Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz już tak, ale w środę, jak się doliczyłam, to już się chlastać chciałam :lol:

Aaaaa, jeszcze mi się kasa na koncie nie zgadzała :o Liczyłam i liczyłam i mi wychodziło, że już mam tylko na rachunki i raty kredytu :o Pierwszego :o A za co żyć? Czarna rozpacz - chciałam do LM lecieć, sznur kupować :o :o :cry:

Dopiero w czwartek się zorientowałam..... że kasę na raty to przecież już przerzuciłam na inne konto, żeby mi nie "wyszła" :lol: :lol: :lol: Więc dwa razy ją odejmowałam :lol: :lol: :lol:

Olga bój się Boga....to sobie zapisuj gdzie przelewasz kasę...bo my tu na zawał zejdziemy.. :o

Teraz już tak, ale w środę, jak się doliczyłam, to już się chlastać chciałam :lol:

Aaaaa, jeszcze mi się kasa na koncie nie zgadzała :o Liczyłam i liczyłam i mi wychodziło, że już mam tylko na rachunki i raty kredytu :o Pierwszego :o A za co żyć? Czarna rozpacz - chciałam do LM lecieć, sznur kupować :o :o :cry:

Dopiero w czwartek się zorientowałam..... że kasę na raty to przecież już przerzuciłam na inne konto, żeby mi nie "wyszła" :lol: :lol: :lol: Więc dwa razy ją odejmowałam :lol: :lol: :lol:

Olga bój się Boga....to sobie zapisuj gdzie przelewasz kasę...bo my tu na zawał zejdziemy.. :o

Kasia, ale ja ją cały czas miałam przed oczami :lol: Bo rachunek ten sam, tylko subkonto mam - wszystko mi się razem wyświetla :lol: :lol: :lol:

Zaćmienie umysłu jakieś miałam :wink:

Wiola jeśli kiedys będę jeszcze budowałam dom...to będzie w takich kolorach....

http://images32.fotosik.pl/15/dbe7286d04a2a075.jpg

piękny, inny, harmonijny....wspaniały...i tak różny od tych wszystkich biało-żółtych.... :roll: lub żółto -brązaowych

... a wracając do drzwi - dostałam pierwszą wycenę na intersolid pol-skone - 11 par za ponad 17 tys. z montażem i 12% rabatem :roll:

nawet przy takiej ilości - montaż jest montażem :o - 150 zł od szt.

Wiola, masz już wybrane na 100% ???

u mnie też wołają 150-160 od sztuki (zależy od tego ile przy których będzie roboty :evil: ). A zamowiłam 8szt (ale zwykłe ze "zwykłymi' ościeżnicami). Cena jest taka, bo bedą wymagały obróbki "na gotowo" z tynkiem itd... bo normalnie to u nas montaż ok 90zł kosztuje.

u nas regulowane ościeżnice- więc bez obróbki;

a jakbyśmy wzięli bez montażu to potem w razie "w" może być problem z reklamacją, bo " wina montażu a nie drzwi" :roll:

my wzięlismy z montażem z uwagi na 7%VAT -więc: "jedno wejdzie w drugie" , bo przy 22% vat też byśmy za montaż musieli pewnie z 150zl/szt u innej ekipy placić :x

No z tymi drzwiami to tak jest, że jak bierzesz 7% vat to ma masz z montażem ale płacisz za ten montaż. I niby masz uznaną reklamację.

Jak bez montażu to dostajesz 22 % vatu, nie masz gwarancji ale masz kasę z Urzędu, bo zwracają 15%. WIęc i tak wyjdzie taniej jak założymy sami. Oczywiście jak się da a zakładamy że się da bo musi, bo taniej, bo łatwiej założyć ościeżnicę regulowaną niż zwykłą.

My na pewno bierzemy z ościeżnicami regulowanymi bo biorąc zwykłe musielibysmy jeszcze doliczyć te opaski i jakieś tam dodatkowe pierdoły i wyszłoby tak samo a więcej pierdzielenia się z tym.

YreQ, 12% rabatu to dają wszędzie i sami piszą to. Specjalnie jest taka cena podana, potem jak pytasz o rabat to zeby mogli powiedzieć że już dostałaś. Ja nawet nie pytałam i to samo odejmowali mi w Porta i Pol-skone też. Centuriona drzwi też liczyli odejmując 12 %. Po co? wiadomo.

17 tys. za 11 szt to i tak wg mnie dużo. To drewniane czy płytowe?

Co do naszego wyboru to chyba te weźmiemy.

ale przynajmniej potem perfumy dostajesz :o a u mnie to się ino na nerwacji kończy... :cry:

no niektórzy tutaj to diamenty dostają :roll: ....

:oops: :oops: :oops: :oops:

no niby tak, ale to była okazja, a Wiola dostaje tak fajnie bez okazji...i to akurat gdy ma nerw. To jest dopiero dobre wyczucie.. :wink: