Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Wiolka, nigdy nie wyrzucaj storczyka! Zostaw go w spokoju, a na wiosne wystaw go na zewnatrz jak juz bedzie w nocy pow. 12 stopni. Mozesz poobcinac tez zdechle korzenie (brazowe), to zacznie wypuszczac nowe. Ja wlasnie probuje reanimowac gerbere, tez nie mam serca jej wyrzucic.

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki kochane dziewczynki, na te forumowe kolezanki mozna zawsze liczyć, nie zdażysz napisać "a" a już dzwonią, gdzie "b" ;)

Wczoraj wieczorem Zośka mnie już pokonała, znowu katar złapała na tych naszych wichrowych wzgórzach i spać nie może..

Hejka, u Was też tak ciepło??

Wczoraj mój kochany mąż zrobił mi popołudniu kawę normalną, z kofeiną i miałam imprezę najmłodszej do 23:30 :o Myślałam, ze kogoś uduszę...Dziś już jadę po fridę i jakies plasterki bo kolejnej nocy nie wytrzymam bez snu...

Wiola.. poustawiaj wokół małej pokrojoną cebulę.. wszędzie.. ma śmierdzieć cebulą wokół niej...

Później ją wyrzuć, bo ona zbiera wszystkie zarazki i wirusy...

Dobrze działa na katar..

Liść kapusty na czoło...

Są takie dla dzieci do odkurzacza jakby ssaki do wyciągania katarku z noska .. chyba właśnie "Katarek" się to nazywa... wyssie do mózgu gluty..

I jeszcze jedno.. karmisz małą piersią? jak tak to co jadłaś ostatnimi czasy?

Więcej cukrów i może więcej potraw mącznych z mąki , które gluten zawierają...?

Katar to jest nic innego albo zmarzniesz i przewieje, albo odzwierciedla nasze jedzenie..

Emi, mam inhalator, ale Zośka nie bardzo ostatnimi czasy da sobie zrobić inhlacje. Wcześniej jej nie przeszkadzało a teraz jest walka na ręce..

Wiola, ten katarek to właśnie frida ;) kupiłam i super rzecz, jeszcze na wieczór postaram się inhalować i moze przetrwamy tę noc..

Z tą cebulą to chyba nie dla mnie..mi aż niedobrze jak czuję jej nadmiar wokół mnie i z alkoholikami ten zapach mi się kojarzy, nie mogę, nie zniesę..:no: A skąd katar? na spacer zabrałam dziecko, na nasze wietrzne drogi...ja też jestem pociągająca i to bardzo ;)

Dziś u nas było 23 stopnie, ręce poparzyłam wodą z kranu, tak mi solary nagrzały...

Wiola, to spróbuj cebule w łupince odkroić z góry i z dołu i połóż na talerzyk, cebula ma właściwości wchłaniające wirusy:) I powiem Ci, ze to naprawde działa, a tak nie smierdzi :)

A katar to wirus, musiała się gdzies zarazić :) Myśle, ze to nie wiatr :) raczej ze sklepu niz z dworu :yes:

:jawdrop::rotfl::rotfl::rotfl:

ani mleczarza, ani piekarza....u mnie sa wzgórza i to wichrowe ;)

spróbuje dzis z ta cebulą, najwyżej wywalę jak nie bedę mogła wytrzymać...na razie mam taki katar ze pożyczyłam od Zośki tetrówkę :D:D

Wygrałam na aukcji zdjecia sztuk 2, ten motor będzie dla M. na prezent...tylko nie wiem co to za model ale jakiś stary, a On lubuje się w tych starych, jeździ junakiem z 63 r. i biedny narzeka ze tylko panowie z roczników 1940-1955 oglądają się za nim i pipczą i kciuk w góre pokazują ;) a młode 18-tki nawet nie zauważają :D:D

Najważniejszy jest cel, ale zdjecia mnie zauroczyły, wiec coś dla oka też będzie ;)

Ja aniołka też Kontradmirałowi odpuściłam, choć straszniście mi się spodobał. No ale On ma kolejnego do kompletu a ja dopiero pierwszego miałabym... może nastepnym razem się uda..ale zdjecia będą pięknie u mnie wyglądały na scianie, juz się cieszę...