Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

o jeny.... troche to długo, ale nie mam pomysłu jak bezboleśnie skończyć to wcześniej...kombinowałam że wiosną/latem będzie wiecej wrażen i moze z nadmiaru wrażeń i zajęć zapomni ze ma matkę a ona cyca ;)

od kilku dni uczę Zochę zasypiąc samą w łóżeczku...koszmar,...w życiu nie spotkałam równie upartego dziecka :o

no ale nie masz dużego doświadczenia w tym względzie. W koncu to dopiero Twoje drugie :)

Mój Młody ssal do 3.5 roku i za nic nie chciał odpuścić, a spał?????? : o zasypianiu w swoim łózeczku nie było mowy, zasypiał przy cycu. kładliśmy go około 21.30 zasypiał o 22 spal do 3 nad ranemm, a potem juz co godzine sie budził :( Wstawał o 5.30-6. jak był mały spał w dzień dwa razy max po pól godziny, przeważnie na spacerze w wózku. A tak od 1.5 roku jeden raz 40 min. Mi był bardzo zywotny nic go nie było w stanie zmęczyć, chyba jedynie przebywanie na plaży 6-7 godzin. Wówczas zasypiał juz w samochodzie i ja przed domem przenosiłam go do wózka i spał na dworze 1.5 godziny to był dopiero sukces !!!!!

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiola i jak CIę pocieszy to ja tez ledwie żyje... a palce u rak, zwłaszcza prawej to mam zdarte chyba do kości. Zachciało mi się czyścić fugi :o na całym parterze. Jestem w połowie bo mi magicznych gąbeczek zabrakło, ale mam nadzieje, ze jutro temat zakończe pełnym sukcessssem.

Natomiast niewuobrażacie sobie jak upierniczone miałam fugi :o na moje szczęście brudzą sie wszędzie równomiernie :)

Emi, to widzę że moje podobne do Twojego chłopaka, porównanie niby mam, bo troche tych dzieciaków się albo wychowało albo bawiło. Ale Zocha wydaje mi się jakby inna niż tamte ;)

Co do zasypiania, to jak wyjdzie, odkładam do łóżeczka i wychodze, jak się uda i uśnie to super, jak nie i wrzeszczy to daje cycka i na wpół senną odkładam. To ostatnie działa w 95% :D:D

Jak będę odzwyczajać to chyba zrobie jak moja psiapsióła: karmiła bliźniaki do roku, a potem zostawiła ojcu i wyjechała na weekend. Biedak męczył ise trochę ale dał rade ;)

Nitka, po co Ty te fugi myjesz? Neta nie masz że się nudzisz??

A jak boli to te liście kapusty naprawdę działają, przykładaj na wszelki wypadek i bierz tabl. przeciwzapalne.

Moje się odstawiły bez problemu - znaczy przestawiły na smoczek:D ale chyba czym młodsze dziecko tym łatwiej, ja powoli eliminowałam poszczególne karmienia dając coś nowego do jedzenia a do spania niestety smoczek:rolleyes: starszak do 3 roku a Zu pożegnała przed 2 urodzinami razem z pieluchą...

U nas nie odbyło się bez bólu rozstania z cycem , z tym,że ból był mój nie młodego :oops:

Miałam wyrzuty sumienia, nie byłam przygotowana na koniec karmienia.

Miałam opeacje, oczywicie przed przygotowałam się -zaprzyjaźniłam z laktatorem, więc na okres rekonwalescencji starczyło, ale potem musiałam brałć sterydy i koniec z cycem.

Młody potrzebował jednego dnia, na odwyk ja trochę dłuzej :oops:

A o usypianiu, nie bede mówić, bo traumy wrócą .

Do dziś moje młode sypia krótko.Dzś np 7 godzin -jak na 10 latka, to niewiele :rolleyes:

Hejka, odwilż idzie, kurczę szkoda. Bo kiedyś to zimy były konkretne i człowiek wiedział ze zima, a teraz ledwie się zaczeła i już koniec...

Młoda dopiero usnęła od 7 rano, i tak wszystko przez to że wariowała w łóżeczku i wyrżnęla w ścianę...aż mnie zabolało...:sick:

Dziś mam dzień polowania na chodziki pchacze na allegro, ależ tam tego jest...:o

Malka mój starszak też ok 10 godzin ale on od małego uważał, że sen to strata czasu;)

ja moje pchacze puściłam dalej w obieg;) miałam takie:

http://allegro.pl/pchacz-fisher-price-sorter-chodzik-edukacyjny-hit-i2966986858.html

http://allegro.pl/chodzik-pchacz-fisher-price-i2980965009.html

ten drugi miał możliwość złączenia i robił się z niego jeździk....

czesc Wiola, miło mi bardzo :)

miał byc dziedzic, ale nic mu miedzy nogami nie wyrosło :no:

jak to Dejw mowi - chłopcy płodzą chłopców, a prawdziwi mężczyźni - dziewczynki:lol2::lol2::lol2:

jak wszystko pojdzie dobrze to mloda bedzie z nami 6 maja;)

Anusia, OGROMNE GRATULACJE !!!!! :lol:

z tym płodzeniem dziewczynek, to Dejw ma rację, wiem coś o tym ;) :lol2:

I twoja Marylka jeśli urodzi się w terminie, to będzie prawie tak jak moja Olga, która urodziła się 2 maja (a miała 7 :lol2:)

Malka mój starszak też ok 10 godzin ale on od małego uważał, że sen to strata czasu;)

Ale gdyby moje spało 10h to ja bym była szczęśliwa :) Jutro na 8.50 do szkoły,a on jeszcze marudzi w łóżku :bash::bash:

heloł :)

jak sie macie moje dziewczynki?

Wrocilam bo urzadzam pokoj dla Marylki i szukam inspiracji, a gdzie indziej je znajde? ;)

Ania, jak strasznie się cieszę, że wpadłaś :)

Znaczy wiem,ze Marylka planowana, cieszę się ,że do nas wpadłaś :lol:

A Dejwowi powiedz,ze mojemu się naraził ;)