Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajny, też pstrokaty ;)

Ale do salonu? Ile i gdzie do kupienia?

i jakie ma wymiary

I wogle cześć, dopiero wstałam, szok, młoda jeszcze śpi, zazwyczaj wstaje ok.7 ale dzis w nocy był ryk przez jakiś czas...zastanawia mnie ile te zęby bedą szły bo jakby się zgubiły to chętnie im drogę pokażę...

Klimt jest fajny, ale dla mnie juz za mocno oblatany....jak kiedyś Chełmoński....gdzie nie spojrze to te reprodukcje- na szkolnym korytarzu, w przychodni, bibliotece i co drugim domu.....

a toto co Ci pokazałam znalazłam na blogu hand made

A toto do sprzedaży czy tylko do pochwalenia się? Bo jakbym miała sama takie coś zrobić, to rety...;)

Dla mnie mniej istotne kto jest autorem, jak większość Polaków jestem totalnym profanem w temacie sztuki...i przyznaję się do tego ze ma mi się podobać. Tylko i aż :D

Ale się usmiałam jak przeczytałam jeszcze raz swój ostatni komentarz, choc chyba powinnam zacząć się martwic o swoje zdrowie psychiczne

wczoraj pokazuje Ci Klimta, a dziś pisze,ze oblatany - ja chyba naprawde mam rozdwojenie jaźni :oops:

ale wersja tej dziewczyny jest dość oryginalna -wiec i tak się trzymam wersji ,że miodzio :)

Ale się usmiałam jak przeczytałam jeszcze raz swój ostatni komentarz, choc chyba powinnam zacząć się martwic o swoje zdrowie psychiczne

wczoraj pokazuje Ci Klimta, a dziś pisze,ze oblatany - ja chyba naprawde mam rozdwojenie jaźni :oops:

ale wersja tej dziewczyny jest dość oryginalna -wiec i tak się trzymam wersji ,że miodzio :)

Wybaczam, masz tyyyyle na głowie ;)

Malka, ja nawet sie nie zorientowałam wiec mogłaś nie mówić :D:D

Małgoś, czemu nie cierpisz Klimta? Bo zbytnio oblatany?

Bo oblatany miedzy innymi... A w ogle reprodukcje obrazow olejnych to obciach. Moze tu znajdziesz cos... http://www.allposters.pl/-st/Lasy-fotografia-czarno-biala-plakaty_c50938_.htm

Weszłam akurat na lasy.....i nie mogę zakupić, nawet gdyby mi sie to podobało. A podoba ale jako zdjecie w albumie. A nie mogę zakupić, bo podobne zdjecia moja siostra robi. Nie w porządku byłoby mieć "obce" zdjecie na scianie ;)

Małgoś, ja myśle ze w obecnych czasach nie można powiedzieć ze w sztuce coś jest obciachem. Czas chyba będzie najlepszym jurorem, nie sądzisz?

Nie znam się kompletnie na obrazach ale ta nowoczesność do mnie nie przemawia...najnormalniej w swiecie nic z niej nie rozumiem..Musi mi się tylko podobać..

Małgoś.. a reprodukcje zdjęć czy grafiki to już nie obciach???????????

Zasadniczo Arniczko zadne zdjecie ani grafika nie jest reprodukcja, albo nie ma czegos takiego jak oryginal, gdyz w zalozeniu sa to media reprodukowalne.

Wiolka, ja nie wiem, czy akurat tam cos bylo ciekawego, bo pracuje dzisiaj i nie mialam czasu tego przegladac, ale jak Twoja siostra robi lepsze to wez jakies fajne zdjecie od siostry, powaznie mowie. Nie wciagaj mnie w dyskusje o sztuce, bo owszem, mozna stwierdzic, ze cos jest obciachem, ale reprodukcja obrazu akurat w ogole sie do tej dyskusji nie kwalifikuje, gdyz nie jest ona dzielem sztuki. Tak wiec nie chodzi o to, co tam bedzie, tylko o sam fakt reprodukcji, poniewaz jest to zawsze tani substytut dziela sztuki, a zatem zawsze wyglada bardzo tanio. Gdybys miala kwiatki albo martwa nature wrazliwie namalowane to bym Ci to wybaczyla, ale nie kurde fotke obrazu, sorry...

Edytowane przez malgos2