Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Wiecie co, chyba kazda z nas miala takie odbicia i najwazniejsze, zeby nie przekladac swoich kosmatych mysli na dziecko. Wiekszosc starych zgredow (ktorymi za chwile sie tez mozemy stac) jak widzi u corki dlugie paznokcie (chocby nie byly pomalowane) od razu ma kosmate skojarzenia. A paznokcie to tylko tkanka. :p Grunt to wyrabiac w dziecku dobry gust i indywidualizm, zeby nie szlo slepo za rowiesnikami. A to mozna osiagnac tylko dzieki kontaktowi z pieknem, ze sztuka i ze soba nawzajem. :roll:

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczyny

Na adopcję nie nadaję się kompletnie, jestem zbyt konsekwentna w wychowaniu, jedną już taką wychowałam i nie do końca wyszło mi jak planowałam. Teraz jestem ciut mądrzejsza.

Małgoś, przykro mi to mówić, ale dziś przyszła do nas dziewczynka, lat 17 (wyrośnięta, że myślałam ze studentka,) zapisać się na angielski, nic nie umiała, więc tłumaczę że mając lat 17 nie mogę dopasować wiekowo i niestety musi pójść do grupy z dorosłymi. To wiesz co usłyszałam? Że ona woli wolną sobotę poświęcić a nie uczyć sie w grupie z dziadkami w wieku lat 22 (mówiła o studentach).

Może i każdy wiek ma swoje prawa, nie mówię że nie, nie wiem jaka będzie moja córka w różnym wieku, może będzie rozsądna może nie. I nie umiem powiedzieć, co bedzie za kilka/naście lat. Widzę tylko, jak dzieci potrafią rządzić swoimi rodzicami i jak ślepo rodzice są zakochani w swoich dzieciach, które chyba na taką miłość nie zasługują. Mam stycznosć z takimi osobami i ja tak nie chcę mieć. Dla mnie to głupia miłość jest.

Grunt to wyrabiac w dziecku dobry gust i indywidualizm, zeby nie szlo slepo za rowiesnikami. A to mozna osiagnac tylko dzieki kontaktowi z pieknem, ze sztuka i ze soba nawzajem

Świete słowa, święte :lol:

My - stare rury musimy sie trzymac razem.

:roll:

nie potwierdzam, nie zaprzeczam, wręcz odwrotnie.

przyszłam się przywitać.... :lol: i widzę, że tu dysputy na pokoleniowe tematy trwają. Zgadzam się w zupełności, że ludziska o 10 lat młodsze żyją jakby w innym świecie. Mam brata i jak go czasami słucham :o to włos mi sie jezy z przerażenia.