Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Małgoś, nie można osiąść na laurach, bierz się za remonty ;)

Będę kibicować, bo jak nie remontujesz/budujesz to nuda, Pani, nuda :D:D

Rasia, liczę na skończenie salonu prawie jak chcę w ciągu tygodnia, dwóch, zależy jak szybko zbiorę się za podłożenie zasłonek. I tylko to bedzie, niestety kanapa musi swoje odstać, czekam aż kot zmądrzeje (mrzonki ....:bash: ) i Zośka skończy etap z piciem i malowaniem, coś ok. 2 lat myśle...U nas same obicia to często koszt jak za nową kanapę..nie opłaca się..

Ale zapraszam choć od czasu do czasu, głowy popiołem nie każę posypywać.

Byłam dziś też na targu i oglądałam, jakie cebulki mi trzeba...może się skuszę..

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj dzięki Rasia, Ty to zawsze masz tyyyle wiary we mnie ;)

Zdjęcia tarasu w dzienniku

Ale tutaj pokażę Zośkę i jej nieposkromiony apetyt ;)

http://i582.photobucket.com/albums/ss263/wiolasz/Rodzinka/DSC_0070.jpg

Edytowane przez wiolasz

nooooo...

Pięknie wyszło. kolorek śliczny, pewnie na boso się świetnie chodzi, co?

Ja z barierkami dałabym sobie spokój, ale obsadziłabym roślinami dookoła. I nie wiem dlaczego ale widze tam taki cichy zakątek z krzaczorami dookoła i ewentualnie donicami na dechach. Coś jak u Toli tylko nieco wyższe. Bo teraz to strasznie na widoku ten taras.

Ale ja lubie siedzieć w kąciku ;)

Nitka, za wpis się nie obrażam, co kto lubi ;)

Co do zakątka to też tak planuję, jak nie coś wijącego na barierkach to na pewno pergole z donicami ale to dopiero wiosną. Ja to strasznie wszystko powoli mam, ze względu i na czas i na kasę..ale jakoś leci, nam się nie spieszy i jak widać M. woli bez pośpiechu ;)

A co desek i bosaka....miodzio...sąsiedzi też wchodzą tarasem, ja Zośkę na bujak i wystawiam na zewnątrz, łatwiej jej zwierzaki obserwować.. a jak obiadek smakuje, hmmmm mniam, teraz juz lepiej bo nie ma tak dużo os.

Wiola, Ty się nie zarzekaj z tymi dziećmi :D

Edytowane przez wiolasz

Witam u siebie,

Zośka faktycznie jest boska, i prawie grzeczna, jak tylko zęby pozwalają ;)

Co do tarasu to myślę nad tym, ale czas pokaże. Za rok Zośka już bedzie dreptać i będzie widać czy zagraża jej coś czy nie. Jak z kolei bedę sadzić tam jakieś pnącza, to muszę mieć pergolki, żeby się po tym pięłły. Zobaczymy...

Dziś dzień tujek, zapłacone tylko trzeba wybrać w miarę podobnego wzrostu i przywieźć. Ale to zadanie dla mojego M. i jestem ciekawa jak mu wyjdzie ;)

Zapraszam do siebie, zobacz jak u mnie wygląda połazcenie tarasu z ziemią :) Taras jest cały podsypany :)

Wydawawało mi się że rano napisałam, ze juz u Ciebie byłam w maju jak robiłam spotkanko, więc dlatego sie nie witałam :) No ale chyba nie zatwierdziłam postu ????????????? :(

Hejka Paśki, no w koncu się wybyczyliście...jak tak można?? ;) teraz niestety szara rzeczywistość i szkolna jesień przed nami...

Emiranda, byłam już wczesniej i chyba wszystko widziałam, ale tarasu nie znalazłam. Ale poza tym, ja nie chce zrównywać tarasu z ziemią, lubię siedzieć na tarasie i dyndać nogami ;) :D lubię jak w upalne dni pies ma gdzie schować swoje czarne futro i jak kocica ucieka przed psem w takie szpary że psica tylko skacze wokół i probuje gdzieś choć nos wcisnąć ;) I podobają mi się też barierki drewniane + schodki, jak na wsi, no takie

http://www.tamb.pl/materialy/tamb_usluga/min/42.jpg

http://www.sendom.pl/prodmin/homes/Andrzej_I_10.jpg

W sumie jak mieszkam na wsi i to takiej totalnej ;)

Dzisiaj wkleiłam zdjęcia, ale jak mówisz lubisz.................... to nieaktualne, my specjalnie taras cały obsypaliśmy ziemią, zeby nam myszy tam nie biegały, starcza nam kawki w kominie ( na szczęście juz ich nie ma , gołabki pod dachem, Udało się nam zrobic pobitkę, więc musiały znależć inne miejsce :)

Jak masz koty łowne to faktycznie zostaje Ci barierka :) Mi sie tez taka podoba tak swojska jest :)

Hejka,

co do tarasu/tudzież werandy ;) i myszy, mamy psa i kotkę nową, moze dadzą radę. Choc i tak nie pozbędziemy się ich na 100% bo z pola wchodzą...jakoś natura może sama rozwiąze sprawę. Teraz akurat mam wykopki ręczne u siebie i nie raz już mysz spod motyki mi wyskoczyła, bardziej ciekawa jestem ja niż przestraszona a one akurat mi na polu nie przeszkadzają. Oby ich za dużo na moim nie było ;) :D:D

Z kotami to nigdy nic nie wiadomo ja mam cztery i wszytskie leniwe są, naprawdę rzadko przynoszą mi pod drzwi tarasu mysz, ale przynoszą. Ale znam kota domowego który myszą niepogardzi a też raz sroke złąpał i sie zajadywał brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. :( Nasz Picus raz złapał malego wróbelka jak mama go uczyła latać, niestety przetrącił mu kark , a mama całanoc na drucie siedziała i płakała a ja z nią :yes:

znaczy mama wróbelka siedziała na drucie?

Ja nie mam skrupułów jeśli chodzi o gryzonie. Albo pies złapie i zagryzie albo uciekną, kto szybszy. Gorzej z sarenkami ...:jawdrop: Jak widzę nogę w pysku mego psa to już mi serce się kraje...

Matko, ściana w moim salonie już nie jest taka jak była...zabrakło farby na 2 warstwę..