się coś zmieniło. U mnie w projekcie szmbo miało być gdzie indziej a wybudowaliśmy gdzie indziej i budynek odebrali. dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ale Wy madre laski jestescie, tyle o tych szambach wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.09.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Malgos, nie wszędzie jeszcze jest kanalizacja... u mnie też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A jak o tym prawie budowlanym czytam, to mnie ciarki przechodza. No ale szambo powazna sprawa w koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.09.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No ale szambo powazna sprawa w koncu. No superważna nawet.. Nie czarujmy się, czlowiek nie sra płatkami róż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No ale szambo powazna sprawa w koncu. No superważna nawet.. Nie czarujmy się, czlowiek nie sra płatkami róż ... Nie??? http://images50.fotosik.pl/9/756b59a457d5968a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.09.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No ale szambo powazna sprawa w koncu. No superważna nawet.. Nie czarujmy się, czlowiek nie sra płatkami róż ... Nie??? http://images50.fotosik.pl/9/756b59a457d5968a.jpg No chyba że w Krakowie jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No ale szambo powazna sprawa w koncu. No superważna nawet.. Nie czarujmy się, czlowiek nie sra płatkami róż ... Nie??? http://images50.fotosik.pl/9/756b59a457d5968a.jpg No chyba że w Krakowie jest inaczej W Krakowie wystarczy, ze golebie wala jak hipopotamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.09.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No ale szambo powazna sprawa w koncu. No superważna nawet.. Nie czarujmy się, czlowiek nie sra płatkami róż ... Nie??? http://images50.fotosik.pl/9/756b59a457d5968a.jpg No chyba że w Krakowie jest inaczej to też mi na płatki nie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 10.09.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Hej wiolasz , kupiłaś tę płytę Aristona?jak się sprawuje?A teściowa zadowolona Bo ja też się za nia rozglądam. Gdzie ją widziałaś na żywo?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.09.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Wiolcia - spuść ich na drzewo - powiedz im, że akurat ONI w kwestii komentowania z "przyczyn formalno-obiektywnych " mają najmniej do powiedzenia- też tak mam - malo tego nauczyłam się opieprzać własną rodzinę jak robią nie tak jak chcę - TO MÓJ DOM- TAK IM WSZYSTKIM POWIEDZ powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.09.2008 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 butterfly Kupiłam ją w RTV AGD, po promocji była razem z piekarnikiem. Ja jeszcze jej nie używam, a teściowa z tego co wiem, coś tam piekła. Ale ta płyta u niej jest w nowej kuchni która jeszcze nie jest jeszcze przeprowadzona do końca, więc na bieżąco tam nie gotują. Nie wiem czemu, nie wnikam. YreQ, ja wiem, ze tak powinnam, ale tak rzadko ktoś sie zainteresuje niekiedy a potem takie głupie teksty. ALe już początki za mną W Hermanowej też na róże to nie wygląda. A na kanalizację na razie nie liczę. Nie w tej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 11.09.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 WItam wszystkich gregorczyk, tak sie zastanawiałam, ale dziś rano wymierzyliśmy sobie gdzie garaż, gdzie wiata i szambo. Mamy ważną mapkę to skorzystamy jeszcze. Potem musielibysmy jeszcze geodetów znowu brać i znowu płacić. Tylko zastanawia mnie jedno: ja mogę rozpindrzyć po całym podwórzu te budynki żeby zgadzały się odległości: że tu 3 m tu 4, szambo też ileś tam od budynku..Ale jak to jest na działkach np.4 arowych? Przecież na takich też sie ludzie budują i szamba kopią, i garaże stawiaja. To kiedyś ściana garażu mogła być granicą działki a teraz juz nie? hmn, no, własnie, nie mam doświadczenia - jak potraktują mapkę, która była do projektu domku - bo w zasadzie nie jest aktualna - jest juz dom, czyli teoretycznie trzeba nową, ale z kolei, pozwolenie, zgłoszenie do nadzoru - nie oznacza ze się juz zaczyna budować, i w tą stronę moża iść, w razie czego. załączyć projekt zagospodarowania z domkiem - opisać jako projektowany i może przejdzie. szkoda kasy. a geodeta jeszcze raz na koniec przyjdzie zrobic inwentaryzacje. 4 ary to pod blizniaka albo co? o odl. od granic decyduje miejscowy plan zagospodarowania, albo warunki zabudowy, one mogą dopuszczać lub nie lokowanie czegoś w granicy, w określonych miejscach i zabudowach jest to możliwe. szambo np 2m od granicy (też drogi, ulicy), 5m od domu. ale mozna w granicy, jak sąsiad będzie chciał zrobić to samo (albo juz ma). studnie - 5m do granicy, 15 do szamba. a czy kochani zdajecie sobie sprawe, że od nowego roku dochodzi jeszcze jeden papier przy odbiorze domów (nie tylko domów)? tzw certyfikat energetyczny (świadectwo)? szacunki kosztów mówią o 500-1000 pln za domek, ale ponieważ ministerstwo narazie nakazalo (bo unia nakazała) ale nie powiedziało jak i co ma być w tym papierze, to nie wiadomo ile bedzie docelowo kosztować, ale trzeba sie z tym liczyć. dodam, ze nie moze tego robić projektant tego domku i jego kierownik. tak więc, kto może niech się wprowadza w tym roku, uniknie papierka jednego, chyba, że bedzie początkowo abolicja jak przy dowodach osobistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.09.2008 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 nie strasz gregorczyk, bo nie wiem czy zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 11.09.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 przyszłam powiedzieć cześć...nic więcej nie powiem bo na mapkach się nie znam.... ale cześć powiem zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.09.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 cześć i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts