Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Cze...Z obrazkami się zobaczy..ale odnośnie kultury...Byłam w weekend w Siedlcach- średniej wielkości miasto, ale dużo mniejsze niż Rzeszów, jest przegląd teatrów prywatnych...same gwiazdy występują, i ciągle coś się dzieje...Koleżanka w domu kultury pracuje i dni urlopowych nie ma kiedy odebrać taka zajęta...W Rzeszowie nic....kompletna pustka...ale za to drogi dobre...i kolejne się naprawiają...Gdzieś te pieniądze na kulture musiały pójść, nie?

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to tak nie jest do konca, bo jesli mowisz, ze prywatne to one nie sa finansowane przez samorzady. Moga dostawac granty z ministerstwa kultury, a to juz nie jest kasa na drogi. Akurat teatry sa drogie, ale ja bym potrafila zorganizowac festiwal za 5 tysiecy zlotych, a to nie jest nawet na 1 mm drogi... Po prostu w Rzeszowie nie ma zadnego srodowiska, moze to sie troche zmieni, bo uniwersytet ma ambicje sie rozwijac, ale tak szczerze, to watpie i w sumie to popieram, bo jak ktos jest glodny kultury, to Polska nie jest az tak duzym krajem, zeby sobie nie mozna bylo biletu na pociag kupic...

wiesz Małgoś, to nie jest kwestia biletu na pociąg, ale czasu....choć ceny biletów też nie zachęcają. Akurat w Rzeszowie często właśnie na sesjach jak już zabierają kasę to zawsze kulturze...ale to długo by gadać...

Akurat ten przegląd to finansowany jest troche i przez miasto. Ale tam zawsze coś kulturalnie się działo, bo ludziom się chce..

PS> kupiłam już materiał na firanki do salonu, całkiem gładkie, bialutkie z jakimś wzorkiem pionowych co kawałek biegnącym...u siostry są identyczne i wyglądają super. Teraz czekam na mamuśkę, zeby mi poszyła ;) Dokładniejszej krawcowej nie znajdę nigdzie :D

A gdzie te firanki kupilas, he?

Zawsze najlatwiej kulturze obciac, bo klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie. ;)

O jejusku, z mojego doświadczenia z klientami (a jest niemałe) krawaciarze to największe buraki, co to " im się zawsze należy jak psu buda....i oni mi mogą tak zrobić, że szybko stracę pracę" Ze wszystkimi zawsze sobie poradze, ale krawaciarzy nie znoszę...

Faktycznie, jak zyje nigdy nie slyszalam o zadnej galerii albo imprezie w Rzeszowie...

Carpatia Festiwal, ale to jest tak słabo rozgłaszane ze nawet w Rzeszowie mija bez echa... Nawet jak tu się coś dzieje, to tutejsi ludzie chyba nie wiedzą co to marketing i promocja..

Firankę kupiłam w Białej Podlaskiej, na ryneczku, moja mama ma takiego pana, u którego zawsze się zaopatruje...Po 1-cena: 24 zł/mb, po drugie, ładne ma, i nowoczesne i tradycyjne... i jakby coś to nawet szyje na zamówienie.

Bo imprezy byly jak była jeszcze stara Europa zaraz przy wielkiej C i cassino :D sama za dobrych studenckich czasów chodziłam tam na koncerty.Ale teraz nie ma już ani Europy, ani cassina, została tylko wielka C ;)A i rondo dla pieszych, które mnie się strasznie spodobało :)

Nitka, Jeślibym w tamtych czasach mieszkała w Rzeszowie-pewnie lubiłabym to miasto, niestety teraz mam tylko 1 powód by je lubić, reszta to ....:mad:

Małgoś, nie chodzi o to by kupić jak najtaniej, bo tak to można za 5 zł z wyprzedaży albo w ciuchlandzie kupić. Chodzi bardziej o wygląd ogólny ;) a na tyle okien w salonie, niestety nie ma co liczyć na taniość. Choć te uważam że są tanie, w R. są piękne firanki ale cena od 36/mb. rozbój w biały dzień :(

Arni wczoraj sie za łeb złapała jak zobaczyła moje chwaściory -no permanentny obciach mam przez te chaszcze :oops:

Aaaaa i kurier właśnie przyniósł agro -musze ja rozłozyć...ino kołków mi nie przysłali.....musze do casto ....szlag...

eee spoko, to nic nadzwyczajnego, ja prasuje i gadam przez skypa, zupa w międzyczasie bo mi Malka przypomniała ;) a pralkę też włączyłam z zawartością, a co...i jeszcze film przede mną do obejrzenia...czuję się normalnie jak ...nie wiem co, ale coś waznego ;)